CELEBRITIES

O Elon Musk τελικά εγκατέλειψε την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter


JTeam

9 Ιουλίου 2022

O Elon Musk τελικά εγκατέλειψε την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter
Το Twitter δήλωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία

Ο Elon Musk ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc, και ο λόγος είναι η σοβαρή παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας. Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Η ανακοίνωση βάζει τέλος στα σενάρια για τη συμφωνία, αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε μέχρι ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Το Twitter δήλωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και στους όρους για τους οποίους έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Musk», έγραψε σε tweet ο πρόεδρος του Twitter, Bret Taylor. Η αρχική συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει πρόβλεψη για χρέωση 1 δισ. δολαρίων (break-up fee) στην περίπτωση που το deal καταρρεύσει.

Να θυμίσουμε ότι ο Musk είχε συναντηθεί το Πάσχα με στελέχη του Twitter, για να συζητήσουν την πρότασή του για εξαγορά της εταιρείας. Το διοικητικό συμβούλιο εξέταζε την προσφορά για να καθόριζε την πορεία δράσης που πίστευε ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον της εταιρείας και όλων των μετόχων του Twitter».

Ο μεγιστάνας είχε κάνει σαφές, ότι ο πρωταρχικός του στόχος με την αγορά του Twitter ήταν να υποστηρίξει την απεριόριστη έκφραση και να μειώσει τις απαγορεύσεις χρηστών ή τις καταργήσεις μεμονωμένων tweets. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα πεδίο χωρίς αποκλεισμούς για την ελευθερία του λόγου».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS