CELEBRITIES

Το περίεργο πρωινό της Αμάλ Αλαμουντίν που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα


JTeam

11 Σεπτεμβρίου 2023

Το περίεργο πρωινό της Αμάλ Αλαμουντίν που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα
@dimitrishair/ instagram
Ένα πρωινό που η Αμάλ Αλαμουντίν επιλέγει καθημερινά για να ξεκινήσει την μέρα της

Στα καλά του να είσαι διάσημος, είναι φυσικά και η δυνατότητα να έχεις δίπλα σου ειδικούς που αναλαμβάνουν τόσο την εμφάνιση σου, όσο και την υγεία σου. Προπονητές, διατροφολόγοι και γιατροί είναι στη διάθεση σου, προκειμένου να σε συμβουλέψουν με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι και στην περίπτωση της Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία βάζει σε προτεραιότητα την υγεία της, μένοντας μακριά από ουσίες και ανθυγιεινές συνήθειες.

Αντιθέτως επιλέγει προσεκτικά τα γεύματα της, τα οποία με τη σειρά τους προσφέρουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν τον οργανισμό της. Μιλώντας για γεύματα, γνωρίζουμε πως το πρώτο πράγμα που θα καταναλώσουμε μέσα στην ημέρα μας, έχει μεγάλη σημασία.

To πρωινό μας, είναι σημαντικό να μην ανεβάζει υψηλά τον γλυκαιμικό μας δείκτης, και να μας προσφέρει θρεπτικά λιπαρά και πρωτεΐνες, προκειμένου να μην πεινάμε όλη μέρα. Το πρωινό της Αμάλ, είναι αυτό που μας τράβηξε την προσοχή και όχι άδικα. Πέρα από το γεγονός πως δεν είναι και τόσο συνηθισμένο -στην Ευρώπη τουλάχιστον-, έχει μια σειρά από θρεπτικά οφέλη.

Το αγαπημένο πρωινό της Αμάλ

Η Ιταλίδα σεφ Viviana Frizzi, η οποία συχνά αναλαμβάνει τα γεύματα της διάσημης δικηγόρου, παραχώρησε μια συνέντευξη, στην οποία αποκάλυψε πως ένα από τα αγαπημένα πρωινά της Αμάλ, είναι τα φύκια (τύπου thai σούπα), το αβοκάντο και τα βραστά αβγά. Και αν αναρωτιέσαι γιατί να φάει κανείς φύκια πρωί πρωί, η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή.

Jenny.Gr

Γιατί να βάλεις φύκια στο πρωινό σου, όπως η Αμάλ

«Τα φύκια έχουν όλα τα διατροφικά στοιχεία που χρειαζόμαστε: είναι πλούσια σε ιώδιο, σίδηρο, ασβέστιο, κολλαγόνο, αμινοξέα και φυτικές ίνες», λέει η Karen Cummings-Palmer, μια ολοκληρωμένη coach υγείας και διατροφής που αναπτύσσει προγράμματα για ιδιώτες πελάτες και μεγάλες εταιρείες.

Πέρα από την διατροφική τους αξία, τα φύκια έχουν πληθώρα οφελών και για την ομορφιά:

Βελτιώνουν την επιδερμίδα, την υφή και την ελαστικότητα του δέρματος. «Τα θαλάσσια φύκια είναι πλούσια σε κολλαγόνο που δίνει στο δέρμα την ελαστικότητά του και σε βιταμίνη C που προάγει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου», επιβεβαιώνει η διατροφολόγος. Είναι επίσης πλούσια σε υγραντικές ουσίες, οι οποίες ενυδατώνουν το δέρμα και βελτιώνουν την ικανότητα τους να συγκρατούν την υγρασία, καθιστώντας τα έναν ισχυρό σύμμαχο ομορφιάς.

Jenny.Gr
Splash News

Mεταξύ άλλων, τα φύκια προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών. «Τα οφέλη ομορφιάς από τα φύκια είναι συνολικά: προάγουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση της ανάπτυξης των μαλλιών», λέει η Karen Cummings-Palmer. Μια πρόσφατη μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά φύκια έχουν υψηλότερο από το κανονικό ρυθμό αναγέννησης.

Θα μπορούσαμε για πολλή ώρα να αναφερθούμε στα θετικά στοιχεία που προσφέρουν τα φύκια στον οργανισμό και την ομορφιά, και γι' αυτό είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις διάσημες ταϊλανδέζικες σούπες, που περιέχουν φύκια όπως για παράδειγμα nori, wakame, kombu ή hijiki.

Πέρα από τις σούπες, μπορείτε να καταναλώσετε τα φύκια, σε σούσι, σμούθις, σαλάτες. Να σημειωθεί πως και το πολυσυζητημένο smoothie ομορφιάς «Strawberry Skin Glaze» της Hailey Bieber, περιέχει φύκια. Επομένως κάτι θα γνωρίζουν οι χολιγουντιανές celebrities, για να τα προσθέτουν στη διατροφή τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.