Πριν τη Grace Kelly, η Marilyn Monroe ήταν πρώτη στη λίστα για να γίνει η πριγκίπισσα του Μονακό

The Jennettes
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Το νέο ντοκιμαντέρ "Curiosity Stream Royals: Keeping the Crown" αποκαλύπτει πως η Marilyn Monroe ήταν πολύ κοντά στο να γίνει πριγκίπισσα του Μονακό. Ο «αισθησιασμός» της ωστόσο, ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας που κράτησε το διάσημο sex symbol μακριά από την εξουσία.

Μπορεί η Marilyn Monroe να έφτασε πολύ κοντά στο να κερδίσει τον τίτλο της «πριγκίπισσας του Hollywood» από το κοινό της, αλλά όπως αποκαλύπτει το νέο ντοκιμαντέρ, ήταν πρώτη και στη λίστα του πρίγκιπα Ρενιέ για να γίνει η πριγκίπισσα του Μονακό, ακόμη και πριν τη Grace Kelly. 

Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή στον χρόνο, το Μονακό λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν έτοιμο να καταρρεύσει οικονομικά και πολιτιστικά και θα μπορούσε να σωθεί μόνο με την ακμή του τουρισμού της χώρας, σύμφωνα με το περιοδικό People. Μια συμφωνία με τη Γαλλία σήμαινε ότι το στέμμα του πρίγκιπα θα βρισκόταν υπό απειλή οπότε ο Ρενιέ στα 32 του, έπρεπε να πάρει άμεσα μια απόφαση που θα έσωζε το βασίλειο του.

Σύμφωνα με την ιστορικό του πανεπιστημίου του St. Andrew, Dr. Chandrika Kaul: «Ο πρίγκιπας Ρενιέ ενημερώθηκε ότι ήταν αρκετά συνετό να παντρευτεί μια "πριγκίπισσα" του Hollywood προκειμένου να εκμεταλλευτεί όλη τη διασημότητα και τη φήμη που θα ακολουθούσε αυτόν τον γάμο. Αυτό που χρειαζόταν το Μονακό στην πραγματικότητα, ήταν να αναβιώσει το τουριστικό του εμπόριο».

Σύμφωνα με το "Curiosity Stream Royals: Keeping the Crown", η Monroe ήταν η πρώτη ηθοποιός στη λίστα του πρίγκιπα. Η εικόνα όμως της star στο "Seven Year Itch", ήταν πολύ «αισθησιακή» για να της επιτρέψει να πάρει τον τίτλο. Τότε, ο Ρενιέ συνάντησε τη Grace Kelly στις Κάννες για το Φεστιβάλ του 1955.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Kaul: 

«Το στέλεχος του Paris Match πιστεύει ότι αυτή θα ήταν μια πραγματικά δραματική, συγκλονιστική συνάντηση μεταξύ της βασίλισσας του Χόλιγουντ και του δικού τους πρίγκιπα, ο οποίος είναι το ιδανικό πρότυπο. Νέος, όμορφος εργένης που τυχαίνει, σύμφωνα με φήμες, να ψάχνει μια σύζυγο».

Ο Ρενιέ θεωρήθηκε ότι γοητεύτηκε από την Grace, και πέρα από το γεγονός ότι την ερωτεύτηκε σε προσωπικό επίπεδο, «την είδε και ως λύση στα τόσα προβλήματα».

 Η ιστορία απέδειξε πως οι δυο τους μπορούσαν να γίνουν, το τέλειο πριγκιπικό ζευγάρι. Παντρεύτηκαν σε λιγότερο από έναν χρόνο το 1956 ενώ μαζί απέκτησαν τρία παιδιά: την πριγκίπισσα Caroline, τον πρίγκιπα Albert και την πριγκίπισσα Stephanie. Η Kelly έφυγε από τη ζωή το 1952, μετά από τραυματισμούς που υπέστη σε αυτοκινητιστικό στα 52 της. 

Δείτε ακόμη: Grace Kelly: Μία αριστοκρατική και κομψή πριγκίπισσα