CELEBRITIES

Βραβεία Emmy: H τελετή αναμένεται να αναβληθεί λόγω της απεργίας των ηθοποιών


JTeam

28 Ιουλίου 2023

Βραβεία Emmy: H τελετή αναμένεται να αναβληθεί λόγω της απεργίας των ηθοποιών
Tο Fox σχεδιάζει να μεταφέρει την ημερομηνία της τηλεοπτικής μετάδοσης τον ερχόμενο Ιανουάριο, αλλά και αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις

Εξαιτίας των συνεχιζόμενων απεργιών των σεναριογράφων και των ηθοποιών στο Χόλιγουντ, το Fox αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ότι τα βραβεία Emmy θα μεταφερθούν για την επόμενη χρονιά.

Tο Fox σχεδιάζει να μεταφέρει την ημερομηνία της τηλεοπτικής μετάδοσης τον ερχόμενο Ιανουάριο, αλλά και αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

Εάν αναβληθούν τα Emmy, θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό από το 2001, όταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και η επακόλουθη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ, μετέθεσαν την τελετή για τον Νοέμβριο. Εκείνη τη χρονιά η τηλεοπτική μετάδοση ήταν μικρότερη από το συνηθισμένο

Να σημειωθεί ότι τα βραβεία ήταν αρχικά προγραμματισμένο να προβληθούν στις 18 Σεπτεμβρίου. Οι φετινές υποψηφιότητες για τα Emmy ανακοινώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, με τις ταινίες Succession, The Last of Us, The White Lotus και Ted Lasso να έχουν τις περισσότερες.

Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ προχώρησαν σε απεργία, αφού οι συνομιλίες με τα στούντιο κατέρρευσαν, συντασσόμενοι με τις κινητοποιήσεις των σεναριογράφων, που έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο.

Για πρώτη φορά μετά από 63 χρόνια το Χόλιγουντ «μπαίνει στον πάγο», αφού σεναριογράφοι και ηθοποιοί δεν βρήκαν λύσεις με τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και τις εταιρείες streaming, όπως είναι η Amazon, Apple, Disney, Netflix, Paramount, Sony, Warner Bros, Discovery και άλλες.

Η προθεσμία που έδωσε το σωματείο Αμερικανών ηθοποιών (SAG-AFTRA), στο οποίο ανήκουν 160.000 μέλη -έληξε. Το SAG-AFTRA είχε δώσει προθεσμία στα στούντιο και τις εταιρείες streaming, σχετικά με το πλαίσιο των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών συμβάσεων, ωστόσο δεν βρέθηκε καμία συμφωνία.

Οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν και η αρμόδια επιτροπή, ομόφωνα, ψήφισε να προταθεί η προκήρυξη απεργίας. Αυτό σημαίνει ότι οι ηθοποιοί θα σταθούν πλάι στους σεναριογράφους και τη δική τους κινητοποίηση που κρατά μήνες τώρα, διακόπτοντας την παραγωγή δεκάδων σειρών και ταινιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.