UPDATE #NOW

Ο Ralph Fiennes υπερασπίζεται πάλι την τρανσφοβική J.K. Rowling, και αποδεικνύει ότι έχει τις ίδιες αντιλήψεις


Κλέλια Φατούρου

1 Νοεμβρίου 2022

Ο Ralph Fiennes υπερασπίζεται πάλι την τρανσφοβική J.K. Rowling, και αποδεικνύει ότι έχει τις ίδιες αντιλήψεις
Instagram/The New York Times
Ο Ralph Fiennes μάς δείχνει τα πραγματικά του πιστεύω

Ίσως ο Ralph Fiennes να έχει περισσότερα κοινά στοιχεία με τον Voldemort από όσο θα ήθελα να παραδεχτώ. Καταρχάς, χωρίς να του ζητηθεί, νιώθει ότι είναι δικηγόρος της J.K. Rowling και την υπερασπίζεται σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Το πρόβλημα ότι το κάνει για εντελώς λάθος λόγο.

Έδωσε λοιπόν μία ακόμη συνέντευξη στο The New York Times και, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη λεκτική κακοποίηση που υφίσταται εδώ και δύο χρόνια η παλιά του συνεργάτιδα, και συγγραφέας των βιβλίων Harry Potter. Για όσους δεν γνωρίζουν, να θυμίσουμε ότι η όλα ξεκίνησαν το 2020, όταν η Rowling έγραψε ένα μακροσκελές tweet και ακολούθησαν πολλά, χλευάζοντας τις τρανς γυναίκες και την επιλογή του χαρακτηρισμού «άνθρωποι με περίοδο».

Ένα μεγάλο tweet που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, αμέτρητους haters και όλο το cast και οι συντελεστές του Harry Potter της γύρισαν την πλάτη. Δεν ήταν καν καλεσμένη στο μεγάλο reunion, αν και αργότερα δήλωσε ότι ήταν δική της επιλογή. Ναι, σίγουρα έτσι έγινε. Μόνο ένας έμεινε να την υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια, και όχι μόνο μία φορά.

«Μπορώ να καταλάβω την οπτική κάποιων ανθρώπων και γιατί θυμώνουν μαζί της. Αλλά δεν είναι καμία πρόστυχη, ακροδεξιά φασίστρια. Είναι απλά μία γυναίκα που λέει ότι είναι, νιώθει και θέλει να μπορεί να δηλώνει γυναίκα. Και το καταλαβαίνω, ακόμα κι αν δεν είμαι γυναίκα». Ralph μου, κάπου με έχασες. Μιλάς για τη Rowling ή για τις τρανς γυναίκες που θέλουν να νιώθουν γυναίκες;

Συνεχίζει την υπεράσπισή της, λέγοντας ότι πρόκειται για μία γυναίκα που έγραψε βιβλία που ενδυναμώνουν τα παιδιά και τα μαθαίνει να είναι καλοί άνθρωποι». Ναι, αρκεί να μην είναι τρανς.