CELEBRITIES

Τα τρυφερά posts των επωνύμων για τη Γιορτή της Μητέρας


JTeam

14 Μαΐου 2023

Τα τρυφερά posts των επωνύμων για τη Γιορτή της Μητέρας
Instagram/ @Jenny Balatsinou
Η Γιορτή της Μητέρας είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες και τρυφερές παγκόσμιες ημέρες και το Instagram γέμισε με υπέροχα μηνύματα

Η σημερινή ημέρα, είναι αφιερωμένη στις μαμάδες. Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχουμε συμφωνήσει να γιορτάζουμε τα πλάσματα που μας έφεραν στον κόσμο και αγαπάμε όσο τίποτα.

Εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελούν και οι διάσημες μαμάδες, πολλές από τις οποίες μοιράστηκαν τρυφερές στιγμές με τα παιδιά τους αλλά και ξεχωριστές σκέψεις για την έννοια της μητρότητας στα social media.

Τζένη Μπαλατσινού

"Κυριολεκτικά ή μεταφορικά το ρήμα «μητέρα» είναι το πιο αναγκαίο ρήμα στην κοινωνία μας. Γιατί πράγματι η μητέρα είναι ρήμα. Συλλαμβάνει, κυοφορεί, γεννάει, θηλάζει, ταΐζει, κοιμίζει, νανουρίζει, ενεργεί, σε όλες τις φωνές, παθητικά και ενεργητικά για να μπορέσει να μεγαλώσει το παιδί της.

Οι μητέρες στα βάθη των αιώνων προσπαθούν…

Το παραπάνω κείμενο το διάβασα πριν κάποια χρόνια, και θέλησα να το μοιραστώ σήμερα μαζί σας. Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες, αλλά και σε όλες τις γυναίκες που δεν κυοφόρησαν, αλλά ζουν πλήρεις ζωές ακριβώς όπως θέλουν εκείνες."

Μαίρη Συνατσάκη

Όσο πιο ψηλά έχεις μια έννοια, όσο πιο ιερή έχεις μια κατάσταση στην καρδιά σου, τόσο πιο δύσκολο είναι να την προσεγγίσεις με οικειότητα, σαν να σου ανήκει. Αν η κοινωνία αντέχει να ακούει μόνο μια ιστορία, μην ανησυχείτε. Η δίκη σας ιστορία, η δίκη σας εμπειρία, έχει αξία! •Μητρότητα•

Πρόκειται για μια τρομερή αλλαγή ταυτότητας και ρόλου. Μια αλλαγή που γίνεται βαθιά στον πυρήνα μας που δεν έχει να κάνει με λέξεις και έννοιες αλλά με κάτι βαθύτερο. Υπαρξιακό.

Εννοείται πως επιτρέπεται να πάρετε τον χρόνο σας για αυτήν την συνειδητοποίηση.
Κι ας θέλω να πω «επιβάλλεται» δεν θα το κάνω, γιατί σέβομαι πως έννοιες όπως αυτογνωσία, πυρήνας, ύπαρξη, μπορεί να μην έχουν για όλους την ίδια εσωτερική «μετάφραση» αλλά! Μην νιώθετε παράλογες, λιγότερο καλές μάνες, ανίκανες αν απλά χρειάζεστε χρόνο για να χωρέσει η έννοια του θαύματος μέσα σας.
Δεν είμαστε προφανώς όλοι ίδιοι σε ψυχισμό και σε προσωπικότητα και σε ευαισθησία και σε άνεση απέναντι στις αλλαγές.

Όσο όλοι τριγύρω πιέζουν να αυτοπροσδιοριστείς στο δικό τους ρυθμό, εσύ πάρε το χρόνο σου.
Σε μια εποχή άλλωστε που όλα κυλάνε με τόσο κατακλυσμιαία γρήγορο τρόπο, αποτελεί οριακά επανάσταση να πάρεις τον χρόνο σου.

Να κάτσεις με το πλάσμα σου. Να το κοιτάς τόσο βαθιά στα μάτια μέχρι να μην ξεχωρίζεις ξεκάθαρα τι βλέπεις. Να το ταΐζεις, να το κοιμίζεις, να το παρηγορείς, να πετάγεσαι εκατό φορές τη νύχτα να δεις αν είναι καλά κι αν αναπνέει. Να το γνωρίσεις, αυτό το άγνωστο που όμως καίγεται η ψυχή σου να το φροντίσεις και ας μην το έχεις ξαναδεί ποτέ.

Να σε γνωρίσει κι αυτό.
Και κάποια στιγμή… Να χωρέσει το ΘΑΥΜΑ σε λέξεις και να αντέξει η καρδιά σου να ξεστομίσει

«Παιδί μου…Είμαι η μαμά σου.»
και να ξέρεις αληθινά τι σημαίνει.

Ρούλα Ρέβη

… οταν τα παιδιά μας έγιναν περίπου 3 ετών έψαχνα σαν τρελή για 6 μήνες παντού σημείο επαφής με τον αείμνηστο κύριο Γιωσαφατ , δεν έκανε πια πολλές συνεδρίες αλλά μια μέρα χτύπησε το τηλ μου και άκουσα τη φωνή του , πρέπει να του είχα αφήσει 100 μηνύματα ...τώρα που το θυμάμαι. Με ρώτησε τι συμβαίνει και επιμένω τόσο να τον δω . Του είπα «κύριε Γιωσαφατ έγινα Μαμα και δεν ξέρω πως είναι μια καλή Μαμα και θέλω να σας δω» .

Γέλασε και μου έκλεισε ραντεβού.

Οι αγωνίες μου όλες ήταν πια στο γραφείο του τον ρώτησα εκατομμύρια πράγματα για τη μητρότητα γνωρίζοντας ποσό τον έχει απασχολήσει το θέμα «μητέρα» . Μου είπε πολλά πρακτικά θέματα για την καθημερινότητα δεν θα σας τα πω είναι ιδιωτικές συμβουλές συνεδρίας μου. Όμως κράτησα το τελευταίο και το γράφω εδώ .

«Με λίγα λόγια μου είπε κορίτσι μου πρέπει να δείχνεις και να λες στα παιδιά σου πως ότι έχεις επιλέξει στη ζωη σου το θες δικό σου , το κρατάς για εσένα γιατί είσαι χαρούμενη με τις επιλογές σου , γιατί εκείνα θα στο ζητάνε να το πάρουν όμως το μεγαλύτερο δώρο είναι να το κρατήσεις για εσένα και εκείνα να το βλέπουν , να σε βλέπουν να κρατάς με αγάπη τις επιλογές σου και ότι σου ανήκει , για να μπορέσουν να αποσυνδεθούν τη στιγμή που πρέπει απο εσένα και να αρπάξουν τις δικές τους έυκαιριες , πρέπει να μην τις δίνεις εσυ αλλά να τους αφήνεις να ψάξουν για τις δικές τους . Τον κοίταξα σαν ούφο και μου χαμογέλασε . Μου λέει θα στο πω απλά «πρέπει να είσαι ευτυχισμένη και οφείλεις να είσαι ευτυχισμένη και τότε θα έχεις σίγουρα 2 πολύ δυνατά παιδιά»

Χρόνια πολλά σε όσες είναι μαμάδες και σε εκείνες που θέλουν να γίνουν και σε εκείνες που προσπαθούν και είναι η σκεψη τους κάθε μέρα στο να τα καταφέρουν . Ας είμαστε ευτυχισμένες για τα παιδιά μας #mothersday

Κλέλια Ανδριολάτου

Jenny.Gr