CELEBRITIES

H Τζίλιαν Άντερσον για τη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών: «Η απόλαυση δικαίωμα»


Στεφανία Παπαδημητρίου

23 Οκτωβρίου 2023

H Τζίλιαν Άντερσον για τη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών: «Η απόλαυση δικαίωμα»
«Στόχος, να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να διώξουν από πάνω τους την ντροπή, την ενοχή, όλον τον αρνητισμό που περιτριγυρίζει την απόλαυση»

Σίγουρα την έχεις δει στο Sex Education, στον ρόλο της σεξολόγου Τζιν Μίλμπερν – σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι του βιογραφικού της. Η Τζίλιαν Άντερσον έχει υποδυθεί την πράκτορα του FBI στο X-Files, τη Μάργκαρετ Θάτσερ στο Crown, την ντετέκιβ στο The Fall, τώρα ετοιμάζεται να γίνει η παρουσιάστρια ειδήσεων Έμιλι Μέιτλις, στο Scoop. Κι ενώ δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από την υποκριτική ή τον κινηματογράφο γενικότερα, αποφασισμένη να κρατήσει «το τιμόνι της καριέρας της», ίδρυσε τη δική της εταιρεία παραγωγής, ετοιμάζει ένα βιβλίο για την ερωτική επιθυμία των γυναικών και μόλις ανακοίνωσε ότι ξεκινά ένα wellness brand.

Η εταιρεία θα λέγεται G Spot (Σημείο G). Όπως δήλωσε η Άντερσον στο Porter, «δεν το σκέφτομαι σαν brand ευεξίας… διότι αυτή η βιομηχανία είναι γεμάτη προβληματικά στοιχεία που προκαλούν άγχος, και ακριβώς αυτό δεν είμαστε». Θα παράγει soft drinks, τα οποία υπόσχονται να αυξάνουν την παραγωγικότητα, την απόδοση και τη συγκέντρωση. Ο λόγος που ασχολήθηκε τόσο με τα ποτά, είναι η εμμονή που είχε στα 20 και τα 30 με τις δίαιτες.

«Στα 40 μου, σκεφτόμουν ότι δεν θα μου πει κανείς τι μπορώ να τρώω και να πίνω, και τι όχι. Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω… Και έχω εθιστεί στα ποτά με καφεΐνη», είπε. Τώρα, στα 50, θέλει να βρει την ισορροπία σε όλα εκείνα που της κάνουν καλό.

Η Τζίλιαν Άντερσον ετοιμάζει, επίσης, ένα βιβλίο, αλλά και μερικά ακόμη πράγματα που κρατά κρυφά προς το παρόν. Όλα τους, έχουν σχέση με τη γυναικεία ενδυνάμωση, την ευχαρίστηση, το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, τα θέλω σου και όλα όσα σε ευχαριστούν.

«Η απόλαυση είναι δικαίωμα. Δεν είναι ασήμαντη. Δεν είναι ανούσια. Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να διώξουν από πάνω τους την ντροπή, την ενοχή, όλον τον αρνητισμό που την περιτριγυρίζει».

Για το βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024, ζήτησε από γυναίκες να της γράψουν τις πιο κρυφές σεξουαλικές φαντασιώσεις τους. Είναι εμπνευσμένο από το My Secret Garden της Νάνσι Φράιντεϊ, που κυκλοφόρησε το 1973 κι αποτέλεσε επαναστατικό project που έδωσε φωνή σε γυναίκες, ώστε να μοιραστούν ανώνυμα τις πιο βαθιές επιθυμίες τους.

«Δεν έχει να κάνει με εμένα. Αυτό το βιβλίο είναι για τις γυναίκες, και συγκεκριμένα τις γυναίκες που έγραψαν… Ήταν σημαντικό το να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές».

Για την προώθηση του brand της, η ηθοποιός χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ενεργά τα σόσιαλ μίντια, πράγμα που δεν φανταζόταν ποτέ. «Ούτε στον ύπνο μου δεν θα έβλεπα ότι θα είχα TikTok, αλλά ζητώ από την ομάδα μου να βρίσκει τρόπους να μπαίνει στον κόσμο του κάπου-κάπου, για να έρχεται σε επαφή με το κοινό. Γιατί να τους αγνοούμε, αποφεύγοντας να τους μιλάμε στο μέσο που είναι πιθανότερο να ακούσουν;», είπε.

Όσο για το πώς παίρνει τις τελικές αποφάσεις; Με απόλαυση – όντως. «Άρχισα να αναρωτιέμαι: Τι θέλω πραγματικά; Τι με κάνει να νιώθω καλά; Τι μου προσφέρει απόλαυση;». Και, απ’ ό,τι φαίνεται, λειτουργεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.