CELEBRITIES

Ο Volodymyr Zelenskyy στα Grammys: «Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν και τραγουδούν στα νοσοκομεία»


JTeam

4 Απριλίου 2022

Ο Volodymyr Zelenskyy στα Grammys: «Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν και τραγουδούν στα νοσοκομεία»
Getty Images
Μπορεί να έχουμε συνδέσει τα βραβεία με λάμψη και αισιοδοξία όμως τα χθεσινά βραβεία Grammy μας έδειξαν πώς μία διοργάνωση μπορεί (αν πραγματικά το θέλει) να στείλει ένα δυνατό μήνυμα κατά του πολέμου

Η δύναμη εξάλλου που έχουν τέτοιες τελετές είναι τεράστια και είναι σημαντικό αυτή η δύναμη να αξιοποιείται για το κοινό καλό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelenskyy, λοιπόν μπορεί να μην εμφανίστηκε στα Oscar όπως πολλοί περίμεναν, αλλά παρενέβη μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος στη χτεσινή τελετή απονομής των Grammy, ζητώντας από όσους την παρακολουθούσαν να στηρίξουν τη χώρα του με όποιον τρόπο μπορούν.

Ο συγκινητικός λόγος του ήταν ένα μήνυμα ειρήνης και μία παράκληση προς όλους να βοηθήσουν τη χώρα του όσο βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία.

«Ο πόλεμος. Ποιο είναι το ακριβώς αντίθετο της μουσικής; Η σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των νεκρών», δήλωσε ο Πρόεδρος ο οποίος εμφανίστηκε στο video φορώντας ένα χακί μπλουζάκι.

«Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν. Τραγουδούν για τους τραυματίες στα νοσοκομεία, ακόμη και για αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Αλλά η μουσική ακούγεται ανεξαρτήτως συνθηκών», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας να ζούμε, να αγαπάμε, να μας ακούν. Στη γη μας μαχόμαστε τη Ρωσία η οποία με τις βόμβες της προκαλεί μια φρικτή σιωπή. Μια σιωπή θανάτου. Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε τη σήμερα για να πείτε την ιστορία μας. Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση. Στηρίξτε μας με όποιο τρόπο μπορείτε. Οποιονδήποτε, αλλά όχι με τη σιωπή. Και μετά θα έρθει η ειρήνη», κατέληξε.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.