CELEBRITIES

Η Τζέιν Φόντα μίλησε για τις φωτιές στην Ελλάδα λίγο πριν την «Εβδομάδα Κλίματος» στη Ν. Υόρκη


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2023

Η Τζέιν Φόντα μίλησε για τις φωτιές στην Ελλάδα λίγο πριν την «Εβδομάδα Κλίματος» στη Ν. Υόρκη
Splash News
«Αυτό είναι υπερβολικά επείγον», δήλωσε η Τζέιν Φόντα λίγες ώρες πριν τις μεγάλες διαμαρτυρίες της Νέας Υόρκης, σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Η Ελλάδα και φέτος βρισκόταν στην κορυφή με τις χώρες που επηρεάστηκαν πιο έντονα από ποτέ, με καταστροφικές πυρκαγιές. Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, περιοχές όπως ο Έβρος, η Αττική, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια, η Κορινθία και πολλές ακόμη, βίωσαν μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία τους.

Ο αντίκτυπος των καταστροφικών πυρκαγιών παρουσιάζεται και πανευρωπαϊκά, αφού σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές που επεξεργάστηκε η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ, η Ελλάδα καταγράφει νέα αρνητικά ρεκόρ αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα το 2023 σε σχέση με άλλες μεσογειακές χώρες που αντιμετωπίζουν εξίσου δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, και υπό το βλέμμα της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης, η Νέα Υόρκη προχωρά στην «Εβδομάδα Κλίματος» όπου απαιτεί από τις κυβερνήσεις να σταματήσουν την παραγωγή ορυκτών καυσίμων, πετρελαίου, αερίου και κάρβουνου - πηγές που αποτελούν βασικούς παράγοντες επιβάρυνσης της κλιματικής αλλαγής.

Στην «Εβδομάδα Κλίματος» πέρα από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, συμμετέχουν και πλήθος celebrities, οι οποίοι δίνουν το παρών. Μία από αυτές είναι και η Τζέιν Φόντα, η οποία θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα για την κλιματική αλλαγή, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Η διάσημη ηθοποιός, λίγο πριν κλείσει την βαλίτσα της για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παρευρεθεί στην μεγάλη εκδήλωση για τον πλανήτη, αναφέρθηκε στις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

«Οι καταστροφικές φωτιές στην Χαβάη, στον Καναδά, στην Ελλάδα και οι πλημμύρες στο Βερμόντ - μέχρι και η Καλιφόρνια δέχτηκε για πρώτη φορά προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα- δεν μας αφήνουν άλλα πλαίσια. (Η κλιματική κρίση) είναι υπερβολικά επείγον θέμα», δήλωσε μεταξύ άλλων η Τζέιν Φόντα.

Η διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια, θέλοντας να προσκαλέσει ακόμη περισσότερο κόσμο να δώσει το παρών στις διαμαρτυρίες της «Εβδομάδας Κλίματος», έδειξε και τον τρόπο που πακετάρει την βαλίτσα της.

Αφού πήρε μαζί την αγαπημένη της μπλούζα σε κόκκινο (που είναι και το τυχερό της χρώμα), πρόσθεσε και το ανακυκλώσιμο μπουκάλι νερού της. «Έρχεστε;» πρόσθεσε στο τέλος η Τζέιν Φόντα και έφυγε για Νέα Υόρκη, όπου θα συνομιλήσει με παγκόσμιους ηγέτες σχετικά με τις δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.