CELEBRITIES

O Brad Pitt σε μια πολύ προσωπική συνέντευξη, για το πώς η τέχνη τον έσωσε από τη μιζέρια


Τόνια Τζάφερη

14 Οκτωβρίου 2022

O Brad Pitt σε μια πολύ προσωπική συνέντευξη, για το πώς η τέχνη τον έσωσε από τη μιζέρια
O Pitt μίλησε για το πώς η τέχνη και η γλυπτική τον βοήθησαν να αφοσιωθεί στον εαυτό του και να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές στην προσωπική του ζωή. Μίλησε ακόμη για τα γλυπτά που παρουσίασε σε νέα έκθεση στη Φινλανδία μαζί με τους Thomas Houseago και Nick Cave

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας μουσικός, ένας καλλιτέχνης και ένας ηθοποιός, συναντιούνται στην χειρότερη φάση της ζωής τους; Ο ένας έχει εθισμό στο αλκοόλ και μόλις έχει χωρίσει από την σύζυγό του, ύστερα από πολλές δυσκολίες, τσακωμούς και έξι παιδιά, ο άλλος έχει εθισμό στη μαριχουάνα και έχει χάσει τους δυο γιους σε νεαρή ηλικία ενώ ο τρίτος επίσης αντιμετωπίζει προσωπικά θέματα. Η απάντηση είναι πολύ πιο αισιόδοξη και δημιουργική από ό,τι περιμένεις, αφού χάρη στη συνάντησή τους, κατάφεραν να βρουν λίγο φως μέσα σε τόσο σκοτάδι.

Ο Brad Pitt έχει πολλά στο πιάτο του τελευταία. Πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή σε ταινίες, διευθύνει μια από τις διάσημες εταιρείες κρασιών στην Γαλλία, βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες εδώ και χρόνια με την Angelina Jolie, έφτιαξε νέα σειρά καλλυντικών, συνίδρυσε ένα fashion brand και μέσα σε όλα αυτά αποφάσισε να ασχοληθεί και με την τέχνη και συγκεκριμένα την γλυπτική. Η οποία όπως δήλωσε αποτέλεσε για εκείνον μια διαφυγή από την μιζέρια των προβλημάτων του.

Σε συνέντευξή του στους Financials Times, o Βrad Pitt μίλησε για πιο προσωπικά θέματα, κάτι το οποίο δεν συνηθίζει. Από το 2016 και μετά ο Pitt ξεκίνησε να ασχολείται με την γλυπτική, μια χρονιά-σταθμός στην ζωή του, μιας και είχε ανακοινωθεί ο χωρισμός του με την Jolie. Ύστερα από 6 χρόνια δικαστικών διαμαχών, οι πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για τον χωρισμό τους δείχνουν μια τρομερά προβληματική σχέση προς το τέλος της, η οποία σύμφωνα με την Jolie είχε και περιστατικά βίας.

Έκτοτε ο Brad απομονώθηκε σε studio στο Λος Άντζελες, όπου άρχισε και τις πρώτες του δοκιμές στην γλυπτική. Φτάνοντας στο σήμερα, ο ηθοποιός μαζί με δυο του φίλους, παρουσίασαν τη δική τους έκθεση στη Φινλανδία, με τον Pitt να εκθέτει συνολικά 9 δημιουργήματα, μέσα από τα οποία όπως δήλωσε εξέφρασε τα δικά του προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Jenny.Gr

«Η κοινή μας μιζέρια έγινε τελικά κωμική», δήλωσε ο Brad για τους φίλους του, οι οποίοι αντιμετώπιζαν επίσης προβλήματα και μεταξύ τους κατάφεραν έστω να βρουν μια διαφυγή μέσω της τέχνης. «Μέσα από όλη αυτήν την μιζέρια, προέκυψε μια σπίθα ευχαρίστησης στη ζωή μου», συνέχισε δηλώνοντας ο ηθοποιός. «Πάντοτε ήθελα να γίνω γλύπτης, πάντοτε ήθελα έστω να το δοκιμάσω».

Τα δημιουργήματα του ηθοποιού, βρίσκονται πλέον στο μουσείο Sara Hildén Art Museum, της Φινλανδίας και τα βλέμματα έχουν πέσει στο γλυπτό με τίτλο, "Στόχευα σε σένα, αλλά είδα εμένα και ήταν πολύ αργά εκείνη την στιγμή", το οποίο απεικονίζει μια μάχη με όπλα, μεταξύ 8 φιγούρων. Ενώ ένα άλλο γλυπτό, απεικονίζει απλωμένα χέρια και πόδια, τα οποία προσπαθούν να σπάσουν ένα κατασκεύασμα και να αναδυθούν από μέσα.

Jenny.Gr

«Όλα έχουν να κάνουν με τον αυτοστοχασμό», είπε μεταξύ άλλων ο Brad. «Ήταν μια περίοδος που είχα αφοσιωθεί στην ζωή μου, στο να καταλάβω τι σκ@τά έχω κάνει, το πώς απέτυχα στις σχέσεις μου, που παραπάτησα. Έγινα πολύ σκληρός με τον εαυτό μου, ήθελα να δω την ειλικρίνεια και να αναλογιστώ όλους όσους έχω πληγώσει».

«Είναι πραγματικά εξουθενωτικό, να είσαι οποιοσδήποτε άλλος, πέρα από τον εαυτό σου»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε το πόσο σημαντικό είναι να έχεις αυτοκριτική, αλλά και επίγνωση των πράξεων σου. «Είναι πραγματικά εξουθενωτικό, να είσαι οποιοσδήποτε άλλος, πέρα από τον εαυτό σου. Το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα εγώ, οι χαρακτήρες που με περιέβαλαν κρατούσαν τα πάντα μέσα τους, έδειχναν ότι μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα πάντα μόνοι τους, δεν έδειχναν τις αδυναμίες τους. Αυτό το μοτίβο υπάρχει στον πατέρα μου, όπως και σε πολλούς παλιότερους ηθοποιούς, και είναι πράγματι εξουθενωτικό. Όσο μεγαλώνω βρίσκω μια άνεση στις φιλίες που μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, όπου νιώθω ασφάλεια να εκφραστώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω ως άνθρωπος, επικεντρωνόμαστε στα προβλήματα γιατί η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες, όπως και χαρά. Αυτό θέλω να το περάσω και προς τον έξω κόσμο», δήλωσε ο Pitt.

«Πρέπει να μάθεις να προχωράς την ζωή, μαζί με τον πόνο που βιώνεις, όπως επίσης και μαζί με τη χαρά και την ομορφιά».

Στην συνέντευξη συμμετείχε και ο φίλος του και καλλιτέχνης Houseago, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Είμασταν πεσμένοι στην καταστροφή και τις τραυματικές εμπειρίες», αναφερόμενος στην μάχη του ηθοποιού με το αλκοόλ, και τον εθισμό του Cave στην ηρωίνη, όπως και τον θάνατο των δυο παιδιών του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS