CELEBRITIES

H J. K. Rowling άνοιξε κέντρο στήριξης θυμάτων βιασμού αλλά εξαιρεί τις τρανς γυναίκες


JTeam

13 Δεκεμβρίου 2022

H J. K. Rowling άνοιξε κέντρο στήριξης θυμάτων βιασμού αλλά εξαιρεί τις τρανς γυναίκες
Splash News
H J. K. Rowling συνεχίζει το τρανσφοβικό της παραλήρημα, μετά τα τρανσοφοβικά σχόλιά της που έχει κάνει στο παρελθόν

Beira’s Place ονομάζεται το κέντρο το οποίο εγκαινίασε η J. K. Rowling στη Σκωτία και έχει σκοπό να στηρίξει γυναίκες, οι οποίες έχουν υποστεί βιασμό. Ωστόσο το κέντρο αυτό θα απασχολεί και θα εξυπηρετεί μόνο cisgender γυναίκες και όχι τρανς γυναίκες - κόντρα στον νόμο του 2010 περί ισότητας που ορίζει πως οι trans προστατεύονται από τις διακρίσεις, αν και είναι θεμιτό να εξαιρούνται από υπηρεσίες αν αυτή η εξαίρεση αποτελεί «αναλογικό μέσο για την επίτευξη θεμιτού σκοπού».

Παραμένει ασαφές το πώς οι άνθρωποι του κέντρου θα εξακριβώνουν αν κάποιος που ζητά τις υπηρεσίες τους είναι τρανς, ή πώς θα αποκλείουν τους τρανς από τη διαδικασία πρόσληψης.

«Η γραμμή που έχω συναντήσει σε πολλά μέρη είναι πως δεν υπάρχει οικουμενική εμπειρία της γυναικείας φύσης. Ε, λοιπόν, υπάρχει κοινή εμπειρία: Το να είσαι γυναίκα. Αλλά αν το αφαιρέσεις αυτό από όποια σοβαρή ανάλυση, όλα διαλύονται. Χωρίς σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, δεν υπάρχει ακτιβισμός» δήλωσε η συγγραφέας.

Jenny.Gr
Splash News

Απαντώντας στις επικρίσεις που έχει δεχτεί κατά καιρούς η συγγραφέας για τα τρανσοφοβικά σχόλιά της, είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της πως «δεν έχω παράλογο φόβο ή μίσους κατά των τρανς σε καμία περίπτωση -όπως, θεέ μου, έχω πει τόσες φορές. Αλλά αν πει κανείς πως είναι "μίσος" να μην πιστεύεις σε μια έμφυλη ψυχή, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση. Δεν μπορούμε».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.