CELEBRITIES

Νέα ζωή για τον Κρις Χέμσγουορθ: Οι αλλαγές στο lifestyle του για να προλάβει το Αλτσχάιμερ


Τόνια Τζάφερη

10 Οκτωβρίου 2023

Νέα ζωή για τον Κρις Χέμσγουορθ: Οι αλλαγές στο lifestyle του για να προλάβει το Αλτσχάιμερ
@stevenchee
H ζωή του διάσημου ηθοποιού έχει αλλάξει ριζικά μετά το τεστ διάγνωσης με γονίδια που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ

Για πολλά άτομα ανά τον κόσμο, ο Κρις Χέμσγουορθ, είναι εκείνο το πρότυπο του ισχυρού, επιτυχημένου και σκληρού ανθρώπου. Ωστόσο, ο ηθοποιός πέρα από αυτή την πλευρά του, έχει και μια πιο ιδιωτική πλευρά, την οποία εκδήλωσε όταν ενημερώθηκε για προβλήματα υγείας που τον αφορούν.

Στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ του National Geographic «Limitless with Chris Hemsworth», ο Κρις Χέμσγουορθ ανακάλυψε μετά από ένα γενετικό τεστ, ότι έχει δύο αντίγραφα του γονιδίου APOE e4, το οποίο συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.

«Όταν είσαι νέος, σκέφτεσαι πως θα ζήσεις για πάντα. Τότε όμως, το να σου πουν ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να σε σκοτώσει, σε αφήνει άναυδο», είχε δηλώσει τότε. Μετά τα νέα αυτά που αφορούν την υγεία του ηθοποιού, ο ίδιος αποφάσισε να κάνει ορισμένες ριζικές αλλαγές στη ζωή του, προκειμένου να ενισχύσει την υγεία του εγκεφάλου του και να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.


Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Men’s Health, ο Χέμσγουορθ μίλησε για το πως ενισχύει τον εγκέφαλο του, αλλά και πως ορισμένες συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν κάθε άτομο το οποίο έχει μια προδιάθεση για κάποια ασθένεια.

«Ήμουν πάντα αρκετά συνεπής με τις υποχρεώσεις μου όσον αφορά την άθληση, αλλά τον τελευταίο καιρό αισθάνθηκα πραγματικά τη σημασία τού να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου χωρίς εξωτερική φωνή ή διέγερση και να βρίσκεις χρόνο για ηρεμία», εξήγησε.

«Το βάρος μου αυξομειώνεται πολύ λόγω των εκάστοτε ρόλων αλλά και των δικών μου ενδιαφερόντων όσον αφορά την πρόκληση του σώματός μου με διαφορετικούς τρόπους. Σηκώνω λιγότερα κιλά από ό,τι παλιά και ενσωματώνω περισσότερες ασκήσεις cardio και αντοχής, τις οποίες προτιμώ πολύ περισσότερο από το body building».

Να σημειωθεί πως στο ντοκιμαντέρ ο δρ Πίτερ Ατία επισήμανε πως η τακτική άσκηση και ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για να μειωθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης της νόσου Αλτσχάιμερ. Κάτι άλλο που έχει αναθεωρήσει ο Κρις Χέμσγουορθ, μετά τη διάγνωση πως έχει αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει Αλτσχάιμερ, είναι οι σχέσεις του με την οικογένειά του.

«Όλο αυτό με έκανε να σκεφτώ τα παιδιά μου και πώς μεγαλώνουν και πώς τα πράγματα αλλάζουν τόσο δραματικά. Θέλω να το απολαύσω όλο αυτό, θέλω να το απορροφήσω».

O ίδιος εστίασε για λίγο ακόμη στο κομμάτι του ύπνου, δηλώνοντας πως μια ώρα πριν κοιμηθεί δεν σκρολάρει στο κινητό του, αλλά χαλαρώνει με χαμηλό φωτισμό και κάποιο βιβλίο. Δεν παραλείπει τα συμπληρώματα μαγνησίου του, και επίσης φροντίζει τακτικά να κάνει παγωμένα μπάνια για τόνωση των μυών και ευεξία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.