CELEBRITIES

Dakota Johnson: «To Fifty Shades of Grey ήταν ένα χάος. Αν το ήξερα νωρίτερα, δεν νομίζω να το έκανα»


JTeam

29 Ιουνίου 2022

Dakota Johnson: «To Fifty Shades of Grey ήταν ένα χάος. Αν το ήξερα νωρίτερα, δεν νομίζω να το έκανα»
Η Dakota Johnson μίλησε στο Vanity Fair για πολλά πράγματα, καθώς και για την ταινία που την εκτίναξε στη διασημότητα: το Fifty Shades of Grey

Η Dakota Johnson περιέγραψε τη δημιουργία του επιτυχημένου ερωτικού δράματος Fifty Shades of Grey ως «τρελή» ενώ μοιράστηκε ότι «υπέγραψε για να κάνει μια πολύ διαφορετική εκδοχή της ταινίας από αυτό στο οποίο κατέληξε». Η Johnson, η οποία αυτή τη στιγμή εμφανίζεται στη βραβευμένη indie κωμωδία Cha Cha Real Smooth και πρόκειται να κυκλοφορήσει μια προσαρμογή του μυθιστορήματος της Jane Austen, Persuasion, μίλησε στο Vanity Fair για το Fifty Shades of Grey,-στο οποίο πρωταγωνίστησε δίπλα στον Jamie Dorman ως Christian Grey στην κινηματογραφική μεταφορά του 2015 του μυθιστορήματος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της E.L. James σε σκηνοθεσία Sam Taylor-Johnson. Δύο ακόμη ταινίες, το Fifty Shades Darker και το Fifty Shades Freed, κυκλοφόρησαν το 2017 και το 2018 αντίστοιχα, με τον James Foley να αντικαθιστά την Taylor-Johnson.

Η Johnson πιστεύει ότι η μάχη των κινηματογραφιστών για το σενάριο ήταν η κύρια πηγή των προβλημάτων. Η σεναριογράφος είναι η Kelly Marcel, πιο γνωστή ως συν-σεναριογράφος του Saving Mr Banks, και αναφέρθηκε ευρέως ότι η Taylor-Johnson προσέλαβε τον Patrick Marber του Notes on a Scandal για να «γυαλίσει» το σενάριο. Σύμφωνα με την Johnson, μετά την αποχώρηση του Charlie Hunnam, του ηθοποιού που αρχικά θα έπαιζε τον Grey, η συγγραφέας James «σκάρωσε» το σενάριο.

«Απλά έγινε κάτι τρελό», είπε η Johnson. «Υπήρχαν πολλές διαφορετικές διαφωνίες».

Η Johnson πρόσθεσε: «Η James ήταν πολύ δημιουργική, όλη μέρα, κάθε μέρα, και απλώς απαιτούσε να συμβούν ορισμένα πράγματα. Υπήρχαν μέρη των βιβλίων που απλά δεν θα λειτουργούσαν σε μια ταινία, όπως ο εσωτερικός μονόλογος, που μερικές φορές ήταν απίστευτα cheesy. Δεν θα λειτουργούσε να το πούμε δυνατά. Πάντα ήταν μια μάχη. Πάντα… Κάναμε τις λήψεις της ταινίας που ήθελε να κάνει η James και μετά θα κάναμε τις λήψεις της ταινίας που θέλαμε να κάνουμε εμείς. Ήταν χάος όλη την ώρα».

Η Johnson είπε επίσης ότι απέκτησε λανθασμένη εντύπωση για την ταινία αφού της ζητήθηκε να διαβάσει έναν μονόλογο από την κλασική ψυχολογική μελέτη Persona του Ingmar Bergman ως κομμάτι ακρόασης. «Είχα σκεφτεί, "Ω, αυτό θα είναι πραγματικά ξεχωριστό"».

Ερωτηθείσα αν μετάνιωσε που έκανε την ταινία, η Johnson είπε: «Αν ήξερα εκείνη τη στιγμή ότι θα ήταν έτσι, δεν νομίζω ότι θα το είχε κάνει κανείς. Θα είχα σκεφτεί "Ω, αυτό είναι ψυχωτικό". Αλλά όχι, δεν το μετανιώνω».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.