CELEBRITIES

«Είναι απίστευτα άδικο»: Η Salma Hayek για τα στερεότυπα του Hollywood


The Jennettes

3 Αυγούστου 2021

«Είναι απίστευτα άδικο»: Η Salma Hayek για τα στερεότυπα του Hollywood

Η Salma Hayek πιστεύει στη δύναμη του να είσαι ο εαυτός σου. Κουρασμένη από τα στερεότυπα που έχει αντιμετωπίσει στην προσπάθειά της να επιβιώσει στο Hollywood, δε διστάζει να φέρει στη μεγάλη οθόνη τη δική της αλήθεια. 

Στη νέα της ταινία με τίτλο Hitman's Wife's Bodyguard, υποδύεται τη Sonia, μία γυναίκα άνω των 50 που κάνει ορμονοθεραπεία για να μείνει έγκυος. «Σκέφτηκαν να με κάνουν να δείχνω νεότερη επειδή είναι κωμωδία – δράση, οπότε προσπάθησαν να με πείσουν να “παίξω” την σαραντάρα. Πώς όμως οι άνδρες μπορούν να κάνουν ταινίες δράσης στα 70 τους;», δήλωσε στην ινδική Vogue. «Η πρότασή μου ήταν να βρίσκεται στην εμμηνόπαυση και να μην μπορεί να κάνει παιδιά. Σκέφτηκαν πως αυτό δεν είναι αστείο. Είπα ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν αστεία, απλώς χρειάζεσαι χιούμορ για να το αντέξεις.»

Σε μία βιομηχανία που εξυμνεί τη νεότητα, η ηθοποιός κάνει την επανάσταση. Φέρνε στη συζήτηση ένα θέμα που πολλοί αποφεύγουν και το απενοχοποιεί. «Γιατί να τους αφήνουμε να μας βάζουν ημερομηνία λήξης; Νομίζω πως ο σεξισμός είναι μεγάλος, ειδικά όσον αφορά στην ηλικία. Μας επιβάλλουν προθεσμίες που εκείνοι δεν έχουν, όπως την ιδέα πως μετά από συγκεκριμένη ηλικία χάνεις την ομορφιά σου ή κανείς δε θα θέλει να σε παντρευτεί. Είναι απίστευτα άδικο. Ήθελα να κάνω αυτόν τον χαρακτήρα, που είναι δυνατός, πανέμορφος, σέξι και έτοιμος για περιπέτεια, επειδή οι γυναίκες στην ηλικία μου, οι γυναίκες που διανύουν τα 50, μπορούν να είναι ακριβώς αυτό».

Η πέμπτη δεκαετία της ζωής είναι ιδιαίτερη για τις ηθοποιούς – λες και κάποιος τους απαγορεύει να είναι θηλυκές κι εντυπωσιακές. «Όταν με πήραν, νόμιζα ότι θα μου έλεγαν “Εντάξει, θα παίξεις σε ταινία της Μarvel. Θα κάνεις τη γιαγιά!” Μαθαίνω μετά ότι είμαι υπερηρωίδα και η Chloe, η σκηνοθέτιδα, μου λέει ότι είμαι πρωταγωνίστρια. Και ρωτάω, “Είναι επειδή είμαι μεγάλη;” αλλά όχι, δεν είναι θέμα ηλικίας», είπε.

 

Δείτε ακόμη: Celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για το ταξίδι της ταυτότητας φύλου τους

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.