CELEBRITIES

Ashton Kutcher: Η νόσος του δίδυμου αδερφού του, Michael, ο φιλανθρωπικός οργανισμός και ο ισχυρός δεσμός τους


Κλέλια Φατούρου

11 Οκτωβρίου 2021

Ashton Kutcher: Η νόσος του δίδυμου αδερφού του, Michael, ο φιλανθρωπικός οργανισμός και ο ισχυρός δεσμός τους

Ήταν το 2003, όταν ο Ashton Kutcher αποφάσισε να μιλήσει στην τηλεόραση για την ασθένεια του δίδυμου αδερφού του, Michael. 

Ο Michael Kutcher γεννήθηκε με καρδιομυοπάθεια εγκεφαλική παράλυση, ένας ιατρικός όρος που περιλαμβάνει πολλές υποκατηγορίες. Από τη μέρα της γέννησής του, κλήθηκε να ξεπεράσει προκλήσεις και εμπόδια. Ζύγιζε περίπου 2 κιλά και δυσκολεύτηκε ακόμα και πάρει την πρώτη του ανάσα. Διεγνώσθη με εγκεφαλική παράλυση λίγο πριν ξεκινήσει το νηπιαγωγείο και έκανε μεταμόσχευση καρδιάς όταν ήταν έφηβος, επειδή κόλλησε έναν ιό. «Μακάρι να μπορούσα να του δώσω τη δική μου καρδιά», έχει δηλώσει ο Ashton, αποδεικνύοντας ότι η σύνδεση των διδύμων είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή.

Πώς αντέδρασε ο Michael Kutcher στη δημοσιοποίηση της υγείας του;

Ο Ashton Kutcher μίλησε το 2003 σε τηλεοπτική εκπομπή για τη διαδρομή του αδερφού του, αλλά ο Michael έγινε έξω φρενών. «Θύμωσα πολύ και το το είπα. Δεν είχα μιλήσει ποτέ για την εγκεφαλική παράλυση και δεν ήθελα να γίνω ο εκπρόσωπος της νόσου. Όταν, μετά τη συνέντευξη, με πήρε τηλέφωνο μία γυναίκα και μου ζήτησε να μιλήσω σε ένα gala, δίστασα. Όταν όμως γνώρισα την 5χρονη κόρη της, η οποία δεν μιλούσε και έπασχε από την ίδια ασθένεια, όλα άλλαξαν». Από εκείνη τη μέρα βούτηξε στον ακτιβισμό και κατάλαβε ότι ο αδερφός του, Ashton, του έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο.

«Ήμουν έτοιμος να πω την ιστορία μου και ήξερα ότι θα έχει απήχηση, λόγω του διάσημου δίδυμου αδερφού μου». Μαζί έφτιαξαν το Ίδρυμα για Εγκεφαλική Παράλυση (Cerebral Palsy Foundation). O Ashton είναι πάντα περήφανος για τον Michael και του υπενθυμίζει καθημερινά ότι η ζωή δεν σημαίνει να τρέχουμε μακριά από τις προκλήσεις, αλλά μέσα από αυτές.

Μία σχέση γεμάτη αγάπη και προστασία

Ο Michael έχει παραδεχτεί ότι ο μεγάλος (κατά 5 λεπτά) αδερφός του τον προστάτευε από τους bullies του σχολείου και δεν πηγαίνει ποτέ να κοιμηθεί σε φίλους, αν δεν ακολουθούσε και ο δίδυμος αδερφός του. Από την άλλη, έχουν υπάρξει και στιγμές ωμής ειλικρίνειας μεταξύ τους. «Κάθε φορά που με λυπάσαι, νιώθω λιγότερος. Είμαι αυτός που είμαι. Έχω περάσει δύσκολα αλλά νομίζω ότι μου συνέβη για να μπορώ να εκπροσωπώ και άλλους ανθρώπους. Νιώθω ότι έχω βρει τον σκοπό μου». Και αυτή η ειλικρίνεια είναι που τους έχει φέρει ακόμα πιο κοντά.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός και ο ακτιβισμός του Michael

Η εγκεφαλική παράλυση είναι μία ομάδα διαταραχών που επηρεάζουν την ικανότητα του ανθρώπου να κινείται και να διατηρεί την ισορροπία και τη στάση του σώματός του. Τα συμπτώματα ποικίλουν ανά περίπτωση. Τα δύο αδέρφια έφτιαξαν το Ίδρυμα που ενημερώνει και βοηθά τους ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση. Ο Michael έχει αναλάβει επίσης την εκστρατεία #BeTheGift καλώντας τους ανθρώπους να γίνουν δότες οργάνων. Μία κίνηση που έσωσε τη δική του ζωή όταν ήταν έφηβος, και μάλιστα την τελευταία στιγμή.

Η υγεία του 43χρονου σήμερα Michael είναι σε άριστη κατάσταση, έχει έναν 16χρονο γιο αλλά και τους 2 γιους της συζύγου του, από προηγούμενο γάμο. Το μόνο που λέει, και είναι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής για όλους μας, είναι ότι νιώθει ευγνώμων που πέρασε άλλον 1 χρόνο με την οικογένειά του. Η ζωή δεν είναι δεδομένη και ο Michael Kutcher φροντίζει να μάς το υπενθυμίσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.