CELEBRITIES

Ο Daniel Craig δωρίζει 10.000 λίρες για να ενισχύσει τον αγώνα στην πρόληψη των αυτοκτονιών


The Jennettes

13 Οκτωβρίου 2021

Ο Daniel Craig δωρίζει 10.000 λίρες για να ενισχύσει τον αγώνα στην πρόληψη των αυτοκτονιών

Ο τελευταίος του ρόλος ως James Bond του χάρισε το δικό του αστέρι στο Walk of Fame, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Ο σπουδαίος Daniel Craig πριν λίγες ώρες ήρθε ξανά στα φώτα της δημοσιότητας αφού αποφάσισε να κάνει κάτι ακόμη εξαιρετικό στη ζωή του: να δωρίσει 10.000 λίρες για την πρόληψη των αυτοκτονιών. 

H δωρεά ενισχύει την προσπάθεια τριών πατεράδων, ώστε να μαζέψουν χρήματα για την πρόληψη των αυτοκτονιών, στη μνήμη των κοριτσιών τους που έθεσαν τέλος στη ζωή τους. Η συγκινητική πρωτοβουλία των Three Dads Walking έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν ο αγαπημένος ηθοποιός επέτρεψε να γίνει δημοσίως γνωστή η πράξη του. 

Σύμφωνα με τον Guardian, οι Andy Airey, Mike Palmer και Tim Owen αποφάσισαν να διανύσουν 300 μίλια στη μνήμη των παιδιών τους, Sophie, Beth και Emily που τερμάτισαν μόνες τους τη ζωή τους. Οι τρεις μπαμπάδες θα περπατήσουν με τα πόδια από τα σπίτια τους στις περιοχές Cumbria, Greater Manchester και Norfolk προκειμένου να ενισχύσουν τη φιλανθρωπική οργάνωση "Papyrus" που συμβάλλει στην πρόληψη των αυτοκτονιών. 

Οι τρεις πατεράδες χαρακτήρισαν «φανταστική» την κίνηση του Craig, αναφέροντας μεταξύ άλλων στον Guardian: «Είναι μεγάλη πρόκληση το να καταφέρουμε εν τέλει να κάνουμε τον κόσμο να μιλήσει για την πρόληψη της αυτοκτονίας και να συστήσουμε σε όλους το "Papyrus" επειδή αυτή η οργάνωση πραγματικά μπορεί να βοηθήσει νεαρά άτομα να διαχειριστούν τις πιο σκοτεινές περιόδους της ζωής τους. Μέσα από τη σωστή ενημέρωση, μπορούμε να σώσουμε ζωές».

Η συγκινητική προσπάθεια θα κρατήσει 15 ημέρες και οι ιστορίες που θα διηγηθούν μπορεί να είναι μεταξύ τους διαφορετικές αλλά και οι τρεις έχουν την ίδια τραγική κατάληξη. Οι κόρες των τριών μπαμπάδων έχασαν τη ζωή τους μέσα στα προηγούμενα τρία χρόνια. Η Sophie αφαίρεσε τη ζωή της πριν τα Χριστούγεννα του 2018 ενώ η Emily και η Beth έδωσαν τέλος στη ζωή τους τον Μάρτιο του 2020. Η Sophie «χαμογελούσε πάντα», ο πατέρας της Emily λέει ότι η κόρη του «ζούσε με όρεξη την κάθε στιγμή της ζωής» και η Beth «είχε υψηλή αίσθηση του χιούμορ».

Η εξαιρετική πρωτοβουλία του Daniel Craig έχει στόχο να συμβάλλει στην ενημέρωση, την αφύπνιση και τελικά την αποφυγή των νέων προς τον δρόμο της αυτοκτονίας που δεν έχει επιστροφή. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Splash/ Ideal Images

Δείτε ακόμη: Η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο- Οι τάσεις αυτοκτονίας δεν είναι πάντα ορατές 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.