CELEBRITIES

Ο Ben Affleck συζητά με τον Matt Damon για τη φιλία τους, την ταινία που του άλλαξε τη ζωή και τον έρωτα με τη JLo


Κλέλια Φατούρου

12 Ιανουαρίου 2022

affleck
Entertainment weekly/Guy Aroch
Ο Ben Affleck μίλησε στον κολλητό του για τη σκηνοθεσία, τις αποτυχίες και φυσικά, τη Jennifer Lopez

Ο Ben Affleck συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής και συνεχίζει να νιώθει μαθητής. Ο ηθοποιός που νιώθει περισσότερο σκηνοθέτης, αλλά και υπερτυχερός που πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του George Clooney, έδωσε συνέντευξη στον κολλητό του, Matt Damon και μίλησε για όλα. Όχι μόνο για τη σχέση του με τη JLo, αλλά και για το πώς τον διαμόρφωσαν οι επαγγελματικές επιλογές του και τον οδήγησαν στο σήμερα.

Αφορμή για αυτήν τη συνάντηση είναι η ταινία The Tender Bar, με τον George Clooney να σκηνοθετεί και τον Ben Affleck να ακολουθεί τις οδηγίες του. «Είχα ξαναδουλέψει μαζί του και τον συμπαθούσα πάντα. Νομίζω ότι πάντα ονειρευόμουν να με πάρει τηλέφωνο και να μου ζητήσει να παίξω σε ταινία του, ειδικά όταν η δουλειά του με έκανε να νιώθω τόση ζήλια και ανεπάρκεια για εμένα. Ξέρει πώς να σε σκηνοθετεί αποτελεσματικά με μία μόνο πρόταση. Ούτε αναλύσεις ούτε τίποτα. Και με βοηθά πολύ να βελτιώνομαι κι εγώ στη σκηνοθεσία».

Ο Ben Affleck παραδέχεται βέβαια ότι θα ήθελε πολύ να κάνει τη ζωή του Clooney και να διαφημίζει καφέ και τεκίλα, όπως είπε αστειευόμενος με τον Matt Damon, ενώ ζηλεύει τη σχέση που έχει με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Πράγμα που μας οδηγεί, μοιραία, στη πολυσυζητημένη σχέση του με την Jennifer Lopez. Και στο παρόν και στο παρελθόν.

Το κεφάλαιο Jennifer Lopez

Αν και αποφεύγει να κάνει δηλώσεις για το σήμερα, ο Ben Affleck δείχνει ξεκάθαρα το πώς νιώθει για την Jen και αναφέρεται σε εκείνη με αφορμή την ταινία που τους έφερε κοντά.

Το Gigli ήταν μία παταγώδης αποτυχία «αλλά εκεί γνώρισα την Jennifer, που έχει δώσει τεράστιο νόημα στη ζωή μου».

Η ταινία πήγε άπατη, αλλά τη μάθαμε όλοι εξαιτίας αυτού του love story, που έγινε το αγαπημένο των παπαράτσι, και τελικά διαλύθηκε λίγο πριν τον γάμο. 17 χρόνια αργότερα, ο Affleck θεωρεί ότι αυτή είναι η ταινία που τον έκανε να καταλάβει ότι λατρεύει τη σκηνοθεσία και αυτό είναι το όνειρό του. Το είδε ως διέξοδο σε μία εποχή όπου ένιωθε ότι είναι αποτυχημένος, είχε χάσει την αυτοπεποίθησή του, τους λόγους για τους οποίους έκανε αυτή τη δουλειά. Κι όμως, το Όσκαρ που κέρδισε με τον Matt Damon για το σενάριο του Good Will Hunting, ενώ ήταν μόλις 25 χρονών, δεν μπορούσε να τον βοηθήσει.

Η ταινία που αγαπούν τα παιδιά του και η ταινία που μισεί

Ο Ben Affleck αναφέρθηκε και στην ταινία-σταθμό της καριέρας του, που βλέπουν τα παιδιά του σήμερα, ενώ ταυτόχρονα τον κοροιδεύουν. Το Armageddon ήταν μία υπέροχη συνάντηση σπουδαίων ηθοποιών που γυρίστηκε σε στούντιο της Disney και ας ζητήθηκε από τον Affleck να πάει γυμναστήριο για να δείχνει πιο σέξι.

Αν και ένιωσε ότι όλες οι ταινίες που έχει κάνει, του έμαθαν πολλά πράγματα για τον ίδιο και τη δουλειά του, υπάρχει μία ταινία που μίσησε. Το Justice League. «Δεν κατηγορώ κανέναν, απλά δεν μου άρεσε να βρίσκομαι εκεί. Δεν βρήκα κανένα ενδιαφέρον και τότε αποφάσισα ότι δεν θέλω να ξανασυμμετάσχω σε κάτι που δεν μου αρέσει».

Για τη σπουδαία φιλία του Matt Damon

Η κοινή πορεία τους ξεκίνησε λίγο μετά την ενηλικίωσή του, και πλέον είναι μία αδελφική φιλία που μετρά 30 χρόνια. Η πιο πρόσφατη δουλειά τους ήταν το The Last Duel, που αν και απέτυχε εισπρακτικά, έλαβε πολύ καλές κριτικές και ήταν πρώτο στα iTunes και ο κόσμος έδειξε ότι το είδε, αλλά όχι στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ωστόσο, αναγνωρίζουν και οι δύο ότι η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα.

Λίγο πριν κλείσει η συνέντευξη, τον ευχαριστεί για τη φιλία του. «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να τα είχα κάνει όλα αυτά μόνος. Το ότι τα μοιράστηκα με κάποιον που αγαπώ και με αγαπά, που με εμπιστεύεται και που η γνώμη του για εμένα δεν άλλαξε ποτέ. Η φιλία σου ήταν απαραίτητη στη ζωή μου και υπήρξαν πολύ προσωπικές στιγμές όπου με βοήθησες. Και για αυτό, θέλω να σε ευχαριστήσω. Σ'αγαπάω φίλε».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.