CELEBRITIES

Geena Davis: «Συνάδελφος με θεωρούσε πολύ μεγάλη για να υποδυθούμε τους εραστές - Με περνούσε 20 χρόνια»


JTeam

12 Ιανουαρίου 2022

Geena Davis: «Συνάδελφος με θεωρούσε πολύ μεγάλη για να υποδυθούμε τους εραστές - Με περνούσε 20 χρόνια»
Splash News
«Είναι τόσο παράξενο και ταυτόχρονα συνηθισμένο», λέει η ίδια

Η Geena Davis πιστεύει πως το Thelma & Louise άλλαξε για πάντα τη ζωή της. Μπορεί να μην ήταν η πρώτη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε – είχε ήδη κερδίσει Oscar με την ερμηνεία της στο The Accidental Tourist – αλλά η συμπρωταγωνίστριά της, Susan Sarandon, την έκανε να αντιμετωπίσει τον χώρο με εντελώς διαφορετική στάση.

«Ακούγεται τρελό το να είσαι 33 και να γνωρίζεις για πρώτη φορά μία τέτοια γυναίκα, αλλά ποτέ πριν δεν είχα συναντήσει κάποια που δεν ξεκινούσε τις προτάσεις της με το “δεν ξέρω τι θα πεις και μάλλον είναι χαζή ιδέα, αλλά..” Απλά ζούσε τη ζωή της και έλεγε τη γνώμη της», εξήγησε. Κι όλοι γύρω τους, το θεωρούσαν φυσιολογικό, κάτι που της έκανε εντύπωση.

«Εγώ μεγάλωσα μαθαίνοντας να είμαι υπερβολικά ευγενική, σε βαθμό κακουργήματος. Με έμαθαν να μη ζητώ πράγματα, να μη δυσκολεύω τους άλλους, αλλά εκείνη σίγουρα δεν ήταν έτσι. Οπότε έλεγε τα πράγματα όπως ήθελε να τα πει, πρότεινε να κόψουμε ατάκες, έδινε ιδέες, έλεγε πώς ήθελε να τις πραγματοποιήσει. Και κανείς δεν αντιδρούσε, γιατί η ίδια παρουσιαζόταν ως άτρωτη. Έλεγε “αυτό θέλω” ή “αυτό πιστεύω”».

Στο Thelma & Louise, ο χαρακτήρας της Geena Davis φλέρταρε με εκείνον του Brad Pitt, ο οποίος τότε ήταν νεότερός της. «Δεν επέλεξαν επίτηδες κάποιον μικρότερο. Απλώς ήταν καλύτερος στην οντισιόν και η καλύτερη επιλογή. Αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν απίστευτα κουλ. Τον περνάω μόνο 7 χρόνια, αλλά τότε θεώρησα τρομερά κουλ το ότι έκαναν κάτι τέτοιο».

Φυσικά, ο κανόνας ήθελε τη γυναίκα να είναι νεότερη από τον άνδρα. Κι η ηθοποιός, η οποία ίδρυσε το Geena Davis Institute on Gender in Media το 2004, τόνισε ότι η επταετής διαφορά που είχε με τον Brad Pitt θα ήταν αμελητέα, αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα.

«Είναι τόσο παράξενο και ταυτόχρονα συνηθισμένο. Μάλιστα, ένας συγκεκριμένος ηθοποιός με τον οποίο συνεργάστηκα, είπε ότι παραήμουν μεγάλη για να είμαι τον ενδιαφέρω ερωτικά στην ταινία – και ήμουν 20 χρόνια νεότερη από εκείνον. Ξέρετε τι φταίει; Οι γυναίκες φτάνουμε στην κορυφή στα 20 και τα 30, ενώ οι άνδρες στα 40 και τα 50, σε ό,τι αφορά την υποκριτική. Οπότε οι άνδρες θέλουν να φαίνονται νεότεροι απ’ όσο είναι, ή να φαίνονται νεότεροι στον κόσμο, οπότε θέλουν πολύ νέες συμπρωταγωνίστριες. Για αυτό συμβαίνει το παραπάνω και για αυτό οι γυναίκες δεν βρίσκουν ρόλους μετά τα 40 και τα 50. Γιατί τις κάνουν να νιώθουν γριές για να αρέσουν σε κάποιον».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.