CELEBRITIES

Η Nicole Kidman μιλά για τον ρόλο της ως Lucille Ball και γιατί δεν την παίρνουν σε κωμωδίες


Στεφανία Παπαδημητρίου

28 Δεκεμβρίου 2021

Η Nicole Kidman μιλά για τον ρόλο της ως Lucille Ball και γιατί δεν την παίρνουν σε κωμωδίες
Η ηθοποιός μιλά για τη νέα της ταινία, την κωμωδία και γιατί δε θέλει να μαθαίνει ατάκες με τη μητέρα της

H Nicole Kidman λατρεύει να υποδύεται χαρακτήρες βασισμένους σε πραγματικά πρόσωπα. Κάθε φορά, παίρνει κι ένα πολύτιμο μάθημα – πώς η κοινωνία αδυνατούσε να καταλάβει τις γυναίκες εκείνες στην εποχή τους, για παράδειγμα, ή πόσα κοινά έχουν το παρελθόν με το παρόν. Τώρα, ως Lucille Ball, έμαθε πόσο δύσκολο είναι να ισορροπεί κανείς ξυπόλυτος σε βαρέλι γεμάτο σταφύλια.

Η Κidman πρωταγωνιστεί στο Being the Ricardos, μία κωμωδία-δράμα σε σενάριο και σκηνοθεσία του Aaron Sorkin, η οποία διαδραματίζεται στην πιο δύσκολη, ίσως, εβδομάδα της σειράς I Love Lucy. Ήταν η εβδομάδα που η Ball και ο σύζυγός της, Desi Arnaz (Javier Bardem) προσπαθούν να εντάξουν στην υπόθεση την εγκυμοσύνη της, να απαντήσουν σε όσους την κατηγορούσαν για την εμπλοκή της στον κομμουνισμό και να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα στον γάμο τους.

Η ταινία αναπαριστά μεν ορισμένες σκηνές του I Love Lucy, αλλά διηγείται την ιστορία της τόσο της κεντρικής ηρωίδας, όσο και της γυναίκας πίσω από αυτήν.

Η Nicole Kidman έχει πολλά κοινά με την Ball, αλλά οι διαφορές τους είναι θεμελιώδεις. Ενώ η δεύτερη ήταν διάσημη κωμικός, η πρώτη έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση παίζοντας δραματικούς ρόλους. «Τώρα καλούμαι να γίνω αστεία, και το αστείο είναι δύσκολο», δήλωσε σχετικά στους New York Times.

Γνωρίζει καλά ότι πολλοί φαντάζονταν άλλες τη θέση της, για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Η Cate Blanchett ήταν η πρώτη επιλογή, μάλιστα, αλλά το πρόγραμμά της δεν της επέτρεπε να συμμετάσχει, όταν ο Sorkin μπορούσε να ετοιμάσει την παραγωγή. «Μας πήρε καιρό και τη χάσαμε», δήλωσε η κόρη της Ball, Lucie Arnaz, σε συνέντευξη Τύπου. «Ήμουν συντετριμμένη». Κι ενώ προσπαθούσε να βρει άλλες ηθοποιούς, καμία δεν την ικανοποιούσε. «Πάντα σκεφτόμουν, ποια είναι η τάση του μήνα; Ποια παίζει στη διασημότερη ταινία της στιγμής;»

Η Kidman δεν είχε περάσει από το μυαλό της – όχι, μέχρι να μάθει ότι ήταν διαθέσιμη. Η ίδια δεν πτοήθηκε, όταν έμαθε για την προηγούμενη εμπλοκή της Blanchett. «Αισθάνομαι ότι υπάρχει μία ιερή συμφωνία ανάμεσα σε όλους μας – όταν κάποιος παίρνει κάτι, εκεί ήταν γραφτό να βρεθεί», εξήγησε στους NY Times.

Κι όπως δεν την ενόχλησε η Blanchett, έτσι αδιαφόρησε για την οργή που προκάλεσε στο ίντερνετ η είδηση πως πήρε τον ρόλο. «Δεν είμαι στο διαδίκτυο και σίγουρα δεν γκουκλάρω των εαυτό μου. Αλλά τα πράγματα διαρρέουν», είπε.

Φοβόταν να υποδυθεί την Ball, πρώτα επειδή ήταν κωμικός και έπειτα λόγω των κινήσεών της. Σκεφτόταν ότι θα ήταν αμήχανη, άχαρη. Έτρεμε να γίνει αστεία, ίσως και λόγω της ανατροφής της.

«Δεν με παίρνουν σε κωμωδίες. Ίσως είναι το αποτέλεσμα μίας καριέρας γεμάτη δραματικούς ρόλους, ίσως είναι η προσωπικότητά μου.»

Μεγαλώνοντας στην Αυστραλία, δεν πήγαινε στην παραλία με τα άλλα παιδιά. Επειδή ήταν κατάχλωμη και δεν ήθελε να ρισκάρει να καεί από τον ήλιο, έμενε σπίτι. Καθόταν στο δωμάτιό της και διάβαζε. «Μία παιδική ηλικία παρέα με Dostoyevsky, Flaubert and Tolstoy, μάλλον δε σε κάνει κωμικό», πρόσθεσε. Οπότε χρειάζεται μεγαλύτερη ενθάρρυνση, όταν πρέπει να συμμετάσχει σε παραγωγές εντελώς έξω από τα νερά της.

Ο Sorkin προσέλαβε ακόμη και κομπάρσους που προσποιούνταν ότι γελούσαν, όταν έλεγε τις αστείες ατάκες της.

«Είναι εκπληκτικό το να λες κάτι και να ξεκαρδίζεται ολόκληρο το θέατρο. Τώρα, μπορώ να καταλάβω γιατί εθίζονται σ' αυτό.»

Όσο περισσότερο διάβαζε για να γίνει η Lucille Ball, τόσο καταλάβαινε την πολυπλοκότητα της προσωπικότητάς της, τα συναισθήματα που καλούταν να διαχειριστεί. Από τον γάμο με τον αλκοολικό Arnaz, μέχρι τη λαμπερή καριέρα και την ανάγκη της να γίνει σταρ, η Kidman προσπάθησε να αγκαλιάσει κάθε πλευρά εκείνης της γυναίκας.

Η Arnaz, από την πλευρά της, εξήγησε ότι ακριβώς όπως η μητέρα της, έτσι κι η Kidman «είχε ξαναπαντρευτεί – καταλάβαινε το διαζύγιο και το να προσπαθείς να μεγαλώσεις τα παιδιά σου μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας. Καταλάβαινε πώς είναι να έχεις έναν σύζυγο με πρόβλημα εθισμού».

Δεν προσπαθεί να τη μιμηθεί, αλλά να αποτυπώσει όσο καλύτερα μπορεί το ποια ήταν πραγματικά. Η δική της μητέρα, η οποία υπήρξε τεράστια φαν της Lucille Ball, τη διόρθωνε διαρκώς. «Μαμά», της έλεγε, «απλά περίμενε να τελειώσω τις προτάσεις μου πριν με κατακρίνεις».

«Κανόνας νούμερο 1: ποτέ μη μαθαίνεις τις ατάκες σου με τη μαμά σου.»

Η Nicole Kidman έχει ήδη εξασφαλίσει υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες και Critics Choice Award. Κι όμως, αισθάνεται τεράστια ανασφάλεια για την ερμηνεία της. Η Amazon, άλλωστε, που έχει αναλάβει την παραγωγή, την έκρυβε ακόμη και στο trailer – το πρόσωπό της φάνηκε ελάχιστα στο βίντεο 75 δευτερολέπτων.

«Δεν μπορώ να απαντήσω στο γιατί. Μπορεί να ήταν για την προώθηση του έργου. Μπορεί απλώς να φοβούνταν να με δείξουν», είπε εκείνη.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.