CELEBRITIES

Η Paris Hilton στο Κογκρέσο: Μιλά για την κακοποίηση που υπέστη ως έφηβη και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά


Στεφανία Παπαδημητρίου

21 Οκτωβρίου 2021

Η Paris Hilton στο Κογκρέσο: Μιλά για την κακοποίηση που υπέστη ως έφηβη και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά
«Με φίμωναν, με χαστούκιζαν στο πρόσωπο, άνδρες εργαζόμενοι με έβλεπαν να κάνω ντους λέγοντάς μου χυδαίους χαρακτηρισμούς»

Τη γνωρίσαμε ως βασίλισσα των πάρτι και της reality τηλεόρασης των ‘00s. Η Paris Hilton, όμως, άλλαξε πρόσωπο – ή, καλύτερα, έδειξε τον πραγματικό της εαυτό. Παρουσιάστηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο, υποστήριξε τη νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρυματικές συνθήκες και μίλησε για όσα η ίδια βίωσε ως «προβληματική έφηβη».

«Κάθε μέρα στις ΗΠΑ, παιδιά που ζουν σε κέντρα φροντίδας υπόκεινται σε συναισθηματική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση», είπε. «Η ομοσπονδιακή νομοθεσία και η χρηματοδότηση είναι αναγκαίες, για να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις και ανάληψη ευθυνών».

jenny.gr

Η Paris Hilton μιλά ανοιχτά, πλέον, για τη δική της κακοποίηση. Μία κακοποίηση που οι γονείς της επέλεξαν, στήριξαν και ενίσχυσαν οικονομικά, με στόχο να «διορθώσουν» το παιδί τους.

«Μου υποσχέθηκαν ότι η λεγόμενη σκληρή αγάπη θα με έκανε καλά και πως το να με στείλουν στην άλλη άκρη της χώρας, ήταν ο μόνος τρόπος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. «Με φίμωναν, με χαστούκιζαν στο πρόσωπο, άνδρες εργαζόμενοι με έβλεπαν να κάνω ντους λέγοντάς μου χυδαίους χαρακτηρισμούς, με ανάγκαζαν να παίρνω φάρμακα χωρίς διάγνωση γιατρού, δεν πήγα κανονικά σχολείο, μπήκα στην απομόνωση γεμάτη γρατζουνιές, καλυμμένη με αίμα και τόσα ακόμη».

jenny.gr

Μαζί της βρέθηκαν οι Δημοκρατικοί βουλευτές Jeff Merkley, Rosa DeLauro και Adam Schiff.

«Πίσω από γυαλιστερά διαφημιστικά φυλλάδια και υποσχέσεις, κρύβεται μία σκοτεινή αλήθεια», είπε ο τελευταίος. «Η πραγματικότητα της κακοποίησης, της κακομεταχείρισης, της παραμέλησης, του μαρτυρίου».

«Για πολύ καιρό, κακοί ηθοποιοί της βιομηχανίας των “προβληματικών εφήβων” κατασπάραξαν απελπισμένους γονείς και ευάλωτα παιδιά, και έκαναν την παιδική κακοποίηση επιχειρηματικό μοντέλο».

jenny.gr

Κι αν τα παραπάνω είναι ανατριχιαστικά, ας σκεφτούμε ότι μεταξύ 2000 και 2015, πάνω από 80 παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της διαβίωσής τους σε τέτοια κέντρα φροντίδας – από στραγγαλισμό, ασιτία και αυτοκτονία.

πηγή φωτογραφιών: Instagram

Δείτε ακόμη: 10 Celebrities που συμμετείχαν στο κίνημα #MeToo

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.