CELEBRITIES

O Kit Harington για την αποτοξίνωση και την τοξική αρρενωπότητα: «Βλέπω κακά πρότυπα αντρών, βλέπω οργή»


JTeam

18 Φεβρουαρίου 2022

O Kit Harington για την αποτοξίνωση και την τοξική αρρενωπότητα: «Βλέπω κακά πρότυπα αντρών, βλέπω οργή»
Ο ηθοποιός που αγαπήθηκε μέσα από το ρόλο του Jon Snow μιλάει για τον θυμό των αντρών που πρέπει να διαχειριστεί μία κοινωνία

O Kit Harington έχει συνδέσει το όνομά του με τον Jon Snow από το Game of Thrones, τον ρόλο που του άνοιξε την πόρτα στο Hollywood. Τώρα ήρθε η ώρα να υποδυθεί τον Ερρίκο τον Ε' από το έργο του Σαίξπηρ.

Όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον Guardian, ο Ερρίκος του θυμίζει τον ρόλο που τον έκανε διάσημο αλλά τον κάνει να σκέφτεται ταυτόχρονα σοβαρά ζητήματα όπως ο εθισμός και η τοξική αρρενωπότητα που μαστίζει την κοινωνία. Ο Harington χαρακτηριστικά είπε ότι ο Jon Snow ήταν ηγέτης, πήγαινε στη μάχη και πολεμούσε με σπαθιά όπως και ο Ερρίκος, όμως είχε την αρετή της τιμής και δεν είχε εγωιστικά ένστικτα, γεγονός που δεν ισχύει για τον χαρακτήρα που υποδύεται τώρα.

Στα φοιτητικά του χρόνια θεωρούσε ότι ο ρόλος του Ερρίκου ήταν ένας cool χαρακτήρας, πολύ δυναμικός, όμως πλέον έχει αναθεωρήσει και πιστεύει ότι είναι ένας αμφισβητήσιμος ηγέτης. Ο ίδιος ξεδίπλωσε τη σκέψη του και αναρωτήθηκε γιατί ο κόσμος τον ακολουθούσε ενώ είχε ένα εγωιστικό κίνητρο πίσω από καθετί που κάνει. Δεν έχει ως σκοπό το κοινό καλό αλλά το δικό του.

«Πιστεύω ότι το κάνει για τον εαυτό του και νομίζω ότι αυτό ισχύει και για κάποιους από τους ηγέτες που έχουμε αυτήν τη στιγμή».

Ο Kit Harington πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ, σχολιάζει μια άλλη επιδημία που μαστίζει τις σύγχρονες κοινωνίες, που δεν είναι άλλη από την τοξική αρρενωπότητα.

«Τη βλέπω παντού, βλέπω άντρες μπερδεμένους να περπατούν στο δρόμο, βλέπω κακά πρότυπα αντρών, βλέπω οργή και νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτή την οργή και σαν άντρες και σαν κοινωνία».

Jenny.Gr

Ακόμη, όπως αναφέρει, ο νέος του ρόλος του θύμισε την εποχή που έκανε αποτοξίνωση από το αλκοόλ, έναν εθισμό που του είχε δημιουργήσει έως και αυτοκτονικές τάσεις.

«Ο εθισμός είναι ένα πολύ εγωιστικό χαρακτηριστικό. Ακόμα κι ένας εθισμένος που δεν έχει πάρει κάτι μπορεί να είναι εγωιστής. Είναι μια εγωκεντρική ασθένεια».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.