CELEBRITIES

Blackout στα social: Όταν όλοι έκαναν πλάκα, η AOC εντόπισε το πραγματικό πρόβλημα


The Jennettes

5 Οκτωβρίου 2021

Blackout στα social: Όταν όλοι έκαναν πλάκα, η AOC εντόπισε το πραγματικό πρόβλημα
Οι 7 ώρες χωρίς social media πυροδότησαν μια σειρά από σχόλια στο Twitter και ένα ανελέητο τρολάρισμα για το παγκόσμιο blackout σε Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp. Μεταξύ άλλων, την πολύωρη διακοπή σχολίασε εύστοχα και η Alexandria- Ocasio Cortez

Οι 7 ώρες χωρίς social media πυροδότησαν μια σειρά από σχόλια στο Twitter και ένα ανελέητο τρολάρισμα για το παγκόσμιο blackout σε Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp.

Τα hashtags #facebookdown και #instagramdown πήραν κυριολεκτικά φωτιά, προκαλώντας χιλιάδες σχόλια ενώ πολλές ήταν και οι διάσημες προσωπικότητες που έσπευσαν να πάρουν θέση απέναντι στο μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει ο κολοσσός των social media από το 2008. 

Ανάμεσά τους και η Alexandria- Ocasio Cortez, η οποία σχολίασε με τον πιο εύστοχο και καυστικό τρόπο τη μεγαλύτερη διακοπή λειτουργίας του Facebook. Με ένα tweet της τη Δευτέρα, η η νεότερη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που εκλέχθηκε στο Αμερικανικό Κογκρέσο, πρότεινε στον κόσμο να μοιραστεί ιστορίες «με αποδεικτικά στοιχεία» για το πώς η δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει με αρκετά ελπιδοφόρους τρόπους, και σίγουρα, όχι με αυτούς που έχει επιβάλλει ο Mark Zuckerberg. 

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά: «Παρατηρώντας το Facebook να καταρρέει, ας μοιραστούμε αγαπημένες μας ιστορίες με αποδεικτικά στοιχεία γύρω από την έννοια της δημοκρατίας και την ελπίδα που γεννά η ορθή της λειτουργία. Bonus points σε όποιον καταφέρει να ανυψώσει τους άλλους με την ιστορία του». 

Όπως τονίζει σε instagram post της μάλιστα: «Το WhatsApp δεν δημιουργήθηκε από το Facebook, ήταν ανεξάρτητη επιτυχία. Γι' αυτό μάλλον το FB φοβήθηκε και το αγόρασε».

Nα σημειωθεί πως όπως ενημέρωσαν οι μηχανικοί της εταιρείας, το τεράστιο πρόβλημα προκλήθηκε από αλλαγές στη διαμόρφωση βασικών δρομολογητών.Οι απώλειες για την εταιρεία, σε πρώτη φάση και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 50 δισ. δολάρια!

Στα τέλη του 2019, η Ms Ocasio-Cortez είχε ανακρίνει κυριολεκτικά τον ιδρυτή του Facebook πριν τη δημόσια εμφάνισή του στο House Financial Services Committee. Η Cortez έκανε μια σειρά ερωτήσεων από την αρχή της σταδιοδρομίας του μέχρι τη μέρα που ίδρυσε το Facebook, με αποτέλεσμα ο Zuckerberg να είναι μονίμως νευρικός και αγχωμένος. 

Δείτε ακόμη: Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.