CELEBRITIES

O Elijah Wood αποκάλυψε πως ένα από τα ορκ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ήταν εμπνευσμένο από τον Harvey Weinstein


The Jennettes

7 Οκτωβρίου 2021

O Elijah Wood αποκάλυψε πως ένα από τα ορκ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ήταν εμπνευσμένο από τον Harvey Weinstein
O Elijah Wood αποκάλυψε ότι ένα από τα ορκ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ήταν εμπνευσμένο από τον Harvey Weinstein

O Elijah Wood, είναι γνωστός για τον ρόλο του στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ως «Φρόντο Μπάγκινς». 

Ο 40χρονος σήμερα ηθοποιός, μιλώντας στο podcast του ηθοποιού Dax Shepard, Armchair Expert αποκάλυψε ότι ένα από τα ορκ σχεδιάστηκε για να μοιάζει με τον Harvey Weinstein, τον διάσημο παραγωγό που καταδικάστηκε για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε ηθοποιούς, σε ένα από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα στο Hollywood.

«Είναι αστείο», είπε. «Αυτό συζητήθηκε πρόσφατα επειδή Dom και Bill, (δηλαδή ο Merry και ο Pippin) μιλούσαν με τον Sean Astin (Sam) για την πρώτη τους ανάμνηση από τη μετάβαση στη Νέα Ζηλανδία».

«Είχε δει αυτές τις μάσκες των ορκ. Και μια από αυτές τις μάσκες - και το θυμάμαι έντονα - σχεδιάστηκε για να μοιάζει με τον Harvey Weinstein ως ένα «άντε γ@@σου».


Στην πρώτη μεγάλη υπόθεση που άνοιξε το #MeToo, γυναίκες μίλησαν για την κακοποίησή τους από ισχυρούς άνδρες, ο Weinstein κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από πολλές γυναίκες. Καταδικάστηκε για βιασμό τον Φεβρουάριο του 2020 και καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση, ενώ αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες στην Καλιφόρνια, για τις οποίες έχει δηλώσει αθώος.

«Νομίζω ότι είναι εντάξει να μιλάμε γ' αυτό τώρα», είπε ο Elijah Wood σύμφωνα με τον Guardian. «Ο τύπος είναι φυλακισμένος. Γ@@σέ τον».

Ο Elijah Wood εξήγησε ακόμα ότι ο σκηνοθέτης Peter Jackson πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει τον Weinstein ως έμπνευση ενός ορκ αφού τον δυσκόλεψε κατά την διάρκει των γυρισμάτων των ταινιών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Σύμφωνα με τον Wood, ο σκηνοθέτης άρχισε να αναπτύσσει τις ταινίες του στη Miramax, στην οποία ήταν συνιδρυτής ο Weinstein με τον αδελφό του. Ο Peter Jackson ήθελε να γυρίσει τουλάχιστον δύο ταινίες βασισμένες στο μυθιστορήμα του JRR Tolkein, αλλά ο Weinstein ζήτησε από τον σκηνοθέτη να προσαρμόσει και τα τρία βιβλία σε μία ταινία.

Ο Weinstein δεν έμεινε εκεί. Απείλησε μάλιστα ότι θα αντικαταστήσει τον Jackson με τον Tarantino.

Τότε ο Jackson ζήτησε άδεια από τον Weinstein για να βρει άλλον παραγωγό. Tελικά ο Weinstein συμφώνησε, αλλά του έδωσε μόνο δύο μέρες διορία ενώ έδωσε εντολή ότι κάθε παραγωγός πρέπει να δουλέψει σε όλες τις ταινίες ή σε καμία. 

Η ομάδα του Jackson διέρρευσε το σενάριο για να προσελκύσει τα studios και το έργο ανέλαβε ο Μπομπ Σάι, ιδρυτής του New Line Cinema, ο οποίος συμφώνησε να γυρίσει τρεις ταινίες.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.