CELEBRITIES

H μεταφορά της σωρού της Βασίλισσας Ελισάβετ σύμφωνα με την «Eπιχείρηση Μονόκερος» του Παλατιού


JTeam

9 Σεπτεμβρίου 2022

H μεταφορά της σωρού της Βασίλισσας Ελισάβετ σύμφωνα με την «Eπιχείρηση Μονόκερος» του Παλατιού
Τα επόμενα βήματα που προβλέπει το πρωτόκολλο για μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Την δική της ιστορία άφησε η Βασίλισσα Ελισάβετ, εγκαταλείποντας εχθές το απόγευμα τα εγκόσμια και βυθίζοντας την Μεγάλη Βρετανία στην θλίψη και τον θρήνο. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη τεθεί σε 10ήμερο πένθος, ενώ το Παλάτι έχει βάλει σε λειτουργία την «Eπιχείρηση Μονόκερος», η οποία περιλαμβάνει όλα τα βήματα για την μεταφορά της σωρού της Βασίλισσας.


Η Σκωτία έχει ήδη υποδεχτεί ηγέτες από όλες τις χώρες, οι οποίοι καταφθάνουν να πουν από τους πρώτους το τελευταίο αντίο στην μεγαλειότατη. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η «Επιχείρηση Μονόκερος», θα πραγματοποιηθούν τελετές στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ στο Εδιμβούργο, ενώ η σορός της θα μεταφερθεί με το βασιλικό τρένο, που θα ταξιδέψει με χαμηλή ταχύτητα και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τη Σκωτία στο Λονδίνο.

Σε ποιες περιοχές της Μ. Βρετανίας θα βρεθεί η σωρός της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'

Πριν από τη μεταφορά του στο Λονδίνο, το φέρετρο θα τοποθετηθεί σε αίθουσα στο Κάστρο του Μπαλμόραλ και στη συνέχεια θα φτάσει στον καθεδρικό ναό του Σεν Ζιλ στο Εδιμβούργο. Εκεί, εκτός από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα μπορέσουν να παρευρεθούν και πολίτες για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα. Έπειτα, από το Μπαλμόραλ και το Εδιμβούργο, το φέρετρο θα ταξιδέψει με το βασιλικό τρένο, σε μια διαδρομή διάρκειας πέντε ωρών. Το Κοινοβούλιο της Σκωτίας θα διακόψει προσωρινά τις εργασίες του σε ένδειξη πένθους. Από το Εδιμβούργο λοιπόν, το φέρετρο θα μεταφερθεί και πάλι με το βασιλικό τρένο, στο Λονδίνο, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το Παλάτι έχει και ένα ακόμη πλάνο με ονομασία «Operation Overstudy», σύμφωνα με το οποίο η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί από τη Σκωτία στο Λονδίνο με αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF). Όπως και αν μεταφερθεί το φέρετρο στο Λονδίνο, θα το υποδεχθεί επιτροπή αποτελούμενη από την πρωθυπουργό της χώρας και μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας θα παραμείνει για 8 ημέρες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και στη συνέχεια θα μεταφερθεί για την κηδεία στο αβαείο του Ουέστμινστερ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.