CELEBRITIES

Βασιλιάς Κάρολος: Αποκαλύφθηκε το πορτρέτο που θα μπει στα νέα νομίσματα


JTeam

30 Σεπτεμβρίου 2022

Βασιλιάς Κάρολος: Αποκαλύφθηκε το πορτρέτο που θα μπει στα νέα νομίσματα
Το πορτρέτο σχεδιάστηκε από τον Martin Jennings και είχε την έγκριση του Καρόλου πριν ενσωματωθεί στο νέο νόμισμα

Πριν λίγες μέρες, το επίσημο μονόγραμμα του βασιλιά Καρόλου παρουσιάστηκε από τα Ανάκτορα του Buckingham και τώρα το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας παρουσίασε τη νέα συλλογή νομισμάτων με την εικόνα του.

«Σήμερα έχουμε την τιμή να αποκαλύψουμε το πρώτο επίσημο πορτραίτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Καρόλου Γ' που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μια συλλογή αναμνηστικών νομισμάτων που τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'», ανακοίνωσε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο.

Το πορτρέτο σχεδιάστηκε από τον Martin Jennings και είχε την έγκριση του Καρόλου πριν ενσωματωθεί στο νέο νόμισμα. Η μορφή του θα κοιτάζει προς τα αριστερά όπως ορίζει το πρωτόκολλο για τους βασιλείς. Παράλληλα, δεν φοράει στέμμα κι έχει την επιγραφή «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, με τη Χάρη του Θεού, Υπερασπιστής της Πίστης», η οποία είναι γραμμένη στα λατινικά. Η βασίλισσα έπρεπε να κοιτάζει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας θα εμφανίζεται στα παραδοσιακά κόκκινα γραμματοκιβώτια, σε κυβερνητικά κτίρια ενώ το μονόγραμμα, το οποίο επέλεξε ο νέος μονάρχης από μια σειρά σχεδίων που ετοίμασε το College of Arms, είναι μια σύνθεση των γραμμάτων C και R που αντιπροσωπεύουν το όνομα του Καρόλου (Charles, στην αγγλική γλώσσα) και τον τίτλο Βασιλιάς (Rex, στα λατινικά) κάτω από την απεικόνιση του στέμματος.

Το μονόγραμμα του Καρόλου θα αντικαταστήσει σταδιακά το μονόγραμμα «EIIR» της βασίλισσας Ελισάβετ Β', η οποία έφυγε από τη ζωή στα 96 της, μετά από 70 χρόνια στον θρόνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων του Buckingham: «Η απόφαση για την αντικατάσταση των μονογραμμάτων είναι στη διακριτική ευχέρεια μεμονωμένων οργανισμών και η διαδικασία θα είναι σταδιακή».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.