CELEBRITIES

Η Margot Robbie μεταμορφώνεται σε (όλες τις) Barbie για τη Vogue και μιλά για την ταινία που όλοι περιμένουμε


Στεφανία Παπαδημητρίου

24 Μαΐου 2023

Η Margot Robbie μεταμορφώνεται σε (όλες τις) Barbie για τη Vogue και μιλά για την ταινία που όλοι περιμένουμε
Ethan James Green/Vogue
Φεμινιστική, αστεία, ροζ - τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Αν δεν ξέρεις ότι θα βγει ταινία Barbie, απορούμε τι εμφανίζεται στην αρχική σου στα σόσιαλ. Αν το ξέρεις και δεν έφτιαξες τον εαυτό σου σαν πόστερ, απορούμε τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου. Αν και το ξέρεις και είδες ποια Barbie είσαι και ανυπομονείς να περάσουν οι μέρες για να δεις τη Margot Robbie με τον Ryan Gosling να υποδύονται το πιο iconic ζευγάρι των παιδικών σου χρόνων, είμαστε μαζί σου. Και ήρθε η ώρα να διαβάσεις όσα είπε η ηθοποιός στη Vogue σχετικά με τον ρόλο που, αντικειμενικά, είναι λες και γράφτηκε για εκείνη.

Καταρχάς, η Margot Robbie όχι απλώς δεν ήθελε να παίξει την Barbie, αλλά ούτε έπαιζε με Barbie ως παιδί. «Δεν ονειρευόμουν να γίνω η Barbie, ή κάτι τέτοιο. Θα ακουστεί χαζό αλλά δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να την υποδυθώ, μέχρι που ασχολούμουν χρόνια με το project», δήλωσε. Γιατί ανέλαβε την παραγωγή του έργου κι επέλεξε να πρωταγωνιστήσει λοιπόν;

Jenny.Gr
Ethan James Green/Vogue

Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν, είχαν γίνει προσπάθειες δημιουργίας μίας live-action ταινίας Barbie. Κάποια στιγμή, ήταν να πραγματοποιηθεί με την Amy Schumer. Μετά, με την Anne Hathaway. Τελικά, δεν έγινε ποτέ. Κι η Robbie, δεν σταμάτησε να ασχολείται με αυτό το εγχείρημα. Ως παραγωγός, πίστευε πολύ σ’ αυτό. «Η λέξη από μόνη της αναγνωρίζεται παγκοσμίως περισσότερο από οτιδήποτε πέραν της Coca-Cola», εξήγησε. Το 2018, λοιπόν, ένιωσε ότι η στιγμή είχε φτάσει. Βρέθηκε με τον CEO της Mattel, Ynon Kreiz, και του εξήγησε τα πάντα για την εταιρεία παραγωγής που διατηρεί με το σύζυγό της. Του εξήγησε, επίσης, γιατί έπρεπε εκείνοι να κάνουν την ταινία της Barbie, και τον έπεισε.

Δεν υπήρχε συγκεκριμένο concept, μόνο ότι έπρεπε να τιμήσουν τα 60 χρόνια του brand. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, ωστόσο.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολύς κόσμος δεν είναι φαν της Barbie. Βασικά, δεν τους περνά αδιάφορη. Μισούν τη Barbie. Έχουν μεγάλο πρόβλημα με την Barbie. Και πρέπει να βρούμε τρόπο να δείξουμε ότι το γνωρίζουμε».

Έγιναν meetings, η Greta Gerwig συμφώνησε να αναλάβει τη σκηνοθεσία και το σενάριο, παρά τον φόβο της Robbie πως θα άκουγε ένα μεγαλοπρεπές όχι. Δέχτηκε με έναν όρο, να γράψει την ιστορία με τον σύντροφο και συνεργάτη της, Noah Baumbach. Τους δόθηκε απεριόριστη ελευθερία, τους άφησαν να δημιουργήσουν με την ησυχία τους, ακριβώς όπως ήθελαν, και το αποτέλεσμα μάλλον τους δικαιώνει.

Jenny.Gr

H Barbie ποτέ δεν ντύνεται ανάλογα με τη διάθεσή της ή την ημέρα. Πάντα επιλέγει τα ρούχα της με βάση τις δραστηριότητές της. Και στην ταινία, θα δούμε τη Margot Robbie να φορά απομίμηση του μαγιό της πρώτης Barbie που κυκλοφόρησε ποτέ, πίσω στο 1959.

Θα δούμε, επίσης, έναν Ken ακριβώς όπως τον φανταζόμασταν: Με σολάριουμ, κατάξανθα μαλλιά, στο σώμα του Ryan Gosling. Στην Barbieland, δεν είναι παρά ένα ακόμη αξεσουάρ της Barbie. «Η Barbie έχει καλή μέρα, κάθε μέρα», λέει άλλωστε η Helen Mirren σε voiceover στο τρέιλερ. «Ο Ken έχει καλή μέρα μόνο αν η Barbie γυρίσει να τον κοιτάξει». Εντωμεταξύ, και ως παιχνίδι, δεν υπήρχε στο πλάνο ως το 1961. Η Mattel τον δημιούργησε επειδή ο λαός απαιτούσε έναν σύντροφο για την αγαπημένη του κούκλα. Είναι το ακριβώς αντίθετο του Αδάμ και της Εύας, όπως τονίζει και η Gerwig.

«Η Barbie δημιουργήθηκε πρώτα. Ο Ken ήρθε αργότερα, για να ανεβάσει τη θέση της Barbie στα μάτια μας και στον κόσμο», εξηγεί.

Jenny.Gr
Ethan James Green/Vogue

Η ταινία είναι φτιαγμένη με τέτοιον τρόπο, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά του κόσμου της Barbie από τον πραγματικό κόσμο. Επίσης, η Barbie δεν έχει προφορά από κανένα μέρος, για να μη φαίνεται η καταγωγή της. Ακόμη και ο τόνος της φωνής της αλλάζει, κατά τη διάρκεια του έργου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον Ken, ο οποίος δεν έχει ζωή στην αρχή. «Κανείς δεν ανησυχεί για τον Ken. Ο Ken δεν έχει σπίτι. Ή αυτοκίνητο. Ή δουλειά. Ή δύναμη. Και, εμ, αυτό θα είναι κάπως μη βιώσιμο», λέει η Gerwig.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.