CELEBRITIES

Μέθοδος Kaizen: Το ψυχολογικό trick για να πετύχουμε τις αλλαγές που θέλουμε στη ζωή μας


JTeam

1 Αυγούστου 2022

Μέθοδος Kaizen: Το ψυχολογικό trick για να πετύχουμε τις αλλαγές που θέλουμε στη ζωή μας
pexels
To ψυχολογικό trick που μεταμορφώνει τη ζωή μας, ξεκινάει από baby steps

Όταν έρχεται η στιγμή αλλάξουμε κάτι στην καθημερινότητά μας, απογοητευόμαστε από την προσπάθεια γιατί συνήθως μένει στη μέση. Μπορεί να θέλουμε να αθλούμαστε περισσότερο, να τρώμε πιο υγιεινά, να κόψουμε το κάπνισμα... Κι ενώ το παίρνουμε στην αρχή πολύ ζεστά, πάντα υπάρχει η περίπτωση να σταματήσουμε να προσπαθούμε στα μισά της διαδρομής.

Η λύση σύμφωνα με τους ειδικούς για να τα καταφέρουμε, κρύβεται πίσω από τη μέθοδο Kaizen. Αν αναρωτιέστε τι είναι, πρόκειται για μια ιαπωνική μέθοδο που ενισχύει σταδιακά τη βελτίωση και στηρίζεται σε μία πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία που δεν είναι άλλη από το ότι οι μικρές αλλαγές φέρνουν τις μεγάλες.

Ξεκινώντας με μικρά αλλά σωστά βήματα, η αλλαγή που ονειρευόμαστε μπορεί να έρθει αρκεί η προσπάθεια να γίνεται καθημερινά και συστηματικά. Σημασία έχει να μην τα παρατήσουμε. Αυτό που ουσιαστικά προτείνει η συγκεκριμένη πρακτική είναι να δεσμευτούμε ότι δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια ακόμη κι αν όλα συνωμοτούν εναντίον μας.

Δεν χρειάζεται το πρόγραμμα να είναι αυστηρό για να πετύχουμε την αλλαγή που θέλουμε. Η μέθοδος Kaizen δεν απαιτεί πολύ χρόνο από τη ζωή μας.

Ουσιαστικά, λειτουργεί σαν ένα ψυχολογικό trick που ξεγελά τον εγκέφαλό μας με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιεί αισθήματα φόβου και άγχους όπως συμβαίνει με τις ξαφνικές και ριζικές αλλαγές.

Αντίθετα, προσαρμόζεται και συνηθίζει πιο εύκολα τα νέα δεδομένα που οδεύουν προς την αυτοβελτίωση. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε 5' καθημερινή άσκηση, 1' διαλογισμό, να συμμαζέψετε για λίγα λεπτά μόνο το σπίτι σας, να κοιμηθείτε 10' παραπάνω από το καθιερωμένο.

Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν φέρνει άμεσα αποτελέσματα αλλά εγγυάται ότι θα τα καταφέρετε και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε, η μετάβαση γίνεται πιο ομαλά και με τον καιρό ο χρόνος που αφιερώνετε για να πετύχετε ξεχωριστά τον κάθε στόχο, αρχίζει να αυξάνεται χωρίς καν να το καταλάβετε.

Η αλλαγή έρχεται αργά και γίνεται εσωτερικά. Το μυστικό πίσω από την επιτυχία της μεθόδου είναι η πίστη και η αφοσίωση και κυρίως η εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξουμε απέναντι στον εαυτό μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.