CELEBRITIES

Anna Wintour: «Θα χρειαζόμουν ώρες για να αναλύσω τις αποτυχίες μου μέσα στα χρόνια»


JTeam

1 Μαΐου 2023

Anna Wintour: «Θα χρειαζόμουν ώρες για να αναλύσω τις αποτυχίες μου μέσα στα χρόνια»
Instagram/ @wintourworld
Η θρυλική Editor-in-Chief της Αμερικάνικης Vogue καθορίζει τον κόσμο της μόδας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και πάντα οι συνεντεύξεις της έχουν κάτι νέο να μας μάθουν για την συναρπαστική ζωή της

Η Anna Wintour παραχώρησε συνέντευξη στο Telegraph που σίγουρα θα συζητηθεί. Μίλησε για την σχέση της με τον αγαπημένο της φίλο Karl Largefel, το χώρο που δίνουν τα media στους μαύρους, αλλά και τον νέο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης που έρχεται για να αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

«Δεν υπάρχει πραγματικά καμία σαν αυτήν», δήλωσε η Amy Odell, συγγραφέας της αυτοβιογραφίας της «Anna: The Biography», που κυκλοφόρησε πέρυσι. «Είναι μια συναρπαστική φιγούρα. Δεν μαθαίνουμε ποτέ πώς συμπεριφέρεται στα παρασκήνια, κάτι που την κάνει αυτή την πολύ, πολύ ισχυρή προσωπικότητα.»

Πρώτα από όλα, δεν θα μπορούσε να μην θυμηθεί στιγμές με τον καλό της φίλο, Karl Lagerfeld που φέτος το Met Gala είναι εμπνευσμένο από το έργο του.

Jenny.Gr

«Η επαγγελματική του ηθική ήταν εξαιρετική, το πάθος για αυτό που έκανε. Στον σημερινό κόσμο, τα παιδιά που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα πιστεύουν ότι μπορείς να γίνεις διάσημος τόσο γρήγορα – εντάξει, μπορείς να έχεις πολλούς ακόλουθους ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει όμως να μάθεις. Πρέπει να μελετήσεις τη μόδα. Ο Κarl πάντα μάθαινε».

«Ήταν σνομπ», παραδέχεται η Wintour, αλλά προσθέτει ότι το έργο του ήταν ανεκτίμητης αξίας. «Σε έναν κόσμο όπου αλλάζουν όλα, το γεγονός ότι ο Karl έμεινε σε αυτά τα δύο εμβληματικά brands (Chanel και Fendi) για μισό αιώνα και περισσότερο είναι μοναδικό», αναφέρει η ίδια.

«Δείχνει πόσο λατρεύτηκε αλλά και πόσο δημιουργικός ήταν. Δεν μένεις σε αυτές τις πολύ υψηλές θέσεις με τόσο απίστευτο βαθμό επιτυχίας. Αυτό δείχνει το πάθος του. Θα ήθελε πολύ να δεχτεί μια νέα πρόκληση και να κάνει διαφορετικά πράγματα.»

Θυμάται μάλιστα ότι εμπνευστής του iconic hair look της ήταν ο πατέρας της, ο οποίος την παρότρυνε να ασχοληθεί με τη μόδα στα 15 της χρόνια.

Το 1970 η Wintour εργάστηκε στο Harpers & Queen, ξεκινώντας μια ανοδική πορεία μέσα από τα περιοδικά που την είδαν να γίνεται αρχισυντάκτρια της βρετανικής Vogue και στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία της διεύθυνσης της Αμερικάνικης Vogue το 1988.

Στα 20 της είχε τη φήμη ότι έκανε πράγματα με τον δικό της τρόπο και αυτό το τίμημα το πλήρωσε. Το 1975 απολύθηκε από το Harper’s Bazaar μετά από λιγότερο από ένα χρόνο επειδή ήταν υπερβολικά τολμηρή. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, η Vogue διαιωνίζει ένα «λευκό όραμα ομορφιάς». Τον Ιούνιο του 2020, όμως στον απόηχο των διαμαρτυριών του Black Lives Matter, η Wintour έκανε ένα ομολογουμένως ασυνήθιστο βήμα γράφοντας ένα κείμενο που ζητούσε συγγνώμη για τα λάθη που έκανε.

«Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι ξέρω ότι η Vogue δεν έχει βρει αρκετούς τρόπους για να να δώσει χώρο σε μαύρους συντάκτες, συγγραφείς, φωτογράφους, σχεδιαστές και άλλους δημιουργούς. Κάναμε και εμείς λάθη, δημοσιεύοντας εικόνες ή ιστορίες που ήταν βλαβερές ή μισαλλόδοξες. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για αυτά τα λάθη».

«Θα χρειαζόμουν ώρες για να αναλύσω τις αποτυχίες μου μέσα στα χρόνια», δήλωσε με διάθεση αυτοκριτικής.

«Πρέπει να αναγνωρίσεις το λάθος σου και να ακούς ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα για ένα θέμα. Είμαι πολύ ανοιχτή σε αυτό», πρόσθεσε.

Τέλος, όπως όλοι στις εκδόσεις, ανησυχεί για την έλευση του AI. «Πρέπει να το σκεφτείς ως ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο», αναφέρει. «Το σκέφτομαι σαν τηλέφωνο ή ρεύμα. Μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χρόνο, αλλά δεν πρέπει να αντικαταστήσει τη φωνή του δημοσιογράφου.

Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, ώστε να να κάνουμε όλα τα πράγματα που είναι πιο διασκεδαστικά, όπως το να πηγαίνουμε στο Met.» Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει ποτέ εξώφυλλο της AI Vogue, απάντησε: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο.»

Η Anna Wintour δεν είναι αλάνθαστη και αυτή της η εξομολόγηση σίγουρα μας εμπνέει. Αυτό που κρατάμε είναι ότι πάντα αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν φοβάται να ζητήσει συγγνώμη, ακόμη και αν οι περισσότεροι leaders γύρω της τρέμουν να αναγνωρίσουν τα λάθη τους. Κι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που συνεχίζει να έχει την ίδια δυναμική μέσα στα χρόνια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.