CELEBRITIES

Christina Ricci: «Ο κόσμος πιστεύει ότι είμαι χαζή πριν καν ανοίξω το στόμα μου»


JTeam

16 Ιανουαρίου 2022

Christina Ricci: «Ο κόσμος πιστεύει ότι είμαι χαζή πριν καν ανοίξω το στόμα μου»
Η ηθοποιός μίλησε για τον τρόπο που την αντιμετωπίζει το κοινό εξαιτίας της εμφάνισής της

Στη νέα της ταινία, Yellowjackets, η Christina Ricci υποδύεται τη Misty Quigley, μία από τις επιζώσες αεροπορικού δυστυχήματος που, τη δεκαετία του ΄90, συγκλόνισε τον κόσμο. Στο αεροπλάνο επέβαινε σχολική ομάδα ποδοσφαίρου και, μετά τη συντριβή, τα κορίτσια που κατάφεραν να σωθούν χρειάστηκε να περάσουν 19 μήνες μόνα, στην άγρια φύση μέχρι να τα εντοπίσουν.

Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι προκειμένου να προετοιμαστεί για τον ρόλο, έκανε ένα ταξίδι στον χρόνο και θυμήθηκε όλες εκείνες τις στιγμές που την υποτίμησαν.

«Μου αρέσει η ιδέα ενός ανθρώπου που, ο μοναδικός τρόπος για να εκφράσει τον θυμό του, είναι η παθητική επιθετικότητα», δήλωσε σε συνέντευξή της στους Los Angeles Times. «(Η Misty) είναι μικροσκοπική γυναίκα. Φαίνεται τόσο άκακη, χωρίς κοινωνική αξία. Δεν είναι “σέξι”. Δεν είναι γοητευτική. Δεν είναι cool», εξήγησε για τον χαρακτήρα που υποδύεται.

«Eγώ είμαι μία μικρόσωμη γυναίκα που είναι προφανώς αξιολάτρευτη στον κόσμο, ο οποίος θέλει να με αγγίζει και όχι να με παίρνει στα σοβαρά, του αρέσει να πιστεύει ότι είμαι χαζή πριν καν ανοίξω το στόμα μου», είπε. «Και είμαι από τις ηθοποιούς που δεν πήγαν στο Πανεπιστήμιο, οπότε πρέπει να είμαι εντελώς χαζή. Κι εγώ διαχειρίζομαι τον θυμό μου με παθητική επιθετικότητα όταν είμαι έξω ή στον δρόμο ή όταν πρέπει να αντιμετωπίσω κάποιον στο πάρκινγκ που με “κόβει”».

Εμφανισιακά, ωστόσο, η Ricci και η Misty δεν έχουν τίποτα κοινό. Φορώντας την περούκα και τα γυαλιά της, λοιπόν, προσπάθησε να ταυτιστεί μαζί της. Το ίδιο κι η Sammi Hanratty, η οποία υποδύεται την επιζώσα στην εφηβική της ηλικία.

«Τα βάζαμε όλα αυτά και, αμέσως, ο κόσμος μας αντιμετώπιζε διαφορετικά. Άρχιζαν να με πειράζουν, να κάνουν κακόγουστα αστεία, να με αγνοούν… Η Sammi κι εγώ μιλήσαμε για αυτό και το πόσα μαθαίνεις αν σου φέρονται έτσι, το πώς εφαρμόζεις την εμπειρία σου στον τρόπο που παίζεις έναν χαρακτήρα που τον αντιμετωπίζουν έτσι όλη του τη ζωή».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.