CELEBRITIES

Γιώργος Καπουτζίδης: «"Δεν μας νοιάζει τι κάνετε στο κρεβάτι σας". Εμένα με νοιάζει τι κάνετε στις πλατείες σας»


JTeam

12 Οκτωβρίου 2023

Γιώργος Καπουτζίδης: «"Δεν μας νοιάζει τι κάνετε στο κρεβάτι σας". Εμένα με νοιάζει τι κάνετε στις πλατείες σας»
Instagram @prwianseeidon
Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στην εκπομπή Πρωίαν σε Είδον και έβαλε πολλά πράγματα στη θέση τους

Είναι μερικοί άνθρωποι που, όταν δίνουν συνεντεύξεις, ξέρεις ότι έχουν ενδιαφέροντα πράγματα να πουν – και θα τα πουν καλά. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος προωθεί όσο μπορεί την ισότητα, την πρόσβαση όλων στα αυτονόητα και υποστηρίζει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Σήμερα, 12 Οκτωβρίου, εμφανίστηκε στην εκπομπή Πρωίαν σε Είδον, και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία και την απόκτηση παιδιών γενικότερα, το κρεσέντο ομοφοβίας των τελευταίων ημερών και τον προβληματισμό του για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

«Τελικά νομίζω καταλήξαμε, μετά και από αυτό που βλέπουμε, ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές λογικές σε αυτήν τη χώρα, και είναι κάποιοι οι οποίοι πιστεύουν κάτι και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι αρνούνται να καταλάβουν τι τους λέμε», ξεκίνησε. «Οπότε, δυστυχώς, θα χρειαστεί πολύς κόπος να εξηγήσουμε, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος».

Απάντησε στο γιατί δεν κάνει νέες σειρές και γιατί σταμάτησε να γράφει. «Νιώθω ότι αυτήν τη στιγμή δεν θα μπορούσα να είμαι κάτι άλλο. Και δεν με ενδιαφέρει να είμαι κάτι άλλο», εξήγησε.

«Αυτήν τη στιγμή πραγματικά μου φαίνεται φοβερά, συγγνώμη που το λέω, ανούσιο να κάθομαι, να γράψω κάτι το οποίο θα γυριστεί σε πέντε μήνες και θα φωτίζουμε μία σκηνή 4 ώρες για να παιχτεί κάτι σε ενάμιση χρόνο, ενώ αυτήν τη στιγμή υπάρχει κόσμος που περνάει δύσκολα, υποφέρει, καθυβρίζεται. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να γράφω τίποτα, με ενδιαφέρει να εκφραστώ ως άνθρωπος».

«Δεν είναι και τυχαίο ότι όταν δεν είχα τόλμη πολλή, τότε έγραφα. Τότε έκανα αστεία, γιατί ήθελα να με συμπαθήσετε. Ήθελα να σας κάνω να με γελάσετε, αλλά ήθελα να με συμπαθήσετε γιατί σκεφτόμουν ότι άμα σας κάνω να γελάσετε και με συμπαθήσετε, κάπως θα με κατανοήσετε, κάπως θα με αποδεχτείτε. Αυτήν την πληγή κουβαλούσα. Τώρα πια, όχι, δεν θέλω να σας κάνω να γελάσετε. Θέλω να σας κάνω να σκεφτείτε, να αναλογιστείτε. Νιώθω ότι αυτό μας λείπει», συνέχισε.

Όσο για τους λόγους που υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση στην ευτυχία των ανθρώπων που δεν είναι κοντά μας, ο Γιώργος Καπουτζίδης βρίσκει πως «είναι πάρα πολλοί». «Τι χάνει ο άλλος;», ρώτησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, αναφερόμενος σε εκείνους που διαφωνούν τόσο με τα άτομα που, απλώς, είναι διαφορετικά από τους ίδιους.

«Ο άλλος δεν χάνει τίποτα», ήταν η απάντηση. «Απλώς σε όλες τις χώρες αυτό υπήρξε, σε κάποιες σταμάτησε να υπάρχει, στην Ελλάδα συνεχίζεται. Δεν είναι τυχαίο που, επειδή μιλάμε για τα ομόφυλα ζευγάρια, τις ομόφυλες οικογένειες, μας έχουν προσπεράσει χώρες οι οποίες μπήκαν στην ΕΕ 10, 15 και 20 χρόνια μετά από εμάς, κι εμείς ακόμη δεν μπορούμε. Άρα ο λόγος που καθυστερούμε, ποιος είναι; Ο λόγος που καθυστερούμε, νομίζω, είναι ότι η πολιτεία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Τα βήματα που έχει κάνει είναι πολύ μικρά και λίγο έτσι “τα πάνω-πάνω”».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε και σε όλους όσοι δηλώνουν ότι βαρέθηκαν να ακούν για τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

«"Δεν μας νοιάζει τι κάνετε στο κρεβάτι σας". Ωραία. Εμένα όμως με νοιάζει το τι κάνετε στις πλατείες σας. Αν μαζεύεστε στις πλατείες σας για να βρίζετε ανθρώπους, με νοιάζει. Οπότε ας μη συζητήσουμε για το κρεβάτι μας, ας συζητήσουμε για τις πλατείες σας».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις αντιδράσεις απέναντι στην επιθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, να αποκτήσει παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.

«Είναι υποκριτικό. Ανησυχείς τόσο για τα παιδιά του Κασσελάκη που δεν υπάρχουν και για την παρένθετη μητέρα που δεν υπάρχει – τόσο πολύ ανησυχείς για αυτά τα παιδιά, αλλά δεν ανησυχείς για αυτά που ζούνε; Εγώ είμαι λίγο καχύποπτος», είπε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.