CELEBRITIES

Ο Elon Musk λέει πως ήταν «επίπονο» να κάνει μαζικές απολύσεις στο Twitter, σε μια απρόσμενη συνέντευξη στο BBC


JTeam

12 Απριλίου 2023

Ο Elon Musk λέει πως ήταν «επίπονο» να κάνει μαζικές απολύσεις στο Twitter, σε μια απρόσμενη συνέντευξη στο BBC
Splash News
Τι αποκάλυψε στo βρετανικό μέσο

Λίγες ημέρες πριν, ο Elon Musk ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με το BBC. Το Twitter, που είναι πλέον στα χέρια του, τοποθέτησε ετικέτα στον λογαριασμό του βρετανικού μέσου η οποία γράφει: «κυβερνητικά χρηματοδοτούμενο μέσο ενημέρωσης», προκαλώντας την αντίδραση του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού μέσου.

Σε μια απρόσμενη συνέντευξή του λοιπόν στο BBC, ο Musk τα συζήτησε (σχεδόν) όλα και χαρακτήρισε ως αρκετά «επίπονο» το να απολύσει τόσο κόσμο από το Twitter. O δισεκατομμυριούχος το βράδυ της Τρίτης, έκατσε και συνομίλησε με τον James Clayton, περιγράφοντας μεταξύ άλλων, τη διαδικασία των απολύσεων ως «καθόλου διασκεδαστική».

«Δέχομαι διαρκώς επιθέσεις. Δεν είναι ότι είμαι άψυχος ή κάτι τέτοιο. Όταν σου ασκούν συνεχώς κριτική και σου εξαπολύουν επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, είναι σκληρό, ξέρεις», δήλωσε, συμπληρώνοντας: «λαμβάνω πολύ αρνητικό feedback γενικά».

«Όταν τα media γράφουν non- stop ιστορίες γύρω από τους λόγους που είσαι απαίσιος ως άνθρωπος, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι που πονάει»

Οι εργαζόμενοι στο Twitter είναι πλέον στους 1.500, σύμφωνα με τον «μισητό» Musk ο οποίος αποκάλυψε ότι όταν αγόρασε την πλατφόρμα ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε περίπου 8.000 ανθρώπους. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν προχωράει σε απολύσεις αυτοπροσώπως: «Δεν είναι δυνατόν να μιλάω με τόσους πολλούς ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο».

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει που αγόρασε το Twitter, μίλησε για μια «εξαιρετικά επώδυνη και αγχωτική κατάσταση». «Έγιναν πολλά λάθη στην πορεία; Φυσικά. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά, αισθάνομαι ότι οδεύουμε προς κάτι καλύτερο». Μιλώντας μάλιστα για τη μέχρι τώρα πορεία του στην ηγεσία της εταιρείας, είπε: «Δεν ήταν βαρετό. Ήταν αρκετά έντονο το τρενάκι του λούνα παρκ». Ήταν «πραγματικά μια αρκετά αγχωτική κατάσταση τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε, λέγοντας όμως ότι εξακολουθεί να αισθάνεται ότι η αγορά της εταιρείας ήταν το σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνει.

Τα πράγματα πάνε «αρκετά καλά», είπε, δηλώνοντας ότι η χρήση του έχει αυξηθεί και «ο ιστότοπος λειτουργεί». Ο φόρτος εργασίας σημαίνει ότι «μερικές φορές κοιμάμαι στο γραφείο», είπε, προσθέτοντας ότι έχει μια θέση σε έναν καναπέ σε μια βιβλιοθήκη «όπου δεν πηγαίνει κανείς».

Όταν ο Clayton τον ρώτησε αν έχει μια «παράξενη» σχέση με τα media, ο ίδιος απάντησε: «Είναι σαν μια σχέση αγάπης- μίσους παρόλο που τείνει περισσότερο προς το μίσος. Αυτό είναι βασικό κομμάτι αυτού που λέγεται "free media"», προσθέτοντας πως «είναι προτιμότερ που τα media λένε κακά πράγματα για τους ισχυρούς».

Μεταξύ άλλων, ο δισεκατομμυριούχος μίλησε και για τα συχνά αμφιλεγόμενα tweets που έχει κάνει στην πλατφόρμα. «Έχω πυροβολήσει τον εαυτό μου στα πόδια με tweets πολλές φορές; Ναι. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τουιτάρω μετά τις 3 π.μ.».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση να προστεθεί μια ετικέτα στον κύριο λογαριασμό του BBC στο Twitter που να τον περιγράφει ως «κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης», ο Musk δήλωσε: «Ξέρω ότι το BBC γενικά δεν είναι ενθουσιασμένο με το να χαρακτηρίζεται ως κρατικό μέσο ενημέρωσης». Όπως ανέφερε, το Twitter προσαρμόζει τον χαρακτηρισμό για το BBC σε «δημόσια χρηματοδοτούμενο. Προσπαθούμε να είμαστε ακριβείς. Στην πραγματικότητα σέβομαι πολύ το BBC», ανέφερε, δηλώνοντας ότι η συνέντευξη ήταν «μια καλή ευκαιρία για να θέσουμε κάποιες ερωτήσεις» και «να λάβουμε κάποια σχόλια σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά».

Ο μεγιστάνας δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις πολιτικές του θέσεις ισχυριζόμενος ότι στις τελευταίες αμερικανικές προεδρικές εκλογές ψήφισε τον Joe Biden: «Σίγουρα σχεδόν η μισή χώρα ψήφισε Trump. Δεν ήμουν ένας από αυτούς». Παράλληλα δεν θέλησε να μιλήσει με ακρίβεια για το ποσό της περιουσίας του αλλά παραδέχτηκε ότι για να μπορέσει να αγοράσει το Twitter για πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια έπρεπε να προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαιο. Ανάμεσα σε αυτές τις κινήσεις περιλαμβανόταν η πώληση μετοχών αλλά και η πώληση μεριδίων σε εταιρείες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.