CELEBRITIES

Ο Jonah Hill μιλά για τα πάντα, καταρρίπτει τον «ηλίθιο μύθο» του Hollywood και γίνεται το icon που κανείς δεν περίμενε


Στεφανία Παπαδημητρίου

26 Αυγούστου 2021

Ο Jonah Hill μιλά για τα πάντα, καταρρίπτει τον «ηλίθιο μύθο» του Hollywood και γίνεται το icon που κανείς δεν περίμενε
Ο Jonah Hill μίλησε για τα πάντα – από τη ζωή μέχρι την τέχνη – και, επιτέλους, αποδόμησε τα στερεότυπα που για καιρό αποτελούσαν κανόνα στο Hollywood.

Στην αρχή της καριέρας του, ήταν ο άβολος κωμικός που χάριζε απίστευτες στιγμές γέλιου μέσα από τους ρόλους του. Σημάδεψε μία ολόκληρη γενιά, ωρίμασε κι ο ίδιος, οπότε κατάλαβε πως μπορούσε να ξεφύγει από τα όρια της κωμωδίας και να δοκιμάσει νέα πράγματα. Ο Johnah Hill βρέθηκε στο Wolf of Wall Street, έπειτα πέρασε πίσω από την κάμερα και τώρα, στα 37 του, έχει γίνει το icon που κανείς (πολύ κακώς) δεν περίμενε. 

Ο παχουλός άγαρμπος νέος που πολλοί υποτίμησαν, πλέον στέκεται γερά στα πόδια του. «Αγαπώ τη δημιουργικότητα και τη δουλειά μου», είπε σε συνέντευξή του στο GQ. «Ζω πολύ ήρεμα, κάνω σερφ, παρέα με το σκύλο μου, με τα ανίψια μου. Χαλαρά».

Μίλησε για τα πάντα – από τη ζωή μέχρι την τέχνη – και, επιτέλους, αποδόμησε τα στερεότυπα που για καιρό αποτελούσαν κανόνα στο Hollywood.

Νεότερος, έμπαινε «στο πετσί» του ρόλου και τον κρατούσε, όπως πολλοί ηθοποιοί, και στην προσωπική ζωή μέχρι να τελειώσουν τα γυρίσματα. Τώρα, το θεωρεί ψεύτικο. «Λέω “Άφησέ το, φίλε”. Είναι υποκρισία. Δε βοηθάει. Εγώ παίρνω τη δουλειά μου στα σοβαρά».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)

Δε φέρνει τους χαρακτήρες πίσω στο σπίτι, ούτε θεωρεί ενδιαφέρουσα την ιδέα του «δυστυχισμένου, σκοτεινού καλλιτέχνη». Αντίθετα, το αντιμετωπίζει σαν «ηλίθιο μύθο» - κάποτε, ωστόσο, του άρεσε να θεωρεί ότι η καριέρα του εξαρτιόταν από τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

«Λες και πρέπει να είσαι καταθλιπτικός για να έχεις ταλέντο», είπε. «Ειλικρινά: Έγινα υγιής, η τέχνη μου βελτιώθηκε, έγινα ευτυχισμένος. Το λέω στα ίσια. Δεν έχω δει τη θλίψη να βελτιώνει την τέχνη κανενός. Οπότε, αν με ρωτήσεις τι κάνω, θα πω ότι μου είναι εύκολο το να δουλεύω. Το αγαπώ. Αγαπώ το να είμαι δημιουργικός. Θέλω να είμαι χαρούμενος. Αλήθεια το θέλω. Αυτή είναι πια η αποστολή μου και το προσπαθώ σκληρά».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)

Ως παιδί, δυσκολεύτηκε αρκετά. Είχε υπερβολική δύναμη, ήταν πιο αυτόνομος απ’ όσο μπορούσε να διαχειριστεί και του έλειπαν απαραίτητες δεξιότητες. Εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο, δεν καταλάβαινε καν γιατί πολλοί επέλεγαν να σπουδάσουν. «Αν έχεις φιλοδοξίες, γιατί να περάσεις τέσσερα χρόνια απλώς διαβάζοντας;», αναρωτιόταν. «Τελικά, είχα εξελιχθεί επαγγελματικά αλλά είχα μείνει πίσω ως προσωπικότητα».

Κυνηγούσε την επιτυχία, τα χρήματα. Είδε, όμως, ότι αυτό δε λειτουργούσε κι έκανε ένα διάλειμμα. Επαναπροσδιόρισε τα πάντα, αποφάσισε να ωριμάσει και να γίνει καλύτερος – τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως καλλιτέχνης. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)

«Είμαι 37. Όχι, δεν είμαι γέρος, αλλά ούτε και νέος. Και δεν κυνηγάω τα νιάτα, δεν κυνηγάω τις τάσεις», είπε. «Ένα μόνο προσπαθώ να κάνω. Απλώς να κυνηγάω την ανθρωπιά».

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 9 celebrities που δεν ξέρατε ότι χρησιμοποιούν καλλιτεχνικό όνομα

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS