CELEBRITIES

Angelina Jolie: Εγκαταλείπει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μετά από 20 χρόνια- Θα συνεχίσει μόνη την αποστολή της


JTeam

17 Δεκεμβρίου 2022

Angelina Jolie: Εγκαταλείπει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μετά από 20 χρόνια- Θα συνεχίσει μόνη την αποστολή της
Instagram/ angelinajolie
Θα υπηρετεί απευθείας τους πρόσφυγες

Η Angelina Jolie μετά από σχεδόν 20 χρόνια υπηρεσίας, αφήνει πίσω της τον ρόλο της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR)

H star σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία, δηλώνει: «Έπειτα από 20 χρόνια εργασίας στους κόλπους του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών αισθάνομαι ότι ήρθε ο καιρός για εμένα να εργαστώ διαφορετικά, υπηρετώντας απευθείας τους πρόσφυγες και τις τοπικές οργανώσεις»

Ο επικεφαλής της HCR, Filippo Grandi εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για «τις δεκαετίες υπηρεσίας και δέσμευσης» της Jolie, επισημαίνοντας ότι «έκανε τη διαφορά για τους πρόσφυγες και τους ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εκτοπιστούν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηθοποιός έχει φέρει εις πέρας περισσότερες από 60 αποστολές για την HCR, διασφαλίζοντας χάρη στη διασημότητά της την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Πρόσφατα, πήγε στην Υεμένη και την Μπουρκίνα Φάσο για να συναντηθεί με εκτοπισμένους οι οποίοι βιώνουν «δύο κατεπείγουσες καταστάσεις», από τις πιο υποχρηματοδοτούμενες και λιγότερο γνωστές στον κόσμο.

Οι παρατεταμένες εχθροπραξίες στην Υεμένη έχουν οδηγήσει σε περαιτέρω πολλαπλές κρίσεις με αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της ζωής των πολιτών. Χιλιάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους – τον Ιανουάριο του 2022, ένας άμαχος σκοτωνόταν ή τραυματιζόταν κάθε ώρα – ενώ η εκτεταμένη εξαθλίωση, η πείνα και η κατάρρευση της οικονομίας ωθούν τον λαό της Υεμένης στα όριά του. Σήμερα, τα δύο τρίτα των ανθρώπων που ζουν στην Υεμένη χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας για να επιβιώσουν, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Jolie είχε δηλώσει για την τραγική κατάσταση: «Το επίπεδο του ανθρώπινου πόνου εδώ είναι αδιανόητο. Κάθε μέρα που περνάει με τη βάναυση σύγκρουση της Υεμένης να συνεχίζεται, χάνονται όλο και περισσότερες αθώες ζωές, ενώ οι άνθρωποι συνεχίζουν να υποφέρουν. Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο ο πόνος και η φρίκη κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα, αλλά από την άλλη αυτά τα πρωτοσέλιδα μπορούν να οδηγήσουν σε μια συγκλονιστική εκδήλωση ανθρωπιάς και διεθνούς αλληλεγγύης. Ελπίζω ότι αυτή η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα επεκταθεί στον λαό της Υεμένης, ο οποίος χρειάζεται επειγόντως μια ταχεία και ειρηνική επίλυση αυτής της σύγκρουσης – καθώς και σε άλλους εκτοπισμένους πληθυσμούς, σε όλους τους ανθρώπους, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.