CELEBRITIES

Η Selena Gomez ανησυχεί πως δεν θα καταφέρει να αποκτήσει παιδιά, λόγω των φαρμάκων για τη διπολική διαταραχή


Τόνια Τζάφερη

7 Νοεμβρίου 2022

Η Selena Gomez ανησυχεί πως δεν θα καταφέρει να αποκτήσει παιδιά, λόγω των φαρμάκων για τη διπολική διαταραχή
H διάσημη star μιλά για πρώτη φορά για την επιθυμία της να αποκτήσει παιδιά, όμως ίσως να μην μπορέσει εξαιτίας παρενεργειών που έχουν τα φάρμακα που λαμβάνει για τη διπολική διαταραχή

Mε αφορμή το νέο της ντοκιμαντέρ «Me & My Mind», η Selena Gomez παραχώρησε μια ακόμη αποκαλυπτική συνέντευξη στο Rolling Stone, όπου έφερε και πάλι στο προσκήνιο τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει.

Τα τελευταία χρόνια, το κορίτσι που αγαπήθηκε πολύ μέσα από την Disney, παρά την σπουδαία της καριέρα σε μουσική, επιχειρηματικότητα και κινηματογράφο, βίωσε κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της, αφού ψυχικές ασθένειες, όπως διπολική διαταραχή, κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές αποτελούσαν καθημερινότητα για εκείνη.

Jenny.Gr
@rollingstone

Η ίδια δεν δίστασε να αποκαλύψει ακόμη και τις αυτοκτονικές τάσεις που βίωσε, ενώ αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην επιθυμία της να γίνει μητέρα και να αποκτήσει παιδιά. Η Gomez φανταζόταν πως μέχρι τα 25 της θα έχει γίνει ήδη μητέρα, κάτι το οποίο όμως δεν πραγματοποιήθηκε και όπως ομολόγησε «γκρεμίστηκε ο κόσμος της». Είχε πολλές αντιλήψεις και προσδοκίες να προσπεράσει η Selena, ενώ όπως φαίνεται το να αποκτήσει παιδιά δεν θα είναι και η πιο απλή διαδικασία. Για καμία γυναίκα δεν είναι άλλωστε και τόσο απλό.

Η Selena χρειάστηκε φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ψυχικές ασθένειες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη λίγο πριν τα 30 της χρόνια. Tα φάρμακα αυτά, χρειάζεται να τα παίρνει για το υπόλοιπο της ζωής της. Ωστόσο η φαρμακευτική αγωγή για την διπολική διαταραχή που λαμβάνει μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στο έμβρυο και στην εγκυμοσύνη.

Ανάμεσα στις συνέπειες που μπορεί να έχουν τα φάρμακα για τη διπολική διαταραχή είναι προβλήματα στο νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα του εμβρύου και αναπτυξιακές καθυστερήσεις. Ωστόσο, ίσως σε μια μέλλουσα μαμά να μη επιτραπεί να τα διακόψει, γιατί τα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής ενδέχεται να επιδεινωθούν στη διάρκεια της κύησης.

Η Gomez περιέγραψε επίσης ένα ψυχωσικό επεισόδιο που βίωσε το 2018, από το οποίο δεν θυμάται πολλά, μόνο ότι είχε παρανοϊκές σκέψεις και δυσκολευόταν να εμπιστευτεί τους γύρω της. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς πόσο θα κρατήσει ένα τέτοιο επεισόδιο, αλλά την ίδια τη βοήθησε ένας συνδυασμός φαρμάκων που άρχισε να λαμβάνει.

Jenny.Gr

Καθώς η ψύχωση υποχωρούσε, την κατέβαλαν οι παρενέργειες των φαρμάκων, αλλά χάρη σε έναν καλό ψυχίατρο που βρήκε, τελικά μείωσε την φαρμακευτική της αγωγή. Σήμερα παίρνει δύο χάπια: «Με καθοδήγησε πραγματικά», θυμάται για το γιατρό της.

«Αλλά έπρεπε να κάνω, ουσιαστικά, αποτοξίνωση από τα φάρμακα που έπαιρνα. Έπρεπε να μάθω πώς θα θυμόμουν συγκεκριμένες λέξεις. Μιλούσα με κάποιον και ξεχνούσα πού βρισκόμουν. Δυσκολεύτηκα πολύ πρώτον, να αποδεχτώ ότι είμαι διπολική και δεύτερον, να μάθω πώς να το αντιμετωπίζω, γιατί είναι κάτι που έχεις σε όλη σου τη ζωή».

Jenny.Gr

Το νέο ντοκιμαντέρ της Selena κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και φέρνει στην επιφάνεια την μάχη της με την ψυχική της υγεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.