CELEBRITIES

Zac Efron: Πώς το σώμα που «έχτισε» για το Baywatch τον οδήγησε σε βαθιά κατάθλιψη


JTeam

8 Σεπτεμβρίου 2022

Zac Efron: Πώς το σώμα που «έχτισε» για το Baywatch τον οδήγησε σε βαθιά κατάθλιψη
Όσα εξομολογήθηκε ο ηθοποιός για τα ψυχικά θέματα που του προκάλεσαν οι σκληρές προπονήσεις για το Baywatch

Οι ηθοποιοί χρειάζεται να αλλάζουν συχνά την εμφάνισή τους. Κάθε ρόλος έχει τις δικές του απαιτήσεις και πολλές από αυτές είναι εξουθενωτικές για τον εκάστοτε ηθοποιό. Έτσι ακριβώς και στην περίπτωση του Zac Efron, γνωστός και ως Troy Bolton από το High School Musical ή ως ναυαγοσώστης των Baywatch.

Ο Zac για να πάρει τον ρόλο του ναυαγοσώστη στην ταινία, έπρεπε να αποκτήσει και το αντίστοιχο σώμα (στη Hollywood εκδοχή του), με αποτέλεσμα να προπονείται σκληρά. Ένιωθε εξουθενωμένος από τις εντατικές προπονήσεις και τη γυμναστική που έκανε, προκειμένου να αποκτήσει ένα γραμμωμένο και ογκώδες κορμί, για τον ρόλο του ναυαγοσώστη στο Baywatch. Έφτασε να είναι τόσο εξουθενωμένος, που τελικά αυτό είχε αντίκτυπο στην ψυχική του υγεία.

Mπορεί η σειρά να τόνωσε την καριέρα του και το σώμα του να ήταν πιο γυμνασμένο από κάθε άλλη φορά στην ζωή του, ωστόσο το «μη ρεαλιστικό σώμα του» όπως το χαρακτήρισε, μαζί με τις εξουθενωτικό πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής, έφεραν στην επιφάνεια προβλήματα ψυχικής υγείας.

Αϋπνίες και κατάθλιψη άρχισαν να εμφανίζονται στον Zac, ο οποίος πήρε αρκετό χρόνο για να επανέλθει και να βρει ξανά τον ευτυχισμένο του εαυτό. Μπορεί για εκείνον τα επαγγελματικά του να πήγαιναν εξαιρετικά καλά και να έβλεπε τις θαυμάστριές του να εντυπωσιάζονται με το γυμνασμένο του σώμα, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν μπορούσε να απολαύσει, όντας βυθισμένος στην κατάθλιψη.

«Άρχισα να έχω αϋπνίες και έπεσα σε βαριά κατάθλιψη για πολύ καιρό. Κάτι σε αυτήν την εμπειρία με καταρράκωσε. Μου ήταν πολύ δύσκολο να ξαναβρώ τον εαυτό μου», είπε ο Efron. Εξηγώντας τη διαδικασία που ακολουθούσε για να διατηρήσει το αδιανόητα γυμνασμένο σώμα του, είπε: «Υπάρχει ελάχιστο νερό στο δέρμα. Δείχνει σαν να είναι ψεύτικο. Και για να το πετύχω αυτό έπαιρνα ισχυρά διουρητικά φάρμακα. Δεν με ενδιαφέρει να το κάνω αυτό. Προτιμώ να έχω ένα επιπλέον ποσοστό λίπους τύπου 2%-3% στο σώμα μου».

«Δεν θα ήθελα ποτέ να ξαναγίνω έτσι», δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός θέλοντας να αφυπνίσει όλο και περισσότερους να μην κυνηγούν πρότυπα μη ρεαλιστικά και να μην εξουθενώνουν τον εαυτό τους στην γυμναστική μόνο και μόνο για την εικόνα τους.

«Είναι πραγματικά πολύ σκληρό. Δεν έχεις περιθώρια να ανασάνεις. Είναι απλά ηλίθιο. Δεν είναι αληθινό. Χαίρομαι που λειτούργησε και τα κατάφερα και μπορεί να το ξανάκανα για κάτι που άξιζε, αλλά μην περιμένετε να γίνει σύντομα», είχε πει σχετικά με το θέμα σε μια συνέντευξη του 2020.

Επίσης, σε συνέντευξή του το 2019 στην Ellen DeGeneres, είχε προειδοποιήσει όσους ήθελαν ή σκόπευαν να ακολουθήσουν μια τόσο σκληρή και μη ρεαλιστική ρουτίνα γυμναστικής και δίαιτας:

«Δεν είναι ρεαλιστικό για τους άντρες. Έγινα τεράστιος και μυώδης για εκείνη την ταινία, αλλά δεν θέλω ο κόσμος να πιστεύει πως αυτή είναι η καλύτερη εμφάνιση που μπορείς να έχεις. Απλά, μείνε στο μέγεθός σου... Δεν θέλω να κάνω ελκυστική αυτή την εμφάνιση».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.