CELEBRITIES

Βασιλιάς Κάρολος: Δείπνο με λαμπερούς καλεσμένους στις Βερσαλλίες


Τόνια Τζάφερη

21 Σεπτεμβρίου 2023

Βασιλιάς Κάρολος: Δείπνο με λαμπερούς καλεσμένους στις Βερσαλλίες
Splash News
Πολυτέλεια, σελέμπριτις και πολιτικά πρόσωπα κυριάρχησαν στις Βερσαλλίες, προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου

Ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να επισκεφθεί την Γαλλία και συγκεκριμένα το ανάκτορο των Βερσαλλιών. Πρόκειται για μια επίσημη επίσκεψη του βασιλιά, και η φετινή είχε άπλετη πολυτέλεια και διάσημους καλεσμένους από τον χώρο της μουσικής, της τέχνης και του αθλητισμού, οι οποίοι βρέθηκαν στο δείπνο, προκειμένου να τιμήσουν τον βασιλιά. Περισσότεροι από 150 ήταν οι καλεσμένοι, και ανάμεσα τους υπήρξαν ονόματα όπως αυτό του Μικ Τζάγκερ και του Χιού Γκραντ.

Ποιοι άλλοι celebrities έδωσαν το παρών

Παρόντες ήταν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Μπερνάρντ Αρνό, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς και ο επιχειρηματίας και ιδρυτής του γαλλικού ομίλου τηλεπικοινωνιών Iliad, Ξαβιέ Νίελ. Μερικοί καλεσμένοι από τον κόσμο του αθλητισμού ήταν ο πρώην Γάλλος προπονητής ποδοσφαίρου Αρσέν Βέγκνερ, ο Γάλλος αστέρας του ποδοσφαίρου Ντιντιέ Ντρόγκπα, ο ποδοσφαιριστής Πάτρικ Βιέιρα και ο Τόνι Εστανγκέτ, ο τρεις φορές ολυμπιονίκης του κανό που είναι επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, καθώς και η τενίστρια και πρώην νικήτρια του Wimbledon Αμελί Μαουρέσμο.

Το πολυτελές δείπνο προς τιμήν του Καρόλου

Το τραπέζι μήκους 60 μέτρων στήθηκε στην αίθουσα των «Καθρεπτών», τη διάσημη γκαλερί του 17ου αιώνα που χτίστηκε από τον Λουδοβίκου XIV, ενώ το δείπνο περιελάμβανε πιάτο με αστακό και καβούρια εμπνευσμένο από τις γεύσεις του Λουδοβίκου XIV. Συνοδεύτηκε από γαλλικά πουλερικά μαριναρισμένα σε σαμπάνια. Υπήρχε παράλληλα, επιλογή γαλλικών και αγγλικών τυριών, αλλά και μία μακρά λίστα από vintage κρασιά και vintage σαμπάνια. Το επιδόρπιο ήταν ένα γαλλικό macaron με lychee και σορμπέ τριαντάφυλλο.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο βασιλιάς Κάρολος άναψε τη φλόγα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στην Αψίδα του Θριάμβου του Παρισιού προτού μεταφερθεί στα Ηλύσια Πεδία με τον Εμανουέλ Μακρόν. Στην Αψίδα του Θριάμβου, ο 74χρονος βασιλιάς και ο 45χρονος Πρόεδρος τίμησαν τη μνήμη των κοινών θυσιών της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Οι διάσημοι καλεσμένοι στο πολυτελές δείπνο των Βερσαλλιών



Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.