CELEBRITIES

Αντζελίνα Τζολί για Γάζα: «Η ανθρωπότητα απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός»


JTeam

30 Οκτωβρίου 2023

Αντζελίνα Τζολί για Γάζα: «Η ανθρωπότητα απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός»
Splash News
«Η άρνηση βοήθειας, καυσίμων και νερού τιμωρεί συλλογικά έναν λαό», δήλωσε μεταξύ άλλων η Τζολί

Με μια ανάρτηση της η Αντζελίνα Τζολί θέλησε να πάρει δημόσια θέση σχετικά με τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς:

«Όπως εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, έχω περάσει τις τελευταίες εβδομάδες άρρωστη και θυμωμένη για την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, τον θάνατο τόσων αθώων πολιτών και αναρωτιέμαι πώς μπορώ να βοηθήσω» έγραψε αρχικά η Τζολί. «Προσεύχομαι για την άμεση, ασφαλή επιστροφή κάθε ομήρου και για τις οικογένειες που φέρουν τον αφάνταστο πόνο της δολοφονίας ενός αγαπημένου προσώπου. Πάνω από όλα για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν και τα πολλά παιδιά που είναι πλέον ορφανά».

«Αυτό που συνέβη στο Ισραήλ είναι τρομοκρατική ενέργεια. Αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αθώες ζωές που χάθηκαν από τον βομβαρδισμό του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα που δεν έχει πού να πάει, δεν έχει πρόσβαση σε τροφή ή νερό, δεν υπάρχει δυνατότητα εκκένωσης, ούτε καν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να διασχίσει τα σύνορα για να βρει καταφύγιο».


Για 20 χρόνια, η Τζολί εργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, κάνοντας εκστρατεία για την υποστήριξη των βίαια εκτοπισμένων σε όλο τον κόσμο. Εντάχθηκε για πρώτη φορά το 2001 ως πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ και στη συνέχεια το 2012 έγινε ειδική απεσταλμένη.


Πέρυσι, παραιτήθηκε από τον ρόλο της στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, λέγοντας τότε ότι ήθελε να αντιμετωπίσει ένα ευρύτερο σύνολο ανθρωπιστικών θεμάτων και ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Πρέπει να γίνει οτιδήποτε μπορεί να εμποδίσει τις απώλειες αμάχων και να σώσει ζωές»

«Η εστίασή μου είναι στους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν βίαια σε οποιοδήποτε πλαίσιο», συνέχισε στη δήλωσή της η Αντζελίνα Τζολί. «Η Γάζα έχει πληθυσμό άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων (οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά), οι οποίοι έχουν ζήσει υπό αυστηρό αποκλεισμό για σχεδόν δύο δεκαετίες, εκτός από τις δεκαετίες εκτοπισμού και ανιθαγένειας».

«Τα λίγα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχονται (στη Γάζα) είναι ένα κλάσμα αυτού που χρειάζεται (και παραδιδόταν καθημερινά πριν από την παρούσα σύγκρουση) και οι βομβαρδισμοί προκαλούν καθημερινά απελπιστικά νέες ανθρωπιστικές ανάγκες. Η άρνηση βοήθειας, καυσίμων και νερού τιμωρεί συλλογικά έναν λαό. Η ανθρωπότητα απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός. Οι ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών – και οι ζωές όλων των ανθρώπων παγκοσμίως – έχουν την ίδια σημασία».

«Πρέπει να γίνει οτιδήποτε μπορεί να εμποδίσει τις απώλειες αμάχων και να σώσει ζωές» είπε καταλήγοντας ότι όπως και πολλοί άλλοι, έτσι και αυτή έχει κάνει δωρεές στην παροχή ιατρικής βοήθειας. «Επέλεξα να στηρίζω τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και παρακολουθώ στενά τις αναφορές τους» κατέληξε η Αντζελίνα Τζολί στο μήνυμά της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.