CELEBRITIES

Πρίγκιπας William: Ο πρώτος του λόγος ως πρίγκιπας της Ουαλίας


JTeam

5 Οκτωβρίου 2022

Πρίγκιπας William: Ο πρώτος του λόγος ως πρίγκιπας της Ουαλίας
Μίλησε στο παγκόσμιο συνέδριο "United for Wildlife" με ειδικές αναφορές στην Ελισάβετ

H πρώτη ομιλία του πρίγκιπα William ως πρίγκιπας της Ουαλίας μετά τον θάνατο της γιαγιάς του Ελισάβετ, είναι γεγονός. Ο William μίλησε στο συνέδριο του "United for Wildfire" που ίδρυσε στα πλαίσια του Royal Foundation το 2014, για τα ζώα που βρίσκονται υπό απειλή κι εξαφάνιση, ωστόσο αναφέρθηκε παράλληλα τόσο στην αγαπημένη του γιαγιά που πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου, όσο και στον Φίλιππο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο φυσικός μας κόσμος είναι μία από τις μεγαλύτερες περιουσίες που έχουμε. Είναι ένα μάθημα που έμαθα σε νεαρή ηλικία, από τον πατέρα μου και τον παππού μου, και οι δύο αφοσιωμένοι φυσιοδίφες, αλλά και από την γιαγιά μου που μας λείπει πάρα πολύ και που ενδιαφερόταν τόσο πολύ για τη φύση». Στη συνέχεια, πρόσθεσε για το εμπόριο που είναι μια παράνομη δραστηριότητα με κέρδη πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο: «Σε περιόδους απώλειας, είναι ανακουφιστικό να τιμούμε αυτούς που μας λείπουν μέσα από τη δουλειά που κάνουμε. Νιώθω καλά με την πρόοδο που κάνουμε για να δώσουμε ένα τέλος στο παράνομο εμπόριο άγριων ζώων».

«Το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής είναι ένα έγκλημα που μας κλέβει όλους τους πιο πολύτιμους φυσικούς πόρους, χρηματοδοτεί το οργανωμένο έγκλημα και οι βλάβες του οποίου συχνά γίνονται άμεσα αισθητές από τις πιο ευάλωτες κοινότητες. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί εγκληματίες που πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργούν ατιμώρητα, πάρα πολλές ζωές που καταστρέφονται και πάρα πολλά είδη στο χείλος της εξαφάνισης εξαιτίας αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος».

Όπως κατέληξε: «Αποφασίσαμε να διασφαλίσουμε ότι όσοι εμπλέκονται στο έγκλημα της άγριας ζωής, θα αντιμετωπίσουν μια διεθνή απάντηση τόσο ισχυρή και συντονισμένη όσο κάθε άλλο σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα. Για να βγάλουν τις απαίσιες επιχειρήσεις τους από τη σκιά και να διασφαλίσουν ότι οι κοινότητες είναι εξοπλισμένες, ενδυναμωμένες και υποστηρίζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τον φυσικό τους κόσμο».

Ο William βρισκόταν στο Μουσείο Επιστημών στο Λονδίνο για την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής "United For Wildlife", όπου μαζί του συμμετείχαν 300 κορυφαίες προσωπικότητες από επιχειρήσεις για τη διατήρηση και την επιβολή του νόμου ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα της άγριας ζωής.

Ο νέος πρίγκιπας της Ουαλίας μέσω του οργανισμού του προσπαθεί να συντονίσει τις αρχές ώστε να πολεμήσουν το παράνομο εμπόριο και μέχρι στιγμής έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία με πάνω από 250 συλλήψεις αλλά και 450 υποθέσεις να έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.