CELEBRITIES

Κάρλι Κλος: Αγόρασε το περιοδικό i-D από τη Vice Media και ανοίγει μια νέα εποχή στα media


JTeam

15 Νοεμβρίου 2023

Κάρλι Κλος: Αγόρασε το περιοδικό i-D από τη Vice Media και ανοίγει μια νέα εποχή στα media
IG/@karliekloss
Tην δική της αυτοκρατορία στα media επιχειρεί να χτίσει η Κάρλι Κλος, και οι τελευταίες κινήσεις της, δείχνουν πως είναι αποφασισμένη

Μπορεί η Κάρλι Κλος να συνεχίζει επιλεκτικά και δυναμικά τις συνεργασίες της με κορυφαία brands, από τον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς, ωστόσο το ενδιαφέρον της είναι στραμμένο προς την επιχειρηματικότητα. Τόσα χρόνια τη βλέπαμε να πρωταγωνιστεί στα media και πλέον ήρθε η ώρα να τα διευθύνει.

Αυτή τη φορά, το supermodel των 2000s και νυν επιχειρηματίας απέκτησε το i-D Magazine από την Vice Media, η οποία τελεί υπό πτώχευση. Όπως ανακοινώθηκε, η Κλος είναι η νέα ιδιοκτήτρια του περιοδικού i-D, ανοίγοντας μια νέα εποχή για τον χώρο των media.

Το 2020, το διάσημο μοντέλο ηγήθηκε μιας κοινοπραξίας επενδυτών, η οποία αγόρασε το περιοδικό W Magazine. Από τότε το ενδιαφέρον της Κλος για τα media είναι έντονο, με μια ακόμη πρόσφατη προσθήκη. Η πώληση του i-D διεκπεραιώθηκε μέσω της νεοσύστατης εταιρείας της Κλος, της Bedford Media, στην οποία η ίδια είναι πρόεδρος. Οι όροι της συμφωνίας ωστόσο δεν γνωστοποιήθηκαν.

Την είδηση της αγοραπωλησίας έφερε στο προσκήνιο και ο ρεπόρτερ των New York Times, Ben Mullin, με ανάρτησή του στο X. Ο Alastair McKimm, ο οποίος είναι επικεφαλής του i-D από το 2019, θα διευρύνει τον ρόλο του, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση του δημιουργικού τμήματος (CCO) , καθώς επίσης θα λειτουργεί και ως αρχισυντάκτης, υπεύθυνος για την παραγωγή περιεχομένου και τη διαχείριση του περιοδικού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Vice Media, η οποία αγόρασε το i-D το 2012, νωρίτερα φέτος κατέθεσε αίτηση πτώχευσης κατά το άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ και τον Ιούνιο εξαγοράστηκε έναντι 350 εκατομμυρίων δολαρίων από τους πιστωτές της, με επικεφαλής την Fortress Investment Group.


Η Κλος, η οποία είναι παντρεμένη με τον Τζος Κάσνερ, διευθυντή της επενδυτικής εταιρείας Thrive Capital, χτίζει τα τελευταία χρόνια ένα επιχειρηματικό και φιλανθρωπικό προφίλ. Μεταξύ άλλων, είναι η ιδρύτρια του «Kode with Klossy», ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με αντικείμενο δωρεάν καλοκαιρινά τεχνολογικά camps για κορίτσια και έχει επενδύσει σε πολλές ψηφιακές νεοφυείς επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας που ενσωματώνει ψηφιακές ταυτότητες πιστοποίησης σε ενδύματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.