image
Getty Images
CELEBRITIES

Μάργκο Ρόμπι: Από bisexual στην αυστραλιανή τηλεόραση, σε φεμινιστικό icon του Χόλιγουντ


JTeam

30 Ιουνίου 2023

Δεν γίνεται να μην ξέρεις το όνομά της. Κι αν δεν το ξέρεις, σίγουρα ξέρεις μερικούς ρόλους της. Ακόμη κι αν δεν ξέρεις ούτε αυτό, την κοιτάς και συνειδητοποιείς ότι, τελικά, τη γνωρίζεις. Η Μάργκο Ρόμπι είναι ταλαντούχα, αστεία, πανέξυπνη, και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Η στιγμή που έγινε διάσημη, ήταν σαν έκρηξη και δεν γίνεται να την ξεχάσεις. Από την ημέρα που εμφανίστηκε στο πλευρό του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, στο Wolf of Wall Street (Ο Λύκος της Wall Street), ήταν παντού. Και με το I, Tonya, η καριέρα της έφτασε σε σημεία που κανείς δεν φανταζόταν -όχι μόνο ανέλαβε την παραγωγή, αλλά υπήρξε υποψήφια και για Χρυσή Σφαίρα, για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο υποδύθηκε την αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ, Τόνια Χάρντινγκ.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, που θα τη δούμε ως Μπάρμπι. Ήδη, όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου, θα δεις το πρόσωπό της. Σε ρόλο παραγωγού και πρωταγωνίστριας, το νέο της εγχείρημα υπόσχεται να αλλάξει την ποπ κουλτούρα, κι είμαστε σίγουροι πως θα το κάνει. Και όλα ξεκίνησαν από μία τηλεοπτική σειρά στην Αυστραλία.

Πριν αποφασίσει μαζέψει τα πράγματά της, να πάει στο Χόλιγουντ και να γίνει το feminist icon που γνωρίζουμε σήμερα, η Μάργκο Ρόμπι ήταν διάσημη στην Αυστραλία. Από το 2006 ως το 2011, υποδυόταν έναν από τους πρώτους bisexual τηλεοπτικούς χαρακτήρες της χώρας, την έφηβη Ντόνα Φρίντμαν, στη σειρά Neighbours.

Συνέχισε στη δραματική σειρά εποχής Pan Am, η οποία ήταν μεν το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ, αλλά δεν πήγε και τόσο καλά. Πήγε και δεν πήγε, δηλαδή, καθώς πήρε αξιοπρεπείς κριτικές και η προώθησή της ήταν ακριβή και έγινε παντού, αλλά προβλήθηκαν μόλις 14 επεισόδια.
 

image

Η έκρηξη έγινε το 2013, στο Wolf of Wall Street (Ο Λύκος της Wall Street). Ναι, ήταν ο προβλέψιμος ρόλος της bombshell, όμως ήταν κι αυτός που τη βοήθησε να παγιώσει τη θέση της στο Χόλιγουντ. Σχεδόν αμέσως, το όνομά της έγινε πασίγνωστο, η ίδια έγινε ένα από τα “It girls” του κινηματογράφου και οι προτάσεις για δουλειές, άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Για να βγάλει από πάνω της το στίγμα (που κακώς υπάρχει, αλλά Χόλιγουντ, πατριαρχία και σεξισμός, πάνε μαζί) της bimbo, η Ρόμπι έπαιξε στο Z for Zachariah. Σε αντίθεση με τη Ναόμι, που υποδύθηκε στον Λύκο της Wall Street, σ’ αυτήν τη sci-fi indie  ταινία την είδαμε ως Αν Μπέρντεν, μία επαρχιώτισσα που, όπως η ίδια παραδέχθηκε, της έμοιαζε αρκετά περισσότερο, συγκριτικά με την προηγούμενη ηρωίδα.
 

image

Το 2016, η Μάργκο Ρόμπι έγινε Χάρλεϊ Κουίν για χάρη του Suicide Squad (Ομάδα Αυτοκτονίας) και, παρότι η ταινία πήγε κατά διαόλου, από άποψη κριτικών, το κοινό τη λάτρεψε. Κι Χάρλεϊ Κουίν, όπως την υποδύθηκε η Ρόμπι, έγινε φαινόμενο. Έξι χρόνια πριν τη Γουένσντεϊ Άνταμς, εκείνη ήταν το icon κοριτσιών και γυναικών.

Μιλώντας στο Hollywood Reporter εκείνη την εποχή, δήλωνε πως το συγκεκριμένο έργο, της άλλαξε τη ζωή. Η επιτυχία ήταν ξαφνική και τεράστια – άρα, τρομακτική. «Μαθαίνεις κάθε λογής πράγματα, όπως ότι, τη στιγμή που θα αρχίσεις να δέχεσαι απειλές για τη ζωή σου, καλό είναι να έχεις μία ομάδα ασφαλείας που θα ελέγχει όλα τα άτομα που πρόκειται να συναντήσεις, για ιστορικό βίαιας συμπεριφοράς, επειδή πρέπει να ξέρεις αν θα χρειαστείς σωματοφύλακα στις εκδηλώσεις όπου θα παρευρεθείς. Και κάθε φορά που γίνεται αυτός ο έλεγχος, εσένα σου κοστίζει περίπου 2 χιλιάδες δολάρια, οπότε πρέπει να το έχεις υπ’ όψη, όταν αποφασίσεις να μπεις στον χορό και να χορέψεις».

Αυτός είναι και ο λόγος που από νωρίς ξεκαθάρισε ότι θα επέλεγε ρόλους για να στηρίξει οικονομικά τον νέο τρόπο ζωής της. «Δεν γίνεται να κάνεις μόνο “ψαγμένες” ταινίες για όλη σου τη ζωή, επειδή εκείνη η ταινία (το Suicide Squad) άλλαξε τα πάντα, και τώρα πρέπει να μπορώ να καλύψω το κόστος της προσωπικής μου ασφάλειας», συνέχισε.

Ε, και μετά ξεκίνησε η άνοδος προς την κορυφή.
 

image

Το I, Tonya ήταν αυτό που έκλεισε το στόμα όλων εκείνων που αμφισβήτησαν το ταλέντο της. Ανέλαβε μόνη της την παραγωγή, με την εταιρεία της, LuckyChap Entertainment, την οποία ίδρυσε το 2014, και ήταν εξαιρετική. Μάλιστα, η τότε συμπρωταγωνίστριά της, Άλισον Τζάνεϊ, την παραλλήλιζε διαρκώς με την Κάθριν Χέμπορν. «Η Κάθριν ανέλαβε το The Philadelphia Story επειδή δεν έπαιρνε τους ρόλους που ήθελε – αυτό έκανε και η Μάργκο. Θα την έπαιρναν μόνο για να παίζει τη νέα και την ωραία, και εκείνη ήθελε να βρει ενδιαφέροντες ρόλους τόσο για την ίδια, όσο και για άλλες γυναίκες, οπότε έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα και ίδρυσε την εταιρεία», δήλωνε στον Hollywood Reporter.

Jenny.Gr

Μετά, ήρθε το Once Upon a Time in Hollywood (Κάποτε στο Χόλιγουντ). Έπαιξε ελάχιστα και οι ατάκες της μετριούνταν στα δάχτυλα, κάτι που προβλημάτισε τους φαν της, όμως η ίδια δεν είχε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, για να υπερασπιστεί τον Ταραντίνο, που ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας, θα έλεγε αργότερα πως στις σκηνές που την είδαμε ως Σάρον Τέιτ, δεν θα την ενοχλούσε ακόμη κι αν δεν έβγαζε λέξη. «Μπορούσαμε να γνωρίσουμε τις υπέροχες πλευρές της Τέιτ, ακόμη και χωρίς να μιλάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 

Jenny.Gr
Splash News

Σήμερα, όπου κι αν γυρίσεις το κεφάλι σου, θα δεις το όνομά της. Ή το όνομα της ηρωίδας της. Ή κάτι, τέλος πάνων. Η Μάργκο Ρόμπι είναι παντού, καθώς ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στη φεμινιστική εκδοχή της Μπάρμπι, μία ταινία που θα σου αρέσει είτε λατρεύεις την ξανθιά κούκλα και την παρέα της, είτε λατρεύεις να τη μισείς. Έχοντας αναλάβει την παραγωγή, έχοντας εμπιστευθεί την Γκρέτα Γκέργουικ για τη σκηνοθεσία και έχοντας αφήσει τον Κεν στην άκρη, θα έρθει να αλλάξει την ποπ κουλτούρα - χωρίς υπερβολή.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολύς κόσμος δεν είναι φαν της Μπάρμπι. Βασικά, δεν τους περνά αδιάφορη. Μισούν τη Μπάρμπι. Έχουν μεγάλο πρόβλημα με την Μπάρμπι. Και πρέπει να βρούμε τρόπο να δείξουμε ότι το γνωρίζουμε», έχει δηλώσει στη Vogue.

Jenny.Gr

Η Μάργκο Ρόμπι δεν είχε καμία βλέψη για τον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά η προφανής ομορφιά, το ταλέντο και το χιούμορ της την έκαναν τη μόνη επιλογή. Μοιάζει με τη στερεοτυπική Barbie, αλλά στο σύμπαν της «πραγματικής ζωής», βλέπει κυτταρίτιδα. Στο σύμπαν της Μπάρμπι, σκέφτεται τον θάνατο. Γενικά, τα κάνει όλα και δεν είναι ένα ακόμη αξεσουάρ.

image

Η Μάργκο Ρόμπι βαρέθηκε να ζει σε έναν κόσμο που αν είσαι όμορφη, δεν είσαι ταλαντούχα ή δεν είσαι αρκετά έξυπνη. Αντί να κάνει καριέρα ως «γλυκιά ξανθούλα» ίδρυσε τη δική της εταιρεία παραγωγής για να παίρνει τόσο η ίδια, όσο και οι εξαιρετικές συνάδελφοί της, τους ρόλους που πραγματικά τους αξίζουν. Από την Αυστραλία για το LA και ολόκληρο τον κόσμο, λοιπόν, η Μάργκο Ρόμπι.