CELEBRITIES

HearHere: Ο Kevin Costner έφτιαξε ένα ιδιαίτερο travel app και εξηγεί γιατί


JTeam

22 Απριλίου 2022

HearHere: Ο Kevin Costner έφτιαξε ένα ιδιαίτερο travel app και εξηγεί γιατί
Στo HearHere, ο Kevin Costner γίνεται ο προσωπικός σου ξεναγός

Τον Αύγουστο του 2020, μια νέα εφαρμογή για smart phones που έγινε γνωστή ως HearHere, δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Kevin Costner, βοηθώντας τους ταξιδιώτες που αναζητούν την περιπέτεια να ανακαλύψουν τους ανθρώπους, τα μέρη και τις ιστορίες των περιοχών, στις οποίες ταξιδεύουν.

«Είμαι από τους τύπους που ενώ ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη στην Αμερική, θέλω να κάνω στάσεις σε μνημεία για να μάθω τις ιστορίες πίσω από αυτά. Συνήθως προκαλώ τη γκρίνια όλων στο αυτοκίνητο. Αλλά ήταν αυτή η συνεχής περιέργεια που με έκανε να σκεφτώ ότι το HearHere θα μπορούσε να την ικανοποιήσει χωρίς κανείς να χρειάζεται να φύγει από το αυτοκίνητο», είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

Δεδομένου ότι πολλές οικογένειες στις ΗΠΑ επέλεξαν τα οδικά ταξίδια μες στην πανδημία, ο συνδημιουργός της εφαρμογής HearHere, Woody Sears, ήθελε να διασφαλίσει ότι τα παιδιά, που είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία και τα iPad τους, δεν θα έχαναν μερικές εκπαιδευτικές στιγμές μέσα από τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με έρευνα του ταξιδιωτικού The Vacationer, τα road trips αναμένεται να κυριαρχήσουν και αυτό το καλοκαίρι όμοια με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, το HearHere που είναι γνωστό ως "road trip story guide" άρχισε να δημιουργείται πριν την πανδημία.

Για τον Costner, το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν πολύ διαφορετικό παρόλο που έχει αναμειχθεί με πολλές start-ups. Ήταν και είναι ένα είδος storytelling, όπως περιγράφει κι ένα μέσο που περιγράφει εκπληκτικά την ιστορία ενός τόπου.

Το HearHere εξιστορεί πάνω από 9.000 ιστορίες με πρωταγωνιστές πρόσωπα από τον Abraham Lincoln μέχρι τη Janis Joplin και μέρη από το Kentucky’s National Corvette Museum μέχρι τη μουσική σκηνή του Nashville.

Όπως περιγράφει όμως μοναδικά ο Costner: «Η ιστορία μας δεν είναι απλά σπουδαία. Υπήρχε τόση βία στην Αμερική και τώρα βλέπουμε να εκτυλίσσεται παντού ανά την υφήλιο. Έτσι δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι αυτό το φαινόμενο δεν απασχόλησε κι εδώ γιατί θα ήταν ψέμα και δεν πρέπει να νιώθουμε ντροπή. Μπορεί να νιώθουμε αμήχανα αλλά η αμηχανία είναι προτιμότερη από την άγνοια».

Το HearHere έχει κατέβει πάνω από 400.000 φορές από χρήστες και προσφέρει χιλιάδες και πλούσιες ιστορίες για πολιτισμό, την ιστορία, τις τοπικές πληροφορίες, τη μουσική, τα θαύματα της φύσης, τα αθλήματα για την Καλιφόρνια, το Όρεγκον και την Ουάσινγκτον, και αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές στο κοντινό μέλλον.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.