CELEBRITIES

H νέα τάση αδυνατίσματος στο Hollywood είναι ενέσεις για διαβήτη - Οι ειδικοί προειδοποιούν για παρενέργειες


Τόνια Τζάφερη

13 Οκτωβρίου 2022

H νέα τάση αδυνατίσματος στο Hollywood είναι ενέσεις για διαβήτη - Οι ειδικοί προειδοποιούν για παρενέργειες
Εlon Musk και Kim Kardashian χάνουν βάρος χάρη σε ένα φάρμακο για διαβητικούς. Οι γιατροί όμως έχουν, φυσικά, αντίθετη άποψη

Εμφανώς αδυνατισμένη είναι η Kim Kardashian το τελευταίο διάστημα και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τα μέσα ενημέρωσης. Φανερά γυμνασμένος και σε φόρμα, φαίνεται να είναι και ο Elon Musk, ο οποίος στο παρελθόν έχει μιλήσει για τις κακές συνήθειες του στο φαγητό, αλλά και τις επικρίσεις από τον πατέρα του στο συγκεκριμένο θέμα. Μια νέα μέθοδος όμως φαίνεται πως έχει γίνει η πιο δημοφιλής λύση για απώλεια βάρους στο Hollywood και, όπως θα περίμενε κανείς, δεν είναι και τόσο υγιεινή.

Ο ίδιος ο Μusk, απάντησε σε tweet το οποίο αναφερόταν στην εξωτερική του εμφάνιση και συγκεκριμένα ρωτούσε πώς έχει καταφέρει τον τελευταίο καιρό να δείχνει τόσο fit -ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως δεν του αρέσει η γυμναστική και η σωστή διατροφή.

O πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη παραδέχεται ότι αυτό που τον βοήθησε στην απώλεια κιλών είναι το Wegovy. Ένα ειδικό φάρμακο και συγκεκριμένα μια ένεση, η οποία χρησιμοποιείται για τη χρόνια διαχείριση βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη. Όταν ο Musk ρωτήθηκε «Ποιο είναι το μυστικό σου;» στο Twitter, την Τρίτη, ο δισεκατομμυριούχος της Tesla απάντησε: «Νηστεία και Wegovy».

Jenny.Gr

Πώς λειτουργεί όμως η συγκεκριμένη ένεση «Wegovy» για διαβητικούς;

Το Wegovy είναι μια υψηλή δόση του δημοφιλούς φαρμάκου semaglutide για τον διαβήτη. Η σεμαγλουτίδη δρα με τον ίδιο τρόπο όπως το πεπτίδιο GLP-1 (ορμόνη που παράγεται στο έντερο) αυξάνοντας την ποσότητα της ινσουλίνης που απελευθερώνεται από το πάγκρεας μετά τη λήψη τροφής. Αυτό συντελεί στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Προορίζεται για άτομα με διαβήτη τύπου 2 και χρησιμοποιείται για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση βάρους. Ωστόσο, χρησιμοποιείται από περισσότερους ανθρώπους που επιδιώκουν να χάσουν 2 ως 4 κιλά γρήγορα. Ασθενείς που χρησιμοποιούν το Wegovy έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το σωματικό βάρος κατά 15%.

Οι ειδικοί ωστόσο έχουν προειδοποιήσει για τις παρενέργειες του συγκεκριμένου φαρμάκου, σε μη πάσχοντες από διαβήτη και σε ανθρώπους που το χρησιμοποιούν για να χάσουν βάρος. Ναυτία, έμετος, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα, σύμφωνα με τον Dr. Robert Glatter, γιατρός επειγόντων περιστατικών στο Lenox Hill, είναι κάποιες από τις βασικές παρενέργειες του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Wegovy και η Kim Kardashian η οποία έχει χάσει τουλάχιστον 9 κιλά

Ανάμεσα σε εκείνους που αψηφούν τις παρενέργειες (ή πολύ απλά δεν τους έχουν εμφανιστεί), είναι και η Kim Kardashian. «Πώς έχασε τόσα πολλά κιλά τόσο γρήγορα η Kim K; Παίρνει Wegovy;», αναρωτήθηκε ο TikToker @peoples_pharmacy, που δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο κάνει διάφορα σενάρια για τη σημαντική απώλεια βάρους της Κim και επισημαίνει το πρόσφατο tweet του Εlon Musk για το Wegovy, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι η νέα τάση για την απώλεια κιλών στο Hollywood.

Jenny.Gr

Όσον αφορά το συγκεκριμένο φάρμακο, είναι αρκετά ακριβό και ενδέχεται να κοστίζει πάνω από 1.300 δολάρια το μήνα. Το Wegovy (το οποίο μπορεί να το συναντήσεις γραμμένο και ως Ozempic ή Mounjarο) εγκρίθηκε για πρώτη φορά από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) στη χαμηλότερη δόση του 1 χιλιοστογραμμαρίου, ωστόσο η δόση των 2,4 χιλιοστογραμμαρίων έδειξε πιο ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Προηγούμενη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα διαπίστωσε ότι οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι συμμετέχοντες που έκαναν ένεση με Ozempic εβδομαδιαίως έχασαν περίπου 17 κιλά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.