CELEBRITIES

Will Smith: Η πρώτη συνέντευξη μετά το οσκαρικό χαστούκι - «Δεν είναι αυτός ο άνθρωπος που θέλω να είμαι»


Τόνια Τζάφερη

30 Νοεμβρίου 2022

Will Smith: Η πρώτη συνέντευξη μετά το οσκαρικό χαστούκι - «Δεν είναι αυτός ο άνθρωπος που θέλω να είμαι»
@thedailyshow
Μίλησε ανοιχτά για εκείνη τη «φρικτή νύχτα» όπως την χαρακτήρισε, αλλά και για τη νέα ταινία που ετοίμασε ελπίζοντας πως η πορεία της δεν θα επηρεαστεί από το χαστούκι στον Chris Rock

Μετά από αρκετούς μήνες και εκείνο το επικό χαστούκι στην βραδιά των Oscars, o Will Smith έδωσε για πρώτη φορά συνέντευξη, προκειμένου να προωθήσει τη νέα του ταινία «Emancipation». Συγκεκριμένα εμφανίστηκε στο «The Daily Show With Trevor Noah» και ενώ στην αρχή, η διάθεσή του και το χιούμορ του έκαναν το κοινό να γελάσει, έπειτα αναφέρθηκε σε εκείνη τη «φρικτή νύχτα», όπως την χαρακτήρισε.

«Ήταν μια φρικτή νύχτα, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις και πολυπλοκότητες σε αυτό. Αλλά στο τέλος της ημέρας, απλά... τα έχασα, καταλαβαίνεις;» είπε ο Will Smith.

«Περνούσα κάτι (δύσκολο) εκείνο το βράδυ. Όχι ότι αυτό δικαιολογεί τη συμπεριφορά μου… Ήταν πολλά πράγματα. Ήταν το μικρό αγόρι που είδε τον πατέρα του να χτυπάει τη μητέρα του. Όλα αυτά απλά μεγεθύνθηκαν εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι αυτός ο άνθρωπος, που θέλω να είμαι» είπε o γνωστός ηθοποιός.

Ο Τrevor παρενέβη, σχολιάζοντας για λίγο με τη δική του οπτική την κατάσταση.

«Λατρεύω τον Chris. Είμαι φίλος μαζί του. Σε αγαπώ, αλλά αυτό είναι τρελό… Ξέρω ότι ως Μαύροι, οι Μαύροι ενώνονται και προχωρούν. "Τι έκανε ο Will; Τι στο διάολο συνέβη;". Πολλοί Μαύροι έλεγαν ότι "Θα έπρεπε να πάει φυλακή (ο Smith). Πρέπει να χαλαρώσει"», είπε ο Noah.

«Μερικοί άνθρωποι αντέδρασαν υπερβολικά, κάτι που έκανε κάποιους να μην αντιδράσουν» συνέχισε.

«Ξέφυγα. Αυτή ήταν μια οργή που είχε συσσωρευθεί για πολύ καιρό. Ο ανιψιός μου είναι εννέα. Είναι το πιο γλυκό αγοράκι. Γυρίσαμε σπίτι. Είχε μείνει ξύπνιος για να δει τον θείο του Will και καθόμασταν στην κουζίνα μου και είναι στην αγκαλιά μου και κρατάει το Όσκαρ και λέει, "Γιατί χτύπησες αυτόν τον άνθρωπο, θείε Will;". Γαμώτο γιατί προσπαθείς να με αναλύσεις σαν την Oprah;" σκέφτηκα».

«Ήταν άσχημα. Δεν θέλω να προχωρήσω άλλο και να υπάρξουν παρεξηγήσεις» είπε.

Στη συνέχεια ο Smith αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη νέα του ταινία «Emancipation» χαρακτηρίζοντάς την αριστούργημα. Εξέφρασε, δε, την ευχή του αυτό που συνέβη στα Όσκαρ να μην επηρεάσει την πορεία της ταινίας. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία δείχνει τη ζωή ενός δραπέτη σκλάβου που γίνεται γνωστός στον κόσμο ως «Whipped Peter» λόγω των ουλών στην πλάτη του, που εκθέτουν την ακραία βαρβαρότητα της δουλείας.

«Η αμερικανική σκλαβιά ήταν μια από τις πιο βάναυσες πτυχές της ανθρώπινης ιστορίας… Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το επίπεδο της ανθρώπινης σκληρότητας. Η κόρη μου με ρώτησε, "Μπαμπά, χρειαζόμαστε πραγματικά άλλη μια ταινία με σκλάβους;". Είπα, "Debby, σου υπόσχομαι, δεν θα έκανα ταινία με σκλάβους. Αυτή είναι μια ταινία για την ελευθερία"» είπε ο Smith.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Vanity Fair, ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua αναφέρθηκε στην απόφαση να γυρίσει το «Emancipation» οκτώ μήνες μετά το περιστατικό του Smith στα Όσκαρ, λέγοντας ότι «η ταινία για μένα είναι μεγαλύτερη από εκείνη τη στιγμή».

«400 χρόνια σκλαβιάς είναι περισσότερα από μια στιγμή», δήλωσε ο Fuqua. «Ελπίζω ότι ο κόσμος θα το δει έτσι και θα παρακολουθήσει την ταινία και θα παρασυρθεί από την εξαιρετική ερμηνεία του Γουίλ και όλη την πραγματική σκληρή δουλειά που έκανε όλο το συνεργείο».

Το «Emancipation» θα κάνει το ντεμπούτο του σε επιλεγμένους κινηματογράφους αυτήν την Παρασκευή πριν προβληθεί στο Apple TV+ στις 9 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS