CELEBRITIES

Julia Roberts: Πώς κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά ισάξια αμοιβή με άντρες ηθοποιούς


Τόνια Τζάφερη

26 Σεπτεμβρίου 2022

Julia Roberts: Πώς κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά ισάξια αμοιβή με άντρες ηθοποιούς
@vanityfair
Εργατικότητα, δυναμισμός και αφοσίωση μπορούν να φέρουν 20 εκατομμύρια δολάρια; Στην Julia Roberts, η οποία ξέρει τι προσφέρει αλλά και τι να αναμένει στις απολαβές της, ναι μπορούν.

Εργατικότητα, αφοσίωση, δικαίωση και σκληρή δουλεία, φαίνεται να είναι κάποιες από τις σημαντικότερες αξίες για την Julia Roberts, η οποία δεν διστάζει να ζητήσει αυτά που της αναλογούν, ξέροντας ότι τα αξίζει. 20 εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να εισπράξει η Roberts για την ταινία “Erin Brockovich”, του 2000. Μέχρι τότε καμία γυναίκα δεν είχε καταφέρει να αποσπάσει τέτοια ποσά, που λίγοι εκλεκτοί και συγκεκριμένα άντρες όπως Τom Cruz ή ο Tom Hanks μπορούσαν να λάβουν.

Με αφορμή το γεγονός αυτό μίλησε ανοιχτά για το πώς κατάφερε να πάρει αυτό που της αναλογεί, πώς διαπραγματεύεται τα ποσά στις δουλειές της και πώς ο επαγγελματισμός της και η σκληρή δουλειά (είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα) θα πρέπει να αμείβονται.

Jenny.Gr

Ερχόμενοι στο σήμερα λοιπόν, σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Julia Roberts ρωτήθηκε για το πώς κατάφερε να διαπραγματευτεί τον μισθό της εκείνη την εποχή και να γίνει η πρώτη γυναίκα ηθοποιός του Hollywood, η οποία αμείβεται ισάξια με άνδρες.

«Δεν ήμουν επιθετική», δήλωσε αρχικά η Roberts, «Αυτό που είπα για αρχή, ήταν ας είμαστε ειλικρινείς, ας είμαστε δίκαιοι». Η γνωστή ηθοποιός δεν παρέλειψε να τονίσει και τους λόγους εκείνους που άξιζε την αμοιβή της: «Όταν δουλεύω, δουλεύω πολύ σκληρά. Είμαι πάντα έτοιμη, πάντα στην ώρα μου, είμαι προετοιμασμένη, έτοιμη να τα δώσω όλα, είμαι 100% αφοσιωμένη στην δουλειά μου. Οπότε θέλω να ξέρω πόσα είναι τα χρήματα».

Στην συνέχεια της συζήτησης τους, η ηθοποιός αναφέρθηκε και στο ρίσκο που έχει κάτι τέτοιο (το να ζητάς και να αναμένεις να πληρωθείς ισάξια, αλλά και να μιλάς ανοιχτά γι' αυτό). Εκείνη την στιγμή απάντησε στα λόγια της δημοσιογράφου, η οποία είπε πως πολλές γυναίκες προκειμένου να αποφύγουν διαφωνίες σχετικά με τον μισθό τους, απλώς σιωπούν. Η Roberts λοιπόν, δεν φοβάται να στηρίξει τον εαυτό της και να γνωρίζει τι πραγματικά προσφέρει, αλλά και το πόσο αξίζει:

«Δεν μπορώ να το ανεχτώ αυτό, ό,τι έχω στο μυαλό μου θα το πω, προσπαθώ να είμαι προσεκτική με τα λόγια μου, αλλά παράλληλα είμαι πολύ άμεση», δήλωσε στο Variety. «Νομίζω ότι κάποιοι θα έλεγαν ότι είμαι σκληρή ή αυστηρή ακόμη και απότομη. Κάτι το οποίο με κάνει κρυφά να γελάω. Βέβαια μ' αρέσει που κάποιος το σκέφτεται αυτό», είπε η Roberts.

«Eίναι τίμιο το να είσαι σωστός σε μια κατάσταση χωρίς να ανησυχείς αν θα αρέσεις στους ανθρώπους. Βέβαια, θέλω να αρέσω στους άλλους, αλλά παράλληλα τα πράγματα πρέπει να παραμένουν σωστά». Λίγο πριν κλείσει το κεφάλαιο για τα επαγγελματικά της, είπε πως παραμένει ερωτευμένη με τον σύντροφό της, κάτι το οποίο όπως φάνηκε όμως, δεν της αρέσει να παραδέχεται δημόσια συχνά. Good for her όμως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.