CELEBRITIES

Η Angelina Jolie για τις επιπτώσεις του πολέμου στα παιδιά: «Θα πληρώσουν το μεγαλύτερο τίμημα, σε τραύματα και κατεστραμμένες ζωές»


JTeam

17 Μαρτίου 2022

Η Angelina Jolie για τις επιπτώσεις του πολέμου στα παιδιά: «Θα πληρώσουν το μεγαλύτερο τίμημα, σε τραύματα και κατεστραμμένες ζωές»
Splashnews
Η Angelina Jolie για μία ακόμη φορά, στο πλευρό των Ουκρανών και των παιδιών που αρχίζουν σταδιακά να χάνουν την αθωότητα της ηλικίας τους από τις τραυματικές εμπειρίες που ζουν όλες αυτές τις μέρες.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Angelina Jolie ανέβασε video στο Instagram από τα ουκρανικά σύνορα, στηρίζοντας έμπρακτα τη χώρα από τις πρώτες μέρες της ρωσικής εισβολής. Αυτή τη φορά, αποφάσισε να δημοσιεύσει μια σειρά από φωτογραφίες παιδιών, μεταφέροντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί όλο αυτό το διάστημα στην Ουκρανία.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα έχουν στην αγκαλιά τους παιδιά όσο περιμένουν να διασχίσουν ένα ποτάμι για να διαφύγουν από το Ιρπίν στην Ουκρανία, ένας 13χρονος, ο Vova, βρίσκεται στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου έπειτα από ρωσική επίθεση, έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του, Natalia κι ένα μικρό αγόρι με καρκίνο έχει κρυφτεί στην αγκαλιά ενός άνδρα στο υπόγειο ενός ογκολογικού κέντρου που λειτουργεί πλέον ως καταφύγιο στο Κίεβο.

Όλες αυτές οι εικόνες συνοδεύονται από ένα συγκινητικό κείμενο από την ηθοποιό που επισημαίνει ότι ο πόλεμος θα στερήσει την αθωότητα της παιδικής ηλικίας, επιφέροντας πολλά τραύματα.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά:

«Εκτός από τα εκατομμύρια που έχουν εγκαταλείψει τα σύνορα της Ουκρανίας, σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν εντός της χώρας τους. Πολλοί είναι εγκλωβισμένοι από τις μάχες χωρίς να έχουν πρόσβαση σε βοήθεια ενώ είναι σε άμεσο φυσικό κίνδυνο. Χωρίς τέλος στον πόλεμο, τα παιδιά θα πληρώσουν το μεγαλύτερο τίμημα - σε τραύματα, χαμένες παιδικές ηλικίες και κατεστραμμένες ζωές».

Η σταρ κλείνει το μήνυμα, παροτρύνοντας τους followers της να «μάθουν περισσότερα» για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κοινοποιώντας τη σελίδα @refugees στο Instagram.

Μια τέτοια περίοδο είναι σημαντικό να βλέπουμε πώς καταγράφεται ο πόλεμος μέσα από τα social media ώστε να προσφέρουμε όσο περισσότερο γίνεται τη βοήθειά μας. Αυτό παρουσιάζει την αλήθεια των γεγονότων σε πραγματικούς χρόνους και είναι σημαντικό άνθρωποι με τεράστια επιρροή, όπως η Jolie, να παίρνουν ανοιχτά θέση ώστε να μεταφερθεί το μήνυμα της αλληλεγγύης ακόμη πιο γρήγορα, παντού. Μέχρι να τερματιστεί επιτέλους αυτός ο άνισος πόλεμος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.