CELEBRITIES

The Crown: Το Παλάτι πανικοβάλλεται για την 5η σεζόν - Πόσο θα βλάψει τον Κάρολο;


JTeam

27 Σεπτεμβρίου 2022

The Crown: Το Παλάτι πανικοβάλλεται για την 5η σεζόν - Πόσο θα βλάψει τον Κάρολο;
H νέα σεζόν του «The Crown» αναστατώνει ξανά το Παλάτι, αλλά αυτή τη φορά το timing είναι χειρότερο από ποτέ (ή καλύτερο, όπως το δει κανείς)

Δύο χρόνια αφότου η 4η σεζόν του «The Crown» προκάλεσε ανησυχίες στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το teaser για την πέμπτη σεζόν του βραβευμένου με Emmy δράματος του Netflix έχει ήδη αναστατώσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η πέμπτη σεζόν του "The Crown" επικεντρώνεται στον γάμο μεταξύ του πρίγκιπα Καρόλου (Dominic West) και της πριγκίπισσας Νταϊάνα (Elizabeth Debicki), υπό το άγρυπνο βλέμμα της βασίλισσας Ελισάβετ Β', την οποία υποδύεται τώρα η Imelda Staunton.

Τώρα, με τον Πρίγκιπα Κάρολο να έχει χριστεί βασιλιάς Κάρολος ο Τρίτος μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β', το «The Crown» έχει να απαντήσει σε έναν νέο ηγεμόνα. Σύμφωνα με μια «ανώτερη βασιλική πηγή» στην Telegraph UK, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ήθελαν το Netflix να προσθέσει μια προειδοποίηση ότι το «The Crown» είναι «δράμα, όχι ντοκιμαντέρ».

Ένας ανώνυμος φίλος του Βασιλιά Κάρολου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, χαρακτήρισε την επερχόμενη πέμπτη σεζόν «εκμεταλλευτική» και πρόσθεσε ότι το Netflix «δεν έχει κανέναν ενδοιασμό σχετικά με την καταστροφή της φήμης των ανθρώπων».

«Αυτό που ξεχνούν οι άνθρωποι είναι ότι υπάρχουν αληθινοί άνθρωποι και αληθινές ζωές στην καρδιά αυτού», είπε η πηγή.

Ο Jonathan Pryce εντάσσεται στο καστ ως Πρίγκιπας Φίλιππος, με τη Lesley Manville ως Πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Η 5η σεζόν θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου στο Netflix. Οι δύο τελευταίες σεζόν του "The Crown" πρόκειται να εστιάσουν από τη δεκαετία του 1990 έως το 2003, με την 6η σεζόν να περιλαμβάνει τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να μην έχει παρακολουθήσει ποτέ τη σειρά.

Το 2020, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε από το «The Crown» να εκδώσει δήλωση αποποίησης ευθύνης πριν από τα επεισόδια. Ο Πολιτιστικός Γραμματέας Oliver Dowden είπε στην Daily Mail ότι το «The Crown» είναι «ένα έργο φαντασίας με όμορφη παραγωγή, έτσι όπως και με άλλες τηλεοπτικές παραγωγές, το Netflix θα πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο στην αρχή, αυτό ακριβώς είναι».

Ο Oliver Dowden σημείωσε ότι το «The Crown» έκανε μόνιμη ζημιά στη μοναρχία, ειδικά τότε στον πρίγκιπα Κάρολο.

Μια πηγή κοντά στον Πρίγκιπα είπε στη Mail: «Είναι πολύ απαίσιος ο τρόπος που ο συγγραφέας Peter Morgan χρησιμοποιεί ξεκάθαρα την ελαφριά ψυχαγωγία για να οδηγήσει σε μια πολύ απροκάλυπτη ρεπουμπλικανή ατζέντα και οι άνθρωποι απλώς δεν το βλέπουν. Έχουν δελεαστεί στις πρώτες σειρές μέχρι που δεν μπορούν να δουν πώς χειραγωγούνται. Είναι πολύ περίπλοκη προπαγάνδα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.