CELEBRITIES

Brad Pitt: Αποζημίωση 20 εκατ. στους πληγέντες του Κατρίνα, για τα ελαττωματικά σπίτια που τους έφτιαξε


JTeam

23 Αυγούστου 2022

Brad Pitt: Αποζημίωση 20 εκατ. στους πληγέντες του Κατρίνα, για τα ελαττωματικά σπίτια που τους έφτιαξε
AD
Τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα, είχαν ασκήσει ομαδικά μήνυση στον ηθοποιό το 2018

Ήταν το 2005 όταν η Αμερική βίωσε τον πιο καταστροφικό και πολύνεκρο τυφώνα του Ατλαντικού, με τις εικόνες από την θεομηνία να προκαλούν δέος. Η ανάγκη για βοήθεια ήταν άμεση και ο Brad Pitt με τον οργανισμό που ίδρυσε, το "Make It Right Foundation", έχτισε σπίτια προκειμένου να βοηθήσει τους πληγέντες από τον τυφώνα να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Jenny.Gr

13 χρόνια μετά όμως και συγκεκριμένα το 2018 τα θύματα που δέχτηκαν τα σπίτια, μηνύουν τον ηθοποιό για τα "ελαττωματικά σπίτια" που παρέλαβαν ως στήριξη μετά την φονική καταστροφή. Η ομαδική αγωγή πραγματοποιήθηκε το 2018, με τους ανθρώπους να ζητούν αποζημίωση για τις "ελαττωματικές πρακτικές σχεδιασμού και κατασκευής", τις "παραβιάσεις συμβολαίων" και την "απάτη προς το πρόσωπο τους" σε μια αντίξοη συγκυριακά περίοδο της ζωής τους.

Ο διακανονισμός ύψους 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων που διευθετήθηκε για να διορθωθούν τα λάθη

Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Pitt προτείνει τη διευθέτηση της αγωγής έναντι 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα μοιραστούν ισόποσα στους πληγέντες του τυφώνα, με τους 107 κατοίκους να λαμβάνουν περίπου 25.000 δολάρια ως αποζημίωση. Ο διακανονισμός, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί από το δικαστήριο, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την "Global Green", μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία συμφώνησε να καλύψει τα έξοδα για την διόρθωση των ελαττωματικών σπιτιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.