UPDATE #NOW

Η Marvel ετοιμάζει comic για μεταλλαγμένη trans κοινότητα και η συμπεριληπτικότητα γίνεται πράξη


Κλέλια Φατούρου

13 Μαΐου 2022

Η Marvel ετοιμάζει comic για μεταλλαγμένη trans κοινότητα και η συμπεριληπτικότητα γίνεται πράξη
Το νέο comic της Marvel συστήνει μία trans κοινότητα και θα κυκλοφορήσει στο πλαίσιο του φετινού Pride

Η Marvel ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα ειδικό τεύχος για το φετινό Pride και αυτή τη φορά, επικεντρώνεται στην trans κοινότητα.

Η Escapade, ή αλλιώς Shela Sexton, είναι μία μεταλλαγμένη που μπορεί να αλλάζει συνθήκες με όποιον βρίσκεται κοντά της. «Αν την απειλείς με ένα όπλο, εκείνη μπορεί να το αλλάξει και να απειλεί εσένα με το ίδιο όπλο. Αν είσαι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και σε πλησιάσει η Escapade, μπορεί να γίνει δήμαρχος για λίγο», εξήγησε ο συν-δημιουργός του comic Charlie Jane Anders.

Περιέγραψε τον κεντρικό χαρακτήρα ως εντελώς αδέξιο που δείχνει βαθιά αφοσίωση στους φίλους του. Αυτή η ικανότητά του να αλλάζει συνθήκες μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να διαχειριστεί η Escapade.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο του comic είναι ότι δεν μιλάμε μόνο για έναν trans χαρακτήρα, αλλά για μία ολόκληρη κοινότητα. Αν και οι βασικοί σύντροφοι της Escapade είναι ο trans μεταλλαγμένος Morgan Red και η γενετικά μηχανική χελώνα Hibbert, (συν)υπάρχουν κι άλλοι μαζί της. «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να γίνει ξεκάθαρο ότι ένας μεταλλαγμένος χαρακτήρας δεν είναι μία μεταφορά για το να είσαι trans. Για αυτό και δημιουργήσαμε και άλλους. Μία κοινότητα που τη βοηθά να νιώθει ότι ανήκει και τη στηρίζει όποτε το χρειάζεται».

Να πούμε κάπου εδώ ότι η Escapade δεν είναι σε καμία περίπτωση ο πρώτος trans χαρακτήρας της Marvel και δεν θα είναι σίγουρα ο τελευταίος. Η Jessica Drake εμφανίστηκε πριν από 25 χρόνια, ενώ το 2020 είδαμε δύο non-binary χαρακτήρες στο reboot New Warriors, οι οποίοι όμως κρίθηκαν για την κακή απεικόνισή τους. Κάτι που ελπίζουμε να μην συμβεί και σε αυτή την περίπτωση.

Η σειρά Marvel's Voices: Pride ξεκίνησε το 2021 και φέτος συνεχίζεται με την Escapade. Ο Ιούνιος εξάλλου είναι ο μήνας του Pride και αυτό σημαίνει ότι θα ανακαλύψουμε και άλλους queer χαρακτήρες μέσα από τη Marvel. Υπομονή μέχρι τις 22 Ιουνίου.

TAGS