CELEBRITIES

Neil Patrick Harris: Η «μπαμπαδίστικη ζωή», το HIMYM και οι ρόλοι που δεν έχει μετανιώσει


Στεφανία Παπαδημητρίου

15 Δεκεμβρίου 2021

Neil Patrick Harris: Η «μπαμπαδίστικη ζωή», το HIMYM και οι ρόλοι που δεν έχει μετανιώσει
Instagram @nph
Ο Neil Patrick Harris σε μία από τις πιο αληθινές του συνεντεύξεις

Τι κι αν υποδυόταν για χρόνια τον ορκισμένο εργένη στο How I Met Your Mother; Ο Neil Patrick Harris δεν έχει καμία σχέση με τον Barney. Ζει μακριά από τη δημοσιότητα με την οικογένειά του και μαθαίνουμε νέα του μόνο μέσα από συνεντεύξεις – σπάνιες κι αυτές, κυρίως για την προώθηση των ταινιών του.

Σήμερα, είναι 48 ετών. Πρωτοεμφανίστηκε στα 15 του, στο πλευρό της Woopi Goldberg, κι από τότε έχει καθιερωθεί ένας από τους κορυφαίους του θεάτρου και της τηλεόρασης. Έχει παρουσιάσει τα Oscars, είναι αγαπητός, η ζωή του είναι φυσιολογική, σε γενικές γραμμές – σπάνιο, ειδικά όταν πρόκειται για child actor που δεν άλλαξε καριέρα.

Ο ίδιος θεωρεί ότι τα κατάφερε επειδή, ως έφηβος, απολάμβανε τόσο την υποκριτική, που τα μυαλά του δεν πρόλαβαν να πάρουν αέρα από την ξαφνική δημοσιότητα. «Μου αρέσει η όλη διαδικασία», δήλωσε σε συνέντευξή του στον Guardian. «Πάντα με ενθουσίαζε περισσότερο το να μαθαίνω πώς λειτουργούν τα πράγματα. Η φήμη είναι σαν ομίχλη και μπορεί να σε συνεπάρει ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν, ενώ με τη δουλειά δε συμβαίνει αυτό».

«Λάτρευα να είμαι σε ένα κτίριο που δεν είχα ξαναβρεθεί, σε μία πόλη που δεν είχα ξαναπάει, να γνωρίζω ανθρώπους. Δε νομίζω πως με ένοιαξε ποτέ το μέγεθος του καμαρινιού μου ή ο μισθός ή το να παίρνω δώρα από την Adidas. Όταν χάνεσαι σ’ αυτόν τον κόσμο, η φήμη είναι εφήμερη, σωστά;»

Ο Neil Patrick Harris είναι παντρεμένος με τον σεφ David Burtka, ενώ μαζί τα δίδυμα Gideon και Harper. Γεννήθηκαν μέσω παρένθετης μητέρας, το 2010. Κι όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός, η μέρα του «μοιράζεται μεταξύ σχολικών προβλημάτων των παιδιών, συναντήσεων με καθηγητές και μπαμπαδίστικης ζωής».

Μοιράζεται στο Instagram τις οικογενειακές στιγμές του και μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του. Το δημόσιο coming out του έγινε το 2006, ενώ δύο χρόνια αργότερα μίλησε στο LGBTQ+ περιοδικό Out και περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο «που προσπαθεί να αποτελέσει παράδειγμα κανονικότητας». Θέλει να δείξει ότι η οικογένειά του δε διαφέρει από τις άλλες, παρότι η σημερινή κοινωνία εξακολουθεί να τη θεωρεί αντισυμβατική. Πόσο μάλλον τότε, 13 χρόνια πριν, που οι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει αντιδράσεις.

«Ο κόσμος ενοχλήθηκε από τη χρήση της λέξεις “φυσιολογικός”. Θεωρώ ότι ένα από τα καλύτερα κομμάτια της queer κουλτούρας είναι ότι μπορείς να ζήσεις την πιο λαμπερή ζωή σου. Αλλά εγώ σε λίγο θα κατέβω και θα φτιάξω πράγματα με κόλλα και θα χτίσω πράγματα σε εργαστήρια και θα οργανωθώ. Αυτό είναι το μέρος που με κάνει ευτυχισμένο, σ' αυτήν τη φάση. Αλλά κανείς δεν λατρεύει τα άκρα περισσότερο από εμένα».

Ο Harris μίλησε για την καριέρα του, το Matrix 4 στο οποίο θα τον δούμε σύντομα και, φυσικά, τον διασημότερο ρόλο του: τον Barney. Μ’ εκείνον, άλλωστε, υπήρξε τέσσερις φορές υποψήφιος για Emmy.

«Η ιδέα της σειράς ήταν ο μελλοντικός Ted που έλεγε στα παιδιά του την ιστορία. Κάνοντάς το, μετατρέπει την υπόθεση σε ιστορία και μιλά για τον φίλο του που ήταν ο βοηθός στο φλερτ, ο κολλητός, ο τύπος που ήθελε διαρκώς να κάνει πάρτι και να περάσει καλά και να μετατρέψει σε γιορτή κάθε εμπειρία. Οπότε, αντιμετωπίζω τον Barney σαν έναν περίεργο αντιήρωα που, κάθε φορά που αποτύγχανε, απλώς σκαρφιζόταν μία ιστορία στην οποία φαινόταν πετυχημένος».

Εκτός από το νέο Matrix, πρωταγωνιστεί στη σειρά του Netflix, Uncoupled. Πρόκειται για την ιστορία του Michael, τον οποίο υποδύεται, ο οποίος χωρίζει μετά από 17 χρόνια γάμου. Κι ενώ δεν έχει σταματήσει να εργάζεται εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, δηλώνει ότι δεν έχει μετανιώσει κανέναν ρόλο του.

«Δε θέλω να φανώ αφελής, αλλά εκτιμώ ότι οι επιλογές που έχω κάνει ήταν αρκετά καλές – και εννοώ όχι επειδή τις αποδέχθηκαν, αλλά για το τι δημιούργησαν. Όντως πιστεύω ότι οι αποτυχίες αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες για μάθηση. Αν ανησυχώ υπερβολικά για το τι λάθη μπορώ να κάνω, τότε δε θα φτάσω στα όριά μου».


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.