CELEBRITIES

Η Victoria Hislop μοιράζεται τα αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα, από τα Πατήσια ως το Κολωνάκι


JTeam

13 Μαΐου 2022

Η Victoria Hislop μοιράζεται τα αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα, από τα Πατήσια ως το Κολωνάκι
H Victoria Hislop συστήνει στο βρετανικό κοινό τα πιο αγαπημένα της σημεία στην Αθήνα

Τον Σεπτέμβρη του 2020, η πολυβραβευμένη Victoria Hislop ορκίστηκε Ελληνίδα. Σε πολλά από τα best seller της, δίνει στο κοινό της μια αρκετά καλή γεύση από την Ελλάδα ενώ σε πρόσφατο άρθρο της στη Daily Mail, η διάσημη συγγραφέας αποθεώνει για μια ακόμη φορά τη χώρα μας, παρουσιάζοντας τα αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα αλλά και τις μονοήμερες που προτιμά να κάνει εκτός πόλης.

Όπως περιγράφει, κάθε χρόνο περνάει μερικούς μήνες στην Αθήνα ενώ έχει ένα διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια.

«Μια περιοχή που κάνει τους φίλους μου να με κοιτάζουν με απορία. Σκεφτείτε το ανατολικό Λονδίνο πριν από τον εξευγενισμό, αλλά απέχει μόλις μισή ώρα με τα πόδια από το κέντρο της πόλης».

Η έμπνευσή της για νέες ιστορίες έρχεται από την περιήγηση στη γειτονιά της, όπως λέει ενώ ενημερώνει το βρετανικό κοινό για τα υπέροχα μέρη και τις καφετέριες που αξίζει να επισκεφθούν εκεί κοντά αν ποτέ βρεθούν στην πόλη.

«Έχω δουλέψει πολύ στην Ελλάδα και δεν θα επέκρινα ποτέ την εργασιακή ηθική, αλλά ακόμα κι έτσι πάντα με εκπλήσσει το πόσο γεμάτα είναι τα καφέ πρωί, μεσημέρι και βράδυ. "Μπορούμε να συναντηθούμε για καφέ;", είναι η κλασική ελληνική πρόσκληση για συνάντηση, οπότε με όλη αυτή την καφεΐνη στον οργανισμό δεν είναι περίεργο που η πόλη δεν κοιμάται ποτέ».

Ανάμεσα στα στέκια που ξεχωρίζει για φαγητό και ποτό, είναι ό,τι συναντά κανείς στη Φωκίωνος Νέγρη που βρίσκεται πέντε λεπτά από το διαμέρισμά της. «Το "Cafe Select" είναι ιδανικό για να χαζέψετε τον κόσμο, και αν έχετε πιει αρκετό καφέ, φτιάχνουν έναν υπέροχο φρέσκο χυμό από φρούτα εποχής. Το "Μαρτίνης" σερβίρει το καλύτερο και πιο παραδοσιακό φαγητό. Καθώς μπαίνετε μέσα, στον πάγκο είναι απλωμένες σειρές από μαγειρευτά. Υπάρχουν κατσαρόλες, ψητά κρέατα και πιάτα από κάθε είδους όσπρια. Αφού επιλέξετε, φτάνει γρήγορα στο τραπέζι σας με ζεστό αφράτο ψωμί, σαλάτα και πατάτες τραγανές, τηγανισμένες σε ελαιόλαδο. Το δείπνο για δύο άτομα (με ένα γενναιόδωρο καραφάκι κρασί) σπάνια ξεπερνά τα 20 ευρώ. Έχω πάει εκεί χίλιες φορές».

Από τη λεωφόρο Πατησίων, φροντίζει να μην παραλείψει το "Au Revoir", το παλαιότερο μπαρ της Αθήνας. «Είναι σαν ένα μικρό σαλόνι και είναι ανοιχτό μέχρι τις 2 το πρωί, ένα τέλειο μέρος για να πάτε για ουίσκι αργά το βράδυ». Κοντά στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα άλλο αγαπημένο καφέ, στον ευάερο χώρο πάνω από το εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο Ιανός στη Σταδίου. Μπορώ ευχαρίστως να πάρω ένα laptop και να περάσω μερικές ώρες γράφοντας, τροφοδοτούμενη από καφέδες και ένα νόστιμο γεύμα».

Προχωρώντας την περιγραφική της ξενάγηση, βάζει ως επόμενο σταθμό το Κολωνάκι, που το χαρακτηρίζει ως το «Τσέλσι της Αθήνας». «Ένα άλλο σημείο συνάντησης και κόμβος για τους Αθηναίους είναι το Κολωνάκι, το Τσέλσι της Αθήνας και η πιο κομψή εμπορική περιοχή της πόλης. Το "Da Capo" είναι πάντα γεμάτο από πελάτες που πίνουν καφέ, αλλά σίγουρα αξίζει να περιμένετε μέχρι να αδειάσει ένα τραπέζι μόνο και μόνο για να νιώσετε ότι βρίσκεστε απόλυτα στο κέντρο της ζωής της ελληνικής πόλης».

Όπως προσθέτει: «Ίσως το πιο λαμπερό είναι το "Athenee", πρώην "Zonars". Άνοιξε το 1939 και πίσω από τα γυαλιστερά τζάμια του, ηθοποιοί, πολιτικοί και κυρίες με φρεσκοχτενισμένα μαλλιά εξυπηρετούνται από άψογα ντυμένους σερβιτόρους. Πάντα νιώθω ότι είναι ευχαρίστηση να πηγαίνω εκεί».

Μετά τον καφέ, σειρά έχουν τα ποτά και τα κοκτέιλ. «Υπάρχουν χίλια μέρη για να πάει κανείς στην Αθήνα, αλλά πάντα με ελκύουν δύο μαγαζιά. Το "Seven Jokers" είναι άνετο και φιλικό και χαρακτηρίζεται από ένα ομοίωμα σε φυσικό μέγεθος ενός κοριτσιού που αιωρείται από το ταβάνι. Δεν έχω ιδέα τι ώρα κλείνει, αλλά έχω πάει εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες και δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι πως είναι έτοιμοι να κλείσουν τις πόρτες τους. Ένα εξίσου φιλικό μαγαζί, αλλά με ελαφρώς πιο ήπια μουσική, είναι το "Κολοκοτρώνη 9", το οποίο σερβίρει εξαιρετικό κρασί και κοκτέιλ από έναν κορυφαίο mixologist (ο ιδιοκτήτης δίδασκε μαθηματικά και ίσως γι’ αυτό ανακατεύει σε τόσο ακριβείς και τέλειες ποσότητες)».

Επόμενος αγαπημένος σταθμός της Hislop, οι μονοήμερες. «Η αγαπημένη μου ημερήσια εκδρομή είναι στο Ναύπλιο. Είναι απλά πανέμορφο. Βρίσκεται επάνω στη θάλασσα, με ένα εντυπωσιακό φρούριο, όμορφα ενετικά κτίρια και μια υπέροχη πλατεία γεμάτη καφετέριες και παγωτατζίδικα. Είναι ένας άλλος κόσμος. Μια άλλη αγαπημένη ημερήσια εκδρομή είναι στους Δελφούς. Είναι ο πιο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα, αλλά και ένας πολύ πνευματικός τόπος. Το γεγονός ότι βρίσκεται στα βουνά και κάτι στην καθαρότητα του αέρα του κάνουν εύκολα κατανοητό γιατί στο αρχαίο παρελθόν του, οι άνθρωποι πήγαιναν εκεί για να βρουν καθοδήγηση από τους θεούς».

Όσο για τους πεινασμένους ταξιδιώτες, η συμβουλή της είναι «να μη φάτε εκεί (η πόλη των Δελφών είναι απογοητευτική), αλλά να οδηγήσετε λίγο πιο πέρα, στο Γαλαξίδι, ένα γραφικό ψαροχώρι. Ο χρόνος εκεί έχει σταματήσει και μπορείτε να δείτε τους ψαράδες να απλώνουν τα δίχτυα τους κατά μήκος της άκρης του λιμανιού, πουλώντας τα αλιεύματά τους στις ταβέρνες που βρίσκονται κοντά. Στην Ελλάδα υπάρχει κάτι για όλους. Από τον θόρυβο και το χάος της Αθήνας, μέχρι τα ήρεμα νερά του Γαλαξιδίου -και φυσικά, απολύτως όλα τα ενδιάμεσα».

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την Ελλάδα της Hislop. Το μέρος, στο οποίο λατρεύει να επιστρέφει και να ανακαλύπτει διαρκώς νέα πράγματα κοντά σε ανθρώπους, ιστορίες, μαγαζιά και μέρη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.